Tartalom kezelés és Felhasználó kezelés admin felületei hozzáférés megtagadva

lili_ képe

Sziasztok!

Drupal 6 esetén tapasztaltatok már olyat, hogy Tartalom kezelés és Felhasználó kezelés admin felületei hozzáférés megtagadva üzenetet adja?
Sajnos az oldalt kezdetben nem én telepítettem és alakítottam ki, de most megörököltem és most nincs sok ötletem mi lehet a baj.

update.php-t lefuttattam, de már az error log admin oldala sem jön be, hozzáférés megtagadva...

Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Egyáltalán főadmin-accountot és -jelszót kaptál az örökölt oldalról?

1
-1
lili_ képe

igen azt kaptam.

2
-1

mini

Sk8erPeter képe

Kösz, hogy még több infót osztottál meg........ :D Most akkor ennyi alapján hogy menjünk tovább?

na jó, én legalább próbálkozom :D

admin/user/roles - ezt az oldalt eléred?
admin/reports/dblog - és ezt?

2
-3
lili_ képe

nem tudok további információt megosztani, mert nem tudok.

admin/user/roles - nem érem el
admin/reports/dblog nem érem el, update.php futtatása után meg szerettem volna nézni az esetleges hibákat, de nem engedte.

Kérem a bejegyzésem zárását a további gúnyos beírások elkerülése végett!

2
-3

mini

Sk8erPeter képe

Akkor marad az adatbázisban kotorászás. Legalábbis nem jutottunk előrébb, mert nem vagy hajlandó további információkat megosztani. Egyébként kicsit vicces, hogy még Te sértődsz meg, hogy nem kapsz pontról-pontra instrukciókat arról, hogy mit kell csinálnod, miután külön kérésemre sem osztasz meg további információkat, miközben észrevehetnéd, hogy én eddig azon erőlködtem, hogy neked segítsek. De nekem aztán egyáltalán nem fontos!
Sok sikert!

1
-3
lili_ képe

nem sértődtem meg, de ha tudtam volna több információt megadni, hidd el megadtam volna.

4 éve szeretem használni a fórumot, ha valami problémám akad, tudom hogyan működik a fórum, mire kell odafigyelni.
és azt is tapasztaltam, hogy milyen negatív véleményt / hozzászólást kap néhány felhasználó, ha nem olyan pontos a leírása, és őszintén szólva csupán ezt szeretném elkerülni.

1
0

mini

Sk8erPeter képe

De mi meg semmit nem tudunk a körülményekről, úgyhogy a fórum látogatóitól szerintem nem elvárható, hogy többoldalas tippelgetésbe kezdjenek bele (gyakorlatilag a hibalehetőségek száma végtelen), ahelyett, hogy Te kezdenéd azzal, hogy leírnád, egész pontosan mikkel próbálkoztál, milyen extra információkat sikerült kisajtolnod a meglévő rendszerből. Ha 4 éve használod a Drupalt, akkor ez szerintem nem egy nagy elvárás. Ha nem mutatsz hajlandóságot arra, hogy segíts minket a tippelgetésben, tőlünk se várd el, hogy segítsünk. Bár azért próbálkoztam, de cserébe felháborodást adtál extra információk helyett.

Az előző fejlesztőtől nem kaptál semmilyen használható információt?

1
-2
pp képe

ebben az esetben én elindulnék arra, hogy talán belenyúltak a Drupalba. Az admin(uid=1) usernél a hozzáférés szabályozás annyi, hogy return true, tehát nem kaphat ilyen üzenetet.

A lehetőségek:
Nem admin user vagy (ezt kizártuk)
Belepiszkáltak a kódba (diff segít)
Feltettek egy olyan modult ami megalterezte a menut lecserélve a hozzáférés szabályozást.

Szedd le a teljes fájlrendszert és adatbázist és állíts fel egy tesztkörnyezetet.

Én a http://api.drupal.org/api/drupal/includes!common.inc/function/drupal_acc... függvénybe beletolnék egy debug_backtrace-t és megnézném, hogy ki hívogatja az adott oldalon, honnan érkezik ide a rendszer. Leszedném a telepített DRupal verziót és megdiffelném, hogy lássuk mi van.

pp

6
0
Petik képe

Valami korábbi használható állapotba vissza tudod hozni a régi gazda mentéséből ?

2
-2

Üdv. Peti