tartalom duplázása

bellabici képe

Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy létrehoztam egy kétnyelvű oldalt (köszönönet a fórumnak, hogy idáig eljutottam), ahol a cikk tartalmak jelentős részét beépített képgalériák teszik ki. Biztos balkáni megoldás amit csinálok, de most külön magyar és külön angol nyelven létrehozom a cikkeket és mindegyiken belül feltöltögetem a képeket. Hogy elsősorban a képfeltöltős pöcsölős részt leegyszerűsítsem hogyan lehetne a magyar nyelven létrehozott tartalmat duplikálni és aztán abban változtatni és hozzárendelni az angolt. Képfeltöltéshez a modult használom (szintén a fórumon lestem el), biztos van valami ötlet tömeges képfeltöltésre is, akkor nem lenne annyira zavaró.
Az oldal, hogy jobban érzékeltessem www.bellabici.hu

Remélem érthető volt a kérdésem, ha nem igyekszem pontosítani.

Köszönöm előre is.

aboros képe

szabozee képe

A fenti problémát én úgy oldanám meg, hogy a képekhez külön létrehoznék egy "képek" tartalomtípust és a feltöltött képeket ezután referenciaként kapcsolnám a más-más nyelvű node-okhoz. Panels és views modulokkal szépen és egyszerűen lekezelhető mind a képfeltöltés mind pedig a megjelenés és nem sokszorozódnának/duplikálódnának a files mappán belül a képfeltöltések sem. Ha egyszerű a megjelenítés akkor a fenti is felesleges, mert emlékezetem szerint egyébként a tartalomfordítás során meg lehet adni, hogy a feltöltések minden nyelvhez ugyanazok legyenek, és nem szükséges újra feltöltögetni azokat. A klónozást nem igazán javaslom erre a problémára semmiképp mint megoldást, mert sokszorozódnak a képfileok. Google is allergiás rá (SEO), ha ugyanaz a tartalom ( ez esetben kép ) más-más url-en is elérhető és a böngészők se tudják az ilyen tartalmat megfelelően cachelni, ami feleslegesen megnöveli szerveroldalon az adatforgalmat valamint a tárhely is szükségtelenül lesz pazarolva.

1
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

bellabici képe

elkezdtem vele agyalni az olimpia megnyitóján Burundi alatt és mire Venezuela is felvonult sikerült rájönnöm az útmutatód meg némi visszaolvasás alapján. Törlöm az eddigieket és újra építem ez alapján: a képeket külön képgaléria típusba rendezem a szöveges részt ami nyelvenként eltérő meg egyszerű oldal alá, ahová mindkét nyelvnél bekötöm ugyanazt a galériát. Egyszerű és logikus!

Sokat olvastam vissza erről a tömeges feltöltés témáról. Ezt most akkor meg lehet csinálni valahogyan mégis?

0
0
szabozee képe

1
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

bellabici képe

hogyan oldható meg? Tehát node reference field használatával kizárólag képgalériákat kapcsolok a cikk tartalmakba, ami tök jól működik, de azt hogyan lehet megoldani, hogy a kapcsolt tartalom címét ne írja ki. Ez azért néz ki furcsán, mert a cikk címe nálam ugyanaz, így nem szeretném ha egymás alá kétszer feltüntetné. gondolom valahogyan viewsban kell kapisgálni?! Hogy érthetőbb legyen www.bellabici.hu rögtön látni fogjátok mit szeretnék kiküszöbölni! Köszönöm.

0
0
aboros képe

szerintem nem kell neked külön galéria tartalom típus meg az egész node reference mizéria, hanem használd egyszerűen a gallery formattert, szuper egyszerű és pont azt csinálja amit szeretnél.
http://drupal.org/project/galleryformatter

0
0

-
clear: both;

bellabici képe

már telepítve van a modulok között. Már mindennel próbálkoztam beállításokban, pontosan mit is kellene szerinted csinálnom? Tehát amit szeretnék, hogy közös képgalériát használjanak az angol és magyar nyelvű cikkek és a kapcsolt galéria címe ne jelenjen meg.

0
0
aboros képe

nincs "galéria" tartalom típus, meg galéria "node", meg node reference. hanem van a bicikli nodeban egy multiple image field és annak a megjelenítés beállításainál be van állítva, hogy gallery formatter a megjelenése.

remek leírása van a gallery formatternek és van róla videó is a projekt oldalán.

1
0

-
clear: both;

bellabici képe

de mi hajtja?:)

Ezt így persze meg tudom csinálni, így is kezdtem, de akkor beleütközöm abba az alapproblémába, amiért a node reference-et elkezdtem használni, ugyanis pont azt szeretném elkerülni, hogy az angol és magyar cikk-node-hoz külön-külön kelljen felvinni a képeket, ami a hozzászólás topic alapproblematikája is. (Ne legyen a szerverem duplikálva a képtartalom elsősorban azért.) Úgy akarom megoldani, hogy egyszer kelljen képekkel szarakodni és az a több nyelvű cikkeknél is használható legyen.

0
0
bellabici képe

nem terhelem tovább ezt a topicot, a probléma hátralévő részében a többnyelvűsítés keretén belül nyitok egy új kérdést, a téma okán eszkalálódott egyéb probléma megkérdezésére.

A címek eltüntetését egy nagyon egyszerű modul segítségével meg lehet oldani, itt találtam a tudásbázisban a megoldást.

0
0