Üdv!
Adott egy smink, amin mondjuk van a bal- és jobboldalon is régió (blokkoknak).
Ha egy tartalmat úgy szeretnék megjeleníteni, hogy a bal- és jobboldali régiók ne jelenjenek meg - azaz teljes szélességben jelenjen meg tartalom, akkor ezt hogy érdemes beállítani? A blokkok megjelenésénél (láthatósági beállításoknál) érdemes a blokkokat "kikapcsolni", vagy más lehetőség is van?
Drupal verzió:
Fórum:
Egy jól megírt sminknél az
Egy jól megírt sminknél az üres régió (amiben nincs tartalommal bíró blokk) nem látszik, "összeesik" (ahogyan az olyan blokk sem jelenik meg, amiben nincs megjeleníthető tartalom). Egy megoldás a blokkok bizonyos feltételek melleti ki-be kapcsolgatására (is) a Context modul (is).
Védd az állatokat! ;)
egy node
Arra gondoltam, hogy ha egy adott tartalomra rákattint a user, akkor a bal- és jobboldalon levő régiókban levő blokkok ne jelenjenek meg. Tehát teljes szélességében legyen megjelenítva az adott tartalom, a széleken levő blokkok ne jelenlejenk meg ennél az egy tartalomnál.
(A sminkkel nincs gond. Nem üres (tartalom nélküli) blokkokra gondoltam.)
Azért gondoltam, hogy ennél az egy node-nál kikapcsolom a blokkokat.
több megoldás
Szia!
DS-el, régió-blokk-css-tpl játékkal ez megoldható, de szebb megoldás már erre a cpanel, abba hozod létre az úgymond régiót, amit nodonként felül tudsz definiálni.
Amúgy ds-ben van olyan megoldás, hogy blokkrégiók tiltása, de akkor ez mindent letilt :) és minden olyan tartalomnál, ami abba a content type-ba tartozik.
css-nél ezt kell figyelni:
body.sidebar-one, body.sidebar-two, stb
ezek alapján tudodbehatárolni a content, main divek méretét, ha alapból a smink nem 100%-osan építi fel a szélességet, hanem fix méretűre.
pl:node/103
body.sidebar-two.node-103 #content { width: 100%;}
a classokat nem kell 100nak venni, csak az elméletet írtam le.
Sok sikert!
cpanel?
"de szebb megoldás már erre a cpanel"
Milyen cpanelről van szó?
ctools + panels
= cpanel ;) Gondolom elírta a kolléga.
Üdv!
Dudás József
elírtam :)
Bocsi, DJ értette mire gondoltam, igen ctools+panels=cpanel :D
Á, oké
Ja, OK, köszi, azért sejtettem, hogy nem ARRA a cPanelre gondolsz. :D
Delta?
A Delta modullal esetleg ez nem megoldható?
http://drupal.org/project/delta
Ebből kiindulva:
Delta Overview - A Snapshot is Worth a Hundred Hours
http://drupal.org/node/1341788
"While that may sound somewhat complex, it’s actually quite simple. Using a Delta snapshot, you can customize a layout for your “Home” page, re-arranging and re-sizing regions, enabling certain javascript libraries (such as slideshow libraries) and even enabling a region that is usually disabled. All this can be done without any effect to the rest of the site."
Persze lehet, hogy elsőre félreértem a célját, csak gyorsan átfutottam rajta, de gondoltam rákérdezek.
Mondjuk másik oldalról mintha inkább arról lenne szó, hogy bizonyos theme-en történő változtatásokról mentéseket vagy snapshotokat lehet készíteni, hogy azok később visszaállíthatók legyenek. De mondom, csak átrohantam rajta, a modult csak annyiban ismerem, hogy csomó beépített dologra külön blokkokat készít, pl. logo, site name, mission, stb.
Display Suite-tal tényleg nagyon egyszerűen megoldható
Most látom, hogy ez a probléma Display Suite-tal tényleg milyen egyszerűen megoldható, itt ebben a videóban konkrétan ezt mutatja:
http://www.youtube.com/watch?v=MRZaCdkNIyI&list=SP7E361A55994F1648&index...
6 perc 30 másodpercnél pont erre mutat példát: eltünteti pl. a left sidebarban lévő blokkokat, így teljes képernyőn látszik a tartalom.
Mondjuk ez attól még igaz, amit írtál: "de akkor ez mindent letilt :) és minden olyan tartalomnál, ami abba a content type-ba tartozik."
én úgy csinálnám ezt
page manager + panels kombóval, hogy tennék a nodeba egy "régiók tiltása" checkboxot, aztán page managerben létrehoznék a node megtekintésének egy új variantot, az lenne a feltétel, hogy az a csekkbox be van pipálva és ha igen, panel variant, disable drupal regions, 1 oszlopos, bumm.
így nodeonként tudnám állítani, hogy akarom e ezt vagy nem.
-
clear: both;
Esetleg létrehozol egy
template file-t a sminkedben:
page--tartalomtipusodazonositoja.tpl.php
És kitörlőd a régiókat (a bal és jobb oldalsávot).
U.i.: theme cache törlés kell utána, hogy látszódjon