tartalmak jogosultságainak egyedi beállításai

gyur_IT képe

Sziasztok!

A tartalmak jogosultságait (view) különböző csoportokhoz különbözöképpen szeretném beállítani. Melyik modul a megfelelőbb erre?
-node privacy byrole
-content access
- taxonomy access
- ?

pro és kontra tapasztalatok?

Köszönettel

g.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
FleetCommand képe

Én a Node Privacy Byrole modult használom, így csak arról tudok nyilatkozni. Ez pont arra jó, hogy adott tartalomtípushoz (pl. írás, blogbejegyzés, stb.) megadhatod, hogy melyik csoportnak van olvasási, szerkesztési és törlési joga. Ezen kívül megadhatsz egy vagy több olyan csoportot, aki adott node-oknál szerkesztheti a hozzá rendelt jogokat. Ha ez neked elég, akkor ez ezt tudja.

0
0
gyur_IT képe

Az oldal egy szakmai portál lenne, amelyben több intézmény, szervezet és iskola lenne ("csoportok" és saját cél tartalmak), amelyeket saját szerkesztőjük kezelné függetlenül (több eltérő tartalom használata: hír, oldal, szavazás, fórum ..) és a regisztrált látogatok csak a megfelelő tartalmat látnák, de átfedések lehetnek, mert pl. lehet iskolás és szakszervezeti tag, vagy pl. több intézmény tagja és szakszarvazeti tag és iskola tanár egyben.

Köszönettel

g.

0
0
aboros képe

pont erre találták ki. nyitott csoportok, zárt csoportok, meghívásos csoportok, bármilyen tartalom típus lehet 'csoport' node, a csoportok saját sminket használhatnak, minden ami csak eszedbe juthat egy ilyen csoportos igénynél.

százezermillió kiegészítője is van, ami ilyen "csoport szituba" jól jön.

én mindenképpen azt ajánlom, ha ez a csoportosdi a cél. erre az a standard eszköz. :)

0
0

-
clear: both;

gyur_IT képe

Köszönöm, megnézem. Már olvastam róla, de úgy tünt, hogy "többet tud" mint amire használnám. Ezért tettem fel a kérdést, hogy a többivel nem-e egyszerűbb.

Köszönöm még egyszer

g.

0
0
aboros képe

vagy egyszerűbbnek tűnik, de gondolj a jövőre és válassz rugalmas megoldást. az ogt erre (oldalon belül csoportok kezelése, nekik tartalmak, szolgáltatások nyújtása "csoport" alapon, ez nem "user role" alapon megy!) szóval erre tervezték, nem nyúlhatsz mellé vele.

a többi is szép modul, de hamar kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy egy új funkciót kell beépítened, amibe beleőszülsz mire saját megoldást szülsz, viszont kiforrot megoldás van rá og alapon.

0
0

-
clear: both;

gyur_IT képe

biztos, hogy rugalmas kell, mert a jövő képlékeny.

köszönöm

g.

0
0
kicsikazi képe

Még kezdő vagyok

Kipróbáltam ezeket de nem találtam olyan opciót, ami ugyan megjeleníti a menüt de arra rákattintva már jelszót kér.

Előre köszi a válaszokat

0
0
Nagy Gusztáv képe

kezdj minden új kérdés esetén új témát. Most is. Itt ez a szokás.

0
0

Nagy Gusztáv