Tartalom olvasása XML feed-ből

aburi képe

Sziasztok, a következő problémát szeretném megoldani:

Adott egy oldal, ahol különböző országokról vannak információk megjelenítve, pl. zászló, időzóna, nyelv stb. Eddig rendben is van, létrehoztam egy új tartalomtípust amiben definiáltam ezeket a mezőket.
Szeretném viszont az árfolyamot is megjeleníteni, ez viszont legalább naponta egyszer változik ezért XML feedből lenne jó automatikusan importálni (konkrétan ezt néztem ki: http://www.ecb.europa.eu/stats/eurofxref/eurofxref-daily.xml ).

A Views XML Backend modullal próbálkoztam megoldani. Úgy gondoltam, létrehozok egy új nézetet (View), amely az XML-ben található sorokat fogja tartalmazni, ezt blokként beágyazom az országok oldalára úgy, hogy csak azt a sort jeleníti meg majd, ahol a pénznem kódja megegyezik a nézetben és tartalomtípusban lévő kóddal.

Addig sikerült eljutni, hogy a nézet kiírja az XML feed teljes tartalmát - tehát az összes sort - a kívánt formátumban (pl. 1€ = 312.18 HUF), viszont foggalmam sincs, hogy lehetne szűrni az éppen megjelenített országra.

Mit ajánlotok? Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
tompagabor képe

Szia, esetleg a feeds (https://www.drupal.org/project/feeds) modullal lehetne node-ba importálni az értékeket bizonyos időközönként, és node tartalmát már tudod szépen rendezni, szűrni, stb..

2
0
aburi képe

Nem gondoltam, hogy új tartalomtípust fog kelleni létrehozni ehhez, de jó és működőképes megoldásnak tűnik. Köszönöm, hamarosan kipróbálom.

0
0