Tartalomba egy tartalom típusú kép mezőt veszek fel, hogyan hivatkozok rá view-ban?

Kocsis Kata képe

Azon gondolkodom, hogy ha a site-omon található képek egy részénél a szerző is fontos lehet, illetve, ha különböző szempontok szerint galériákba akarom majd szervezni a képeket, akkor érdemes egy képeket reprezentáló tartalomtípust létrehoznom.

Ha ezekből a képekből szeretnék a cikkeimhez illusztrációt választani, akkor felveszek egy mezőt a cikk tartalomtípusomba, ami erre a kép tartalomtípusra mutat.

Két kérdésem van: 1. van-e hátránya ennek a szerintem szép, logikus megoldásnak?

2. View-ban hogyan tudok a beágyazott kép tartalomtípus mezőire hivatkozni? Ha például ugyanúgy Tartalom:Cím-ként kellene felvennem a view mezőibe az illusztráció képhez tartozó címet.

A kép tartalomtípusomba helyezett imagefieldet elérem a view-ban, de nem értem, honnan tudja a view, hogy csak az adott cikkhez tartozó illusztráció képét hozza fel anélkül, hogy bármit állítottam volna?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

1. van-e hátránya ennek a szerintem szép, logikus megoldásnak?

1 helyett 2 tartalmat kell kihúzni az adatbázisból. Nagy terhelésű oldalon ez esetleg problémát jelenthet.

2. View-ban hogyan tudok a beágyazott kép tartalomtípus mezőire hivatkozni?

Az Advanced > Relationships résznél nézz szét, ott tudod megmondani a Views-nak, hogy a kapcsolódó kép típusú tartalmat is hívja be a nézetbe. Amikor új mezőt, szűrőt, stb. veszel fel, akkor lesz választási lehetőséged, hogy pl. egy cím mező az alap tartalom, vagy a relationship útján behívott kapcsolt tartalom címét jelenítse meg.

0
0