Tartalmak feltöltése, kategorizálása, listázása, címkézése, címkék öröklése

severin képe

Sziasztok!

Mivel még csak nemrég kezdtem el a Drupal megismerését, ezért szükségem lenne néhány alap információra, amelyet az eddig olvasottakból nem tudtam még kikövetkeztetni.

Szeretnék csinálni magamnak egy honlapot, melyre teljesülnek az alábbi követelmények:

- megfelelő jogosultsággal akárki fel tud tölteni dokumentumokat
- a feltöltött doksik bekerüljenek egy közös nagy listába
- a feltöltött dokumentumokat csoportokba lehet sorolni, kategorizálni lehet különböző szempontok szerint és ami még fontos, hogy lehessen címszavakat elhelyezni rájuk, melyek szerint a listát szűkíthetjük, kereséseket egyszerűsíthetjük stb.
- a már alkalmazott és meglevő címszavak feltöltéskor rendelkezésre állnak (listázható), de a feltöltő/admin akár egy újat is ajánlhat/létrehozhat, amely csak akkor kerül be a felajánlott címkék listájába, ha már legalább N-szer mások is alkalmazták..
- a feltöltött dokumentumokra a címkéik és nevük alapján lehet keresni
- egy feltöltött dokumentumra alternatívát tudjunk megadni (pl. jobb minőségűt (pl. nem szkennelt, hanem karakteres..), más változat, újabb változat stb.), ahol az alternatíva oda-vissza reláció (tehát, ha A változathhoz tartozik B, akkor B-hez is A, de nem feltétlen tranzitív), más szemszögből egy (több elemű) halmazt képzelnék el ezek elemeiből (de a listában egyenként is meg kell, hogy jelennek)
- egy "alternatíva" halmaz külön címkézhető
- a dokumentum címkék a megjelölt alternatíva halmaztól automatikusan öröklődnek, de dukumentumra külön címkét is igényelhetünk, melyet az "alternatíva halmaz" és az összes többi elem nem kap meg automatikusan
- a tartalomban megegyező könyvekre (alternatívák) a listából cikkeket nyithatunk (akár többet is) a feltöltött dokumentumokra, melyeken automatikusan feltüntetjük a többi alternatívát is
- a cikkek listázhatóak
- a cikkekhez hozzá lehet szólni, véleményt lehet kifejteni stb.

Az eddig olvasottak alapján az a sejtésem, hogy a Taxonomy-ból, Book modulból, View-ból kellene kiindulnom, csak sajnos még nem áll össze, hogy hogyan is pontosan..
Bármi amit jön a témához kapcsolódóan hasznosnak véltek, szívesen fogadok, legyen az modulnév, link, segédanyag, tipp, vagy egyeszű leírás arról, honnan is kellene kiindulnom?

Köszönettel!
severin

Drupal verzió: 
Fórum: 
fox mulder képe

Túl sok, amit írsz. Olvastad Nagy Gusztáv jegyzetét? Jó kiindulási pont a Drupal adatmodell koncepciójához.

A taxonómia és a mezők némileg átfedik egymást, mindekettő lehetővé tesz azt, hogy attribútumokkal jelöljünk meg tartomtípusokat. A tartalomtípusok valójában osztályok, vagyis tulajdonságok közös csoportjával jellemezhető objektumcsoportok.

A Views arra való, hogy listázza a bizonyos tulajdonságokkal megjelölt node-okat.

2
0

Fox Mulder