Hi!
D7-ben szerettem volna beállítani, hogy az alap szerkesztő full HTML-be vegye a szöveget az "Egyszerű oldal" típusnál.
Belementem a: Felépítés -> Tartalomtípus -> "Egyszerű oldal (Programok által olvasható név: page)" : mezők szerkesztése, majd a Body sor "Műveletek" oszlopában lévő "sszerkesztés" linkre kattintottam.
Ott az Szövegformátumnál átállítottam "Full HTML"-re és elmentettem, de ennek ellenére új tartalom esetén (sőt, ha visszamegyek a szerkesztéshez újra) maradt a "Filtered HTML".
Valaki segítene, hogy mit nézek el?
Előre is köszönöm!
Drupal verzió:
Sajna itt alapértelmezetten
Sajna itt alapértelmezetten nem lehet alapértelmezést állítani :)
De két lehetőséged van (minimum):
1. megoldás: csinálsz egy új "szerepkört" (== "role") (vagy szerkesztesz egy meglévőt: admin/people/permissions/roles), amiben persze benne van a szerkesztő user is, és ennek a szerepkörnek beállítod, hogy milyen tartalmakat tudjon szerkeszteni/létrehozni (admin/people/permissions). Aztán beállítod, hogy ez a szerepkör milyen szövegformátumokat érhet el (admin/config/content/formats). Kész. Ez a megoldás akkor lehet érdekes, ha nem is akarsz más beviteli formát engedélyezni a szerkesző usereknek, csak mondjuk egyet, vagy csak egy-kettőt.
2. megoldás: felteszed a http://drupal.org/project/better_formats modult. Még csak dev a D7-hez, de ez a része klasszul működik. Ezzel a modullal megmarad a többféle szövegformátum-lehetőség, de valóban lesz egy default.
Védd az állatokat! ;)
admin/settings/filters
admin/settings/filters oldalon simán átállítod
A 7.x-ben nem lehet
A 7.x-ben nem lehet adminisztrációs felületen átállítani a default filtert.... csak adatbázisban :)
A variable táblát át kell állítani longblob-ról longtext-re.
A "filter_fallback_format" értékét átírod a neked kellő filter nevére. (ügyel, a szám beállítására).
Visszaállít longbob-ra.
Törli a cachet-t.
Ellenőrzi a filter beállító oldalon.
Nem lenne nehéz modult írni hozzá, könnyen lehet, a drupal.org-on van is rá.
...mit tudok: http://web.termuves.hu
Biztos, hogy át kéne állítani?
szt korábban írt megoldása kissé barátságosabbnak tűnik. :)
Egyébként a drag 'n' dropos felületen lehet beállítani "prioritást" a szövegformátumok között, amit meg role-okra lehet korlátozni - vagy másra gondoltál?
"A variable táblát át kell állítani longblob-ról longtext-re."
Sztem nincs szükség ilyen bűvészkedésekre:
phpMyAdminon belül
config.inc.php
fájl végére bepakolod ezt:Elmentés, phpMyAdminból ki-, majd újból bejelentkezés.
Az általad említett rész: