Sziasztok
Adott több tartalom típus: A,B,C,D,E,F,G.
Ha azt szeretném, hogy user1 láthassa az A,B a user2 a B,C,E a user3 az A,B,D tartalmakat, akkor ezt hogyan lehet megadni?
A felhasználók mind egy csoportba tartoznak.
Eddig azt a megoldást találtam, hogy ahány tartalom típus, ugyanannyi csoportot is létrehozok a felhasználóknak, de erősen bonyolult és átláthatatlan lesz, van valakinek jobb ötlete, hogy hogyan lehet kivitelezni, hogy egy elhasználói csoporton belül megszabni, hogy melyik felhasználó melyik tartalom típus megtekintésére jogosult?
Drupal verzió:
Fórum:
biztos tartalom típusonként egy felhasználó?
content acces + acl modulokkal tudod akár per node per user alapon is szabályozni.
érdekes hogy biztos ennyi tartalom típus van? meg a tartalom típust akarod per user szabályozni? akkor én csoportot csinálnék már erre, mert mi van ha holnap meg kell még egy user aki szintén A,B típusú tartalmakat kell lássa.
tartalom típusra gondolsz biztos, nem tartalomra?
szerk mer az jutott még eszembe hogy: nagyon fura, hogy csak ezért van egy csomó tartalom típus mert egyiket ez a user láthatja másikat meg az, harmadikat meg amaz? mert ha így van, akkor rossz felépítés ez, azt gyanítom.
-
clear: both;
Atgondoltam a dolgot. Ha
Atgondoltam a dolgot. Ha lehet szabalyozni ugyanezt taxonomy-n belul akkor igy modosulna a dolog:
Adott egy tartalom tipus, ennek a tartalmai kulonbozo szotarakba vannak rendszerezve.
Most mar csak azt kellene megoldani, hogy user1 csak azokat a tartalmakat lassa, amelyek tag1 -ben es a tag2- ben vannak, user2 amelyek a tag1 es a tag3- ba vannak stb..
Kivitelezheto?
Minden kivitelezhető, a
Minden kivitelezhető, a Drupal tartalom hozzáférés szabályozásával gyakorlatilag bármi megvalósítható.
Működése nagy vonalakban úgy néz ki, hogy minden felhasználónak adhatóak kulcsok, és minden tartalomra tehetőek zárak. Ha a felhasználó bármelyik kulcsa nyitja az adott zárat akkor a felhasználó hozzáfér a tartalomhoz. A kulcsok és zárak tipizáltak. (tehát a Tuto lakatot nem nyitja az Elzet kulcs)
Ez az alap Drupal része, de kell egy modul, ami kulcsokat ad a felhasználóknak és zárakat tesz a tartalmakra. Több modult csak akkor használj, ha tudod mit csinálsz! (vagy ajánlják, mint a content access - acl páros)
Itt az igazi kérdés, hogy létezik-e arra modul amit szeretnél, tehát programozás nélkül könnyedén megléphető-e.
A legtöbb modul vagy tartalmak egy csoportja (pl.: tartalomtípus) / szerepkör(csoport) vonalon gondolkodik, vagy tartalom-felhasználó(acl) vonalon. Az acl talán tudja a tartalomtípus/felhasználó relációt is, de nem vagyok benne biztos.
Jó lenne a konkrét problémát látni, mert akkor talán tudunk javasolni olyan absztrakciót, amit létező modulokkal meg lehet lépni.
Láthatóan te tartalmak egy csoportját szeretnéd felhasználóhoz kötni, ami nem olyan egyszerű, talán a taxonomy access (tac) modullal, vagy tac_lite-al megléphető.
pp
Palócz István
https://palocz.hu | https://tanarurkerem.hu
Még kérdések:
Még kérdések:
- előreláthatólag kb. hány felhasználóról beszélünk?
- a felhasználók mind spéci egyedi jogosultsággal bírnak, vagy lesz-e esetleg pontosan ugyanolyan jogosultságú köztük?
- a taxonómia szótár kb. milyen nagyra fog hízni?
- szükség lenne-e a taxonómia hierarchikus tulajdonságára?
- ezeket a jogokat egy főnök fogja kiosztani egyenként kézzel, vagy valahogy automatikusan (is) kellene?
- userek maguk fognak beregisztrálni, vagy a főnök hozza létre őket?
- stb.
Szóval egy picit a jövőbe kell látni, hogy mi legyen az irány...
Védd az állatokat! ;)
A TAC Lite úgy néz ki, hogy
A TAC Lite úgy néz ki, hogy bevált erre a célra. Köszönöm az ötletet.