Tartalomtípus alap mezőinek eltüntetése

zimbo képe

Sziasztok!

Van arra mód, hogy az újonnan létrehozott tartalomtípusok alap mezőit (mint cím, törzs, menü, csatolmányok) eltüntessem a tartalom beküldési felületről?

A felhasználók, akik majd használják ezt a tartalomtípust, csak az én általam létrehozott mezőket lássák és tölthessék ki.

Köszi a válaszokat!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
gergely képe

A címet nem tudod eltüntetni de a törzset igen, úgy hogy az /admin/content/types/add oldalon a Beküldési ürlap beállítások részben üresen hagyod a törzs mező felirata című textfieldet.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Balogh Zoltán képe

Például kódból, vagy fejlesztés nélkül kattintgatva az auto_nodetitle segítségével is el lehet tüntetni a címet. Más kérdés, hogy ilyenkor a modulban valamilyen címet azért mégiscsak célszerű adni a tartalomnak, mert egyébként hülyén fog kinézni cím nélkül egy akármilyen listában.

0
0
gergely képe

igazad van rosszul fogalmaztam, tehat alapertelmezetten nem tudod eltuntetni a cimet, igy lett volna helyes a hozzaszolasom :)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

aboros képe

olyan nincs, hogy cím nélkül mentesz egy nodeot. soha. nézd meg az adatbázisban a node táblát, a title mező kötelező. title nélkül nincs node. természetesen ha generálsz valamiféle címet csak nem jeleníted azt meg, az úgy működik, de a nodenak címe akkor is van.

ezt csak úgy pontosítás céljábul.

0
0

-
clear: both;

Balogh Zoltán képe

Konkrétan az auto_nodetitle bizgetése közben pedig megcsináltam. "PHP kód generálja a címet" típusú esetben lemaradt a "return" a kifejezés elől, azért az nem adott vissza semmit. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy fizikailag mi került a táblába, lehet hogy csak egy szóköz. De le volt mentve a node, látszólag üres címmel. Tehát az üres cím kivitelezhető, ráadásul elég nagy szívás, mert a friss tartalomban nem tudsz mire kattintani a megtekintéshez. :D :D Meg lehet csinálni, tapasztalatból mondom.

0
0
Balogh Zoltán képe

Null nem lehet valóban, de csak Oracle esetében igaz az, hogy az üres string, az lementve null-t eredményez. A Mysql simán benyeli szerintem.

0
0
aboros képe

pluszba a napi adag mellé. :)
megérte kötekedni ;)

0
0

-
clear: both;

rozsoma képe

A csatolmányokat és a menüt meg a többit, hogy tudom eltüntetni mert nekem is hasonló gondom van zimbonak?

Köszi előre is a segítséget!

0
0

Lelkes amatőr!

aboros képe

hogy engedélyezettek e a csatolmányok és a hozzászólások azt még tudod állítani tartalom típusonként is. ha engedélyezed őket, a beviteli űrlapon akkor is csak azoknak látszanak ezek a mezőcsoportok, akik olyan csoportba tartoznak aminek van joga ezeknek a funkcióknak az adminisztrálására.

tehát tartalom típus szerkesztése oldalon nézz szét és felhasználói jogosultságok oldalon.

1
0

-
clear: both;

rozsoma képe

Köszi a gyors választ most ki is próbálom!

0
0

Lelkes amatőr!

zimbo képe

Köszönöm a válaszaitokat, egyelőre emésztem, amit írtatok, mert még nem sikerült összehozni mindent.

0
0
aboros képe

talán így érthetőbb, bár eléggé diszorientált vagyok megint és a példát se gondoltam át annyira előre, szóval nem túl "tananyagos", de a lényeg talán átmegy. :)
http://aboros.com/webshare/auto_nodetitles-screencast.mov

annyit még hozzátenné, hogy az "üres" címnek semmi értelme nincs, több fejfájást okoz, mint hasznot, gondolj csak arra, hogy pl az admin/content/content oldalon is címeivel látod a nodeokat, a trackerben is, satöbbi. igaz van a nodenak idje, de az inkább programok számára értelmes, embernek a node címe az "egyedi" azonosító. értelmés értéket érdemes adni neki.

