Törölt tartalom visszaállítása

dióhéj képe

Néhány tartalom törölve lett az oldalról. Szeretném visszaállítani őket, a mentéseket sajnos nem tudom már visszatölteni, egyrészt próbáltam és nem sikerült (export aztán import a MySql-ban), másrészt azóta születtek új tartalmak és felülíródnának, ezt nem akarom. Ami bonyolítja a dolgot, hogy hozzászólások is voltak, ezeket is szeretném visszaállítani, a mentett jegyzettömbből ki tudom bogarászni, hogy mi micsoda, de nem tudom hogyan hozzam létre a mezőket, vagy milyen parancsot adjak.
Node revisions és node adattáblákban kell gondolom, és a commentben a hozzászólásokat.
Felejtsem el inkább? Mit gondoltok?

Bocsánat, ha egy kicsit zavaros, nekem fontos volna.

Pasqualle képe

miaza mentett jegyzettomb?

mire lenne sukseged? mondjuk el az adattablak szerkezetet, es hogy hogyan hekkelj bele az adatbazisba? tenyleg megeri ez neked?

0
0
pp képe

Sajnos a Drupal nem egy-két táblában tárolja az egy node-hoz tartozó adatokat, hanem minden modul egy esetleg több táblában tárolja a node-hoz tartozó adatokat. Tehát a megoldás attól függene, hogy hány és milyen modulok vannak bekapcsolva a rendszeredben.

Ezért azt javaslom így ne csináld, mert egy olyan instabil rendszert kaphatsz, amit aztán már nem nagyon fogsz tudni működtetni.

Amit lehet próbálni az az, hogy összeállítasz egy node objektumot és azt a node_save-el megpróbálod elmenteni. így átkergeted a mentést azon a mechanizmuson amin minden node-nak át kell mennie. Ennek a módszernek a hátrány az, hogy az így felvitt node-ok újként fognak megjelenni a tracker-ben.

A hosszú távú megoldás pedig az, hogy nem törlöd a node-okat, hanem a közzétett jelölő-négyzetben található pipát kiszeded. Az Adminisztráció/tartalom kezelése/tartalom fülnél ezt kötegelve is meg tudod tenni.

pp

0
0
dióhéj képe

Köszönöm szépen István.
Nem én töröltem, a felhasználóknak volt olyan joguk, hogy saját tartalmat szerkeszthettek, ebben sajnos a törlés is beletartozik alapból.

Tudomásul vettem, illetve biztos lettem a válaszodból abban, hogy ez még profiknak sem volna egyszerű feladat, így nem is próbálkozom vele, azért kérdeztem meg, mert mindent meg akartam próbálni, egy tesztoldalon, amit direkt ezért csináltam, egyetlen node létrehozása is jó sokáig tartott, azt gondoltam van valami egyszerűbb megoldás.

Köszönöm szépen még egyszer :-)

Pasqualle, a jegyzettömb, a sql kiterjesztésű adatbázismentés, amit jegyzettömb formában tudok megnyitni, de az égvilágon semmit nem tudtam még kezdeni vele, visszatölteni, vagyis importálni sem sikerült, mert azt írja ki, hogy az utf-8 karakter nem megfelelő neki, holott elvileg annak kéne lennie.

0
0
pp képe

Lehet én vagyok a béna, de nekem még értelmesen nem sikerült használnom a jegyzettömböt semmilyen ilyen feladatra. (*nix-os sorvégeket nem ismeri, utf-8 BOM-ot mindig belerakja a fájlba stb.) Én magam már pár éve csak Ubuntut használok és ablakokat csak ha az oktatóteremben az van és amikor a zügyfél azt használ és segíteni kell neki.

pspad editor a favorit nálam. Kicsi, gyors, és még az alt-gr+f,g,b,n stb bill kombinációkra sincs semmilyen csodafícsör ráhegesztve.

pp

0
0