Tartalom beküldési form

szpetya képe

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy amit az admin felületen létrehoztam tartalom típust - legyen az mondjuk egy étel típus - hogy tudom kód szinten kinyerni annak a formját mint pl ahogy a regisztrációs formot is ki tudom nyerni: drupal_get_form("user_register");
Vagy egyáltalán ki lehet így nyerni? (mondjuk az admin felületen ott van az a komplett form ebből gondolom igen) Vagy végig kell zongorázni a történetet úgy hogy létrehozol egy saját formot azt levalidálod és utána node_save-el végül elmented?

A válaszokat előre is köszönöm

Üdv
P

ui.: drupal 6.x ről lenne szó

Drupal verzió: 
aboros képe

mondjuk írj egy igen mini modult, ilyesmit:
watson.info:

name = Watson kutya
description = Kiszimatol ezt-azt.
core = 6.x
 
dependencies[] = devel

watson.module:

/* szimat kutyus, keresd a form_id */
function watson_form_alter(&$form, &$form_state, $form_id) {
  dsm($form_id);
}

bekapcsolod watsont és ellátogatsz az oldalra ahol az űrlapod van. mondjuk node/add/etel ugye... meglátod ott a form_id -t, fel fogod ismerni.

utána drupal_get_form() -al szerezheted meg az űrlapodat.

ki lehet egyébként a html űrlap idjéből is ókumulálni.
a node beküldő űrlap idje talán node_form?
írja a drupal_get_form dokumentáció pont az esetet, amikor node_form -ot akarsz megszerezni, hogy be kell neki passzolnod egy node objektumot, hogy megkapd az űrlapot. gondolom egy üres nodera gondol aminek a $node->type -ja be van állítva. less a node modulból.

update: amúgy mire kell, csak kíváncsi vagyok. sidebarba akarod tenni az "étel beküldő űrlap"? vagy ilyesmi? mer akkor ez a modul nicsak: http://drupal.org/project/formblock nem jó? (most találtam egy perc alatt google segítségével)

0
0

-
clear: both;

pp képe

Nem meglepő módon van az űrlapban egy rejtett mező neve form_id.

pp

0
0