0
0

-
clear: both;

zimbo képe

Zseniális video! Nagyon köszönöm!

0
0
pp képe

Király a videó!

pp

0
0
Den képe

Köszönöm!

0
0
Bitor képe

A cím elrejtését joomla-ban egy kattintással meg lehet oldani. Nem értem a Drupal-ban miért kell ehhez külön modul.

0
0
Paal képe

Mi tart vissza, hogy azt használj? Szerintem is sokkal jobb!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Nagy Gusztáv képe

Nekem ez az egy érv elég: mire kattintanál pl. egy admin oldalon, ha nincs címed? Mit linkelne be szerencsétlen admin felület, ha nem a címet?

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

elmondom azért, mert a drupal ilyen túlbonyolított.
vagy esetleg más okai vannak.

mondjuk nem tudom észrevetted e, de a modul amit használunk tucatnyi beállítással bír, ráadásul tartalom típusonként, nem simán 'tüntesd el a címet mindenhonnan' kapcsolóról van szó. kíváncsi vagyok, mit csinál az az egy klikkes megoldás, biztos klafán eltünteti a címet, csak arra céloztam, hogy itt sokkal többről van szó.

ettől még remek a joomla!, bátran tudom ajánlani, nemrég hallottam, hogy már van benne cck is. tök előremutató!
views van? panels? ctools? rules? features? organic groups... áh,
bár ezek is mind csak ilyen túlbonyolított haszontalanságok, nem is érdemes foglalkozni vele.

0
0

-
clear: both;

baltazsolti képe

Igaz csak most találtam, de köszönöm a videót.

0
0
vacati képe

Igen, kösz a videót.
Linuxos a rendszer? Mert olyan máshogy néz ki.

És milyen programmal csináltad, hogy így leköveti a műveletet, nagyít, pirossal kiemel?
Lehetne egy olyan dolog, hogy mindenki vállal egy ilyen kis bemutatót valamiről (kezdők mint én egyszerűbb dolgokról) és közkincsé tesszük egy listában.

Bár én a szöveges leírást jobban szeretem, ha jó részletes, de van akinek a video kell.

UI: Kipróbáltam: ez csak a beviteli részből tünteti el a cím mezőt, kint nem. Ahhoz muszáj egy megjelenést csinálnom, azaz views kell hozzá?

0
0
aboros képe

szerintem jól van ez így. esetleg lehetne egy kapcsoló a beállításoknál, hogy a megjelenítésből is vegye ki, valószínűleg van is erre már egy issue a modulnál és valószínűleg folt is és valószínűleg magyarázat is, hogy ez miért nem olyan kafa ötlet. :)

ha nem kell a cím, akkor tüntessed el a sminkedből, nem túl nagy kaland. node.tpl.php, page.tpl.php, preprocess_node, preprocess_page ilyeneket keresgélj.

a video mac os x snow leopard oprendszeren készült. screenflow -val vettem fel.

szerk.: keresgéltem ilyen kérést az issuek között, de nemigen találtam. lehet érdemes felvenni egyet akkor, hátha beépítik. vagy ha nem legalább megmondják miért nem :)
http://drupal.org/project/issues/auto_nodetitle?text=hide+title&status=A...

0
0

-
clear: both;

vacati képe

Nagyon letisztult felülete van a Macednek. Lehet, hogy váltani kéne nekem is. Szóval ez a rendszer része?

0
0
vacati képe

Kedves aboros!

Közben rájöttem, mégse jó, ha a template fileban túrkálok, mivel nem az összes tartalomtípusnál akarom eltűntetni a cím mezőt, hanem csak az egyiknél.

Tehát mégis valamilyen modul kéne erre, amit még írni nem tudok, de ha tudtok ilyet, ne titkoljátok :-)

Kicsit nem idevág, de: a tartalmakat szűrni, legördőmezőkkel kiválasztási lehetőséget adni szűrésre ezt csak a views tudja?

