Sziasztok!
Meglehetősen speciális a feladatom és lehet, hogy ezt a problémát nem is lehet Drupal-ban megoldani, de azért rákérdezek...
Egy olyan honlapról lenne szó, ahol a bemutatott arany termékeknek több paramétere is van, az egyik természetesen a súly (grammban). A gramm/EUR árat egy külső honlapról kellene lekérdeznem (http://wap.kitco.com/gold.wml). Ezt az árat az ügyfél egy állítható szorzóval módosítaná, minden terméknél más árrést állítana be. A hab a tortán pedig, hogy a végösszeget Forintban és Euróban is ki kellene írnom, természetesen aktuális árfolyamon.
Nem elvárás a webáruház, bár az már nem is tudná jobban bonyolítani a helyzetet. Próbáltam az Ubercart, E Commerce, Drupal Commerce modulokkal. Talán ez utóbbi tűnik a legígéretesebbnek, ennek van Commerce Multicurrency modulja, ami többféle valutát kezel.
A kérdésem, hogy ezt a "tőzsdei ár lekérdezést+szorzót+árfolyamszámítást" össze lehet-e kattintgatni valamilyen modullal, vagy itt már sokkal komolyabb programozói tudásra van szükség?
Előre is köszönöm!
Érdekes feladat. :) A
Érdekes feladat. :) A következőképpen állnék neki:
1. Feeds modul -> külső forrásból automatikusan importál adatokat
2. Megnézném először a Computed field modult, hogy ezt tudja-e.
Ha a computed field nem jó, akkor kezdenék neki a DC-vel, és ott a MultiCurrency modult használnám. A jó hír, hogy a DC-vel is működik a Feeds modul, egy Commerce feeds kiegészítő modullal.
MC modul használatáról a DH prezimben írtam, amit itt tudsz letölteni: http://drupal.uzletkotobank.hu/content/e-commerce-drupal-commerce-el%C5%...
Gazsesz
Érdekes??? A hajamat tépem:)
Ráröppenek a prezidre, és jelzem, mire jutottam! Köszi a segítséget!!!
A Computed field volt a megoldás
Gazsest prezije sokat segített a Commerce megértésében, de végül a Computed field modul volt a megoldás.
Az árak kiírásához computed mezőt kellett létrehozni, és itt a "Computed Code" beviteli mezőben az igény szerinti php scriptet kell írni. Az én esetemben kellett még egy árfolyam lekérdezést is csinálni, és ezt a php kiterjesztésű fájlt a szerverre feltölteni.
Tehát bejön az arany tőzsdei ára euróban, ez szorozva a grammal (tömeg field) és az árrés szorzóval (ár szorzó field). A kiírás pedig euróban és forintban történik. Fontos, hogy a "Store value in the database"-t ki kell kapcsolni!
Amit még szeretnék megoldani, hogy az összes terméket egy oldalon kilistázni (ez megvan), de úgy, hogy az árrés szorzóját(ár szorzó field) ezen az oldalon lehessen szerkeszteni, termékenként és a végén a lap alján menteni. Azaz ne kelljen egyesével megnyitni a termékek szerkesztését. Drupal-ban lehetséges ez?
Köszönöm!
editablefields
http://drupal.org/project/editablefields
ezzel készíthetsz olyan nézetet, ahol az egyes mezők szerkeszthetők
Viszont úgy tudom, hogy computed fields-nél views használata esetén a "store value in the database"-t be kell kapcsolni:
"Although you should note that Views use requires database stored values."
Ez kellett nekem!
Köszönöm a segítséget nemethf! Pont így képzeltem :-)
A computed field adatbázisba tárolásra visszatérve, most nálam működik a dolog így is, lehet, hogy akkor is működne, ha be lenne kapcsolva. Mindenese most már nem változtatok rajta. Nem is lehet, csak ha új mezőt hoznék létre.
Köszi még egyszer!