Tartalom migrálás

Szotyi képe

Van néhány 6-os drupal oldalam, s ezeket illenék 7-esre upgradelnem.

S felmerül néhány kérdés bennem.
Tartalomtípusokat, blokkokat, tartalmakat, node-okba beágyazott képfájlokat Ti hogyan vinnétek át a régiről az újra?

Gyanítom nincs erre egzakt módszer.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Geva képe

egzakt módszer

? ...a dokumentációban nincs erre utaló megoldás. ...volt olyan honlapom, amelynél elég sok funkciót átalakítottam a verzió váltáshoz - sok munkával :-)
gondolom eddig egyenesben is vagy ezzel...

a cck 7.x modult rendkívül hasznosnak tartom a mezők migrálásánál, nincs is probléma(tartalom típusokkal sem), mint a szövegbe beágyazott képekkel
--- a beágyazott képek közül is a legproblémásabbak azok a képek, amelyek pl az img_assist modullal lettek beszúrva szöveges környezetbe - a nagyverzió váltás előtt ezeket a beszúrásokat írtam át, már ahol megoldható volt - ahol nem, ott még nem váltottam 7-re sem :-))) ezért engem is érdekelne egy egzakt megoldás :-)

....valahogy így néz ki egy emlegetett beszúrt kép: [img_assist|nid=1410|title=|desc=|link=none|align=left|width=100|height=73] ez így benne is marad a tartalom szövegébe

neked mit nem sikerült megoldanod?
milyen segítséget lehet még használni a drupal 6 -ról 7-re migráláshoz?

0
0
Szotyi képe

Köszönöm a hozzászólásodat.

Én leginkább a Migrate modult szoktam használni. Csak nekem kicsit macerás, nem egyértelmű a használata. Előtte létre kell hozni az új (7-es) oldalon a tartalomtípusokat a megfelelő mezőkkel. Nagyon odafigyelve. S még akkor is hibázhat, kiírhat valamilyen hibát-figyelmeztető jelzést.
Több 100, több 1000 node-nál hasznos lehet.

Pár egyszerű oldalnál a CTRL-C, CTRL-V segített.

Ezt a cck 7.x modult nem ismertem, de majd kipróbálom.

0
0

Péter