Nincs más modul?

0
0
silversk8r képe

nem az összes tartalomtípusnál akarom eltűntetni a cím mezőt, hanem csak az egyiknél
Szerintem hallgass aboros-ra és a sminkedben csináld. Ha a megjelenítést kell megváltoztatni akkor az sminkelés/theming. A sminkedben egy template.php file-ban legyen egy ilyen kód, és el van intézve:

<?php
function SMINKNEVE_preprocess_page(&$vars) {
  if (!empty($vars['node']) && $vars['node']->type == 'tartalomtípus') {
    $vars['title'] = '';
  }
}

Ha van már ilyen nevű függvény akkor csak add hozzá a kódot. bővebben: http://www.ggtai.com/content/how-hide-node-title-page-drupal-6x (itt a template.php helyett a page.tpl.php-t ajánlják erre, de a drupal-ban nem ez a megszokott és csak összekuszálná a dolgokat)
3
0
vacati képe

Bocs, de ha a sminkben kiveszem a cím mezőt, akkor minden tartalomtípusnál ki lesz véve.

0
-2
eager képe

  1. nem igazán vágom a preprocesst
  2. de silversk8r kódjában, ha jobbra görgetsz, pont van valami tartalomtípus dolog. Ez nem pont azt jelenti, hogy a függvényt egy konkrét tartalomtípusra lehet ráállítani?
0
0
silversk8r képe

de igen, pl $vars['node']->type == 'page' az oldalak(page) címét tűnteti el. És csak a megadott tartalomtípust módosítja, a többit pedig nem bántja.

2
0
vacati képe

Azért az mégsem a legjobb megoldás, hogy a stíluslapban írogatom át a kódot, majd amikor pl. új tartalomtípust hozok létre, vagy törlök régit, akkor ott megint bogarásszak.

Ha tudnék php-ban írni, írnék egy kis modult, így viszont kénytelen vagyok várni, hátha valakinek szüksége lesz rá.

Csak annyi kéne, hogy ne csak a beviteli lapon lehessen eltűntetni a címet, hanem a megjelenésnél is. De most ott ez beégetett, azaz nem lehet eltüntetni.

0
-1
pp képe

Nem tudom melyik az az oldal, ahol folyamatosan jönnek létre tartalom típusok, de ott szerintem valamilyen szintű tervezési hiba van.

Tudsz mondani normális használati esetet amikor erre szükség van? Tehát amikor jellemzően nem kb. évente/félévent van egy ilyen változtatás. (vagy inkább ritkábban) Több oldalt is működtetünk már évek óta, nálunk nagyon-nagyon ritkán jön elő az az igény, hogy új tartalomtípust hozzunk létre. Ráadásul, ha létre kell hozni akkor úgy is sminkelni kell, tehát egy iffel több vagy kevesebb, vagy egy kis jóízű refaktor már nem oszt nem szoroz.

pp

1
0
vacati képe

A fő téma itt az volt, hogy eltüntetni a cím mezőt. Ha a beviteli lapon el lehet tüntetni - adatbázis megoldással, azaz modul kiegészítéssel - akkor miért más a helyzet a megjelenésnél?

Ezt nehéz belátnom.

0
0
aboros képe

a sminkben preprocess megoldásnak megvan az a komoly előnye, hogy legalább kódban van a változtatás, amit az adatbázissal ellentétben hibátlanul lehet verziókezelni. nem túl gyakori, hogy egy már működő rendszerben új tartalomtípus jön létre, de ha mégis, a megjelenítési logika nehogymár az adatbázisban legyen. azt ugyanis roppant körülményes szinkronizálgatni fejlesztői és éles változat között.

ha további kérdés merülne fel, légyszi nyiss új témát, esetleg hivatkozzad ezt. az itt feltett kérdésre már megszületett a megoldás, több, mint két éve. ;) a te problémád már egy másik kérdés. új kérdés, új téma.

2
0

-
clear: both;