Tartalom teljes oldalon

makgab képe

Üdv!

Adott egy smink, amin mondjuk van a bal- és jobboldalon is régió (blokkoknak).
Ha egy tartalmat úgy szeretnék megjeleníteni, hogy a bal- és jobboldali régiók ne jelenjenek meg - azaz teljes szélességben jelenjen meg tartalom, akkor ezt hogy érdemes beállítani? A blokkok megjelenésénél (láthatósági beállításoknál) érdemes a blokkokat "kikapcsolni", vagy más lehetőség is van?

Drupal verzió: 
szt képe

Egy jól megírt sminknél az üres régió (amiben nincs tartalommal bíró blokk) nem látszik, "összeesik" (ahogyan az olyan blokk sem jelenik meg, amiben nincs megjeleníthető tartalom). Egy megoldás a blokkok bizonyos feltételek melleti ki-be kapcsolgatására (is) a Context modul (is).

0
0
makgab képe

Arra gondoltam, hogy ha egy adott tartalomra rákattint a user, akkor a bal- és jobboldalon levő régiókban levő blokkok ne jelenjenek meg. Tehát teljes szélességében legyen megjelenítva az adott tartalom, a széleken levő blokkok ne jelenlejenk meg ennél az egy tartalomnál.
(A sminkkel nincs gond. Nem üres (tartalom nélküli) blokkokra gondoltam.)

Azért gondoltam, hogy ennél az egy node-nál kikapcsolom a blokkokat.

0
0
leonidasz képe

Szia!

DS-el, régió-blokk-css-tpl játékkal ez megoldható, de szebb megoldás már erre a cpanel, abba hozod létre az úgymond régiót, amit nodonként felül tudsz definiálni.
Amúgy ds-ben van olyan megoldás, hogy blokkrégiók tiltása, de akkor ez mindent letilt :) és minden olyan tartalomnál, ami abba a content type-ba tartozik.

css-nél ezt kell figyelni:

body.sidebar-one, body.sidebar-two, stb
ezek alapján tudodbehatárolni a content, main divek méretét, ha alapból a smink nem 100%-osan építi fel a szélességet, hanem fix méretűre.
pl:node/103
body.sidebar-two.node-103 #content { width: 100%;}
a classokat nem kell 100nak venni, csak az elméletet írtam le.

Sok sikert!

0
0
Sk8erPeter képe

"de szebb megoldás már erre a cpanel"
Milyen cpanelről van szó?

0
0
dj képe

= cpanel ;) Gondolom elírta a kolléga.

0
0

Üdv!
Dudás József

leonidasz képe

Bocsi, DJ értette mire gondoltam, igen ctools+panels=cpanel :D

0
0
Sk8erPeter képe

Ja, OK, köszi, azért sejtettem, hogy nem ARRA a cPanelre gondolsz. :D

0
0
Sk8erPeter képe

A Delta modullal esetleg ez nem megoldható?

http://drupal.org/project/delta

Ebből kiindulva:

Delta Overview - A Snapshot is Worth a Hundred Hours
http://drupal.org/node/1341788

"While that may sound somewhat complex, it’s actually quite simple. Using a Delta snapshot, you can customize a layout for your “Home” page, re-arranging and re-sizing regions, enabling certain javascript libraries (such as slideshow libraries) and even enabling a region that is usually disabled. All this can be done without any effect to the rest of the site."

Persze lehet, hogy elsőre félreértem a célját, csak gyorsan átfutottam rajta, de gondoltam rákérdezek.

Mondjuk másik oldalról mintha inkább arról lenne szó, hogy bizonyos theme-en történő változtatásokról mentéseket vagy snapshotokat lehet készíteni, hogy azok később visszaállíthatók legyenek. De mondom, csak átrohantam rajta, a modult csak annyiban ismerem, hogy csomó beépített dologra külön blokkokat készít, pl. logo, site name, mission, stb.

0
0
Sk8erPeter képe

Most látom, hogy ez a probléma Display Suite-tal tényleg milyen egyszerűen megoldható, itt ebben a videóban konkrétan ezt mutatja:
http://www.youtube.com/watch?v=MRZaCdkNIyI&list=SP7E361A55994F1648&index...
6 perc 30 másodpercnél pont erre mutat példát: eltünteti pl. a left sidebarban lévő blokkokat, így teljes képernyőn látszik a tartalom.

Mondjuk ez attól még igaz, amit írtál: "de akkor ez mindent letilt :) és minden olyan tartalomnál, ami abba a content type-ba tartozik."

0
0
aboros képe

page manager + panels kombóval, hogy tennék a nodeba egy "régiók tiltása" checkboxot, aztán page managerben létrehoznék a node megtekintésének egy új variantot, az lenne a feltétel, hogy az a csekkbox be van pipálva és ha igen, panel variant, disable drupal regions, 1 oszlopos, bumm.

így nodeonként tudnám állítani, hogy akarom e ezt vagy nem.

1
0

-
clear: both;

aruna képe

template file-t a sminkedben:

page--tartalomtipusodazonositoja.tpl.php

És kitörlőd a régiókat (a bal és jobb oldalsávot).

U.i.: theme cache törlés kell utána, hogy látszódjon

0
0