Többnyelvű tartalom megjelenítése hiányos fordításkor

vajdasági képe

Az egeszet az az elkepzeles vezerli hogy a nem magyar latogatok ha a sajat nyelvukre nincs forditas inkabb tudnak angolul mint magyarul. Esetleg ha a konkret tartalomnak angol forditasa se nincsen csak es kizarolag csak akkor traktalhatjuk oket magyarral.

Legyenek peldaul a beallitott nyelvek az angol, orosz, nemet, stb. es a magyar.

En arra gondoltam hogy alapertelmezett nyelvnek az angolt teszem. Mivel a magyar tartalom mind megvan a magyar latogatoknal nem lenne gond. A tobbi nyelveken ha megvan a tartalom akkor ott is a kert nyelven jelenne meg.

A gondom ott van hogy ha egy tartalomnal atvaltok egyik nyelvrol a masikra, es azon a nyelven nincs forditas akkor nem az angol tartalmat kapom hanem marad az elozo nyelven.

Egy pelda: tartalom bevive magyarul es leforditva angolra. Ha most megnezem a tartalmat magyarul, majd rakattintok a nemet nyelvre akkor en nem az angol nyelvet kapom meg (mivel nemetre nincs forditva) hanem tovabbra is magyarul jelenik meg a tartalom, igaz az oldal tobbi resze nemet lessz ami jo is ugy, csak a tartalom nem jol jelenik meg.

Mar mindent probaltam de sajnos a megoldast nem talalom, remelem valaki tud utbaigazitani.

Drupal verzió: 
vajdasági képe

Az admin/config/regional/language/configure oldalon ott van kipipazva hogy a webhely alapértelmezés szerinti nyelvének (English) használata, de mintha nem lenne hatassal ...

hu/node/1 megnyitva magyarul, a nyelvvalaszto blokkban a linkek en/node/2 es de/node/1 mivel nincs nemet forditas. Ha a de/node/1 -re kattintok nemet feluleten a magyar node/1 jelenik meg nekem viszont az kellene hogy mivel nemet forditas nincs az admin/config/regional/language/configure oldalon kipipalt alapértelmezés szerinti (English) jelenjen meg.

0
0
pp képe

Ha angolul viszel fel egy node-ot és azt fordítod magyarra akkor is ez a jelenség? (szerintem az lesz a megoldás, hogy angolul kell felvinni a tartalmakat, mert a node-oknál mindig van egy eredeti tartalom amit fordítasz és az jelenik meg, ha nincs az adott nyelven tartalom... bár lehet, ugye, hogy ez egy bug, avagy egy feature. :D)

pp

1
0
vajdasági képe

Sajnos akkor sem valtozik meg. Most vittem fel probakeppen egyet angolul majd leforditottam magyarra es szerbre. Utanna megnyitam magyarul es a nemetet valasztottam ki de a tartalom magyar maradt sajnos.

0
0
knorbi képe

Sikerült azóta megoldani a problémát? Jelenleg pontosan ugyanezzel küszködöm.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

Sk8erPeter képe

Szerintem egy kicsit több infót ossz meg a próbálkozásaidról, beállításaidról (pl. gondolom a "Publishing options"-nél "Enabled, with translation" van bejelölve, stb.), mert ilyen csonka leírásból nehéz kiindulni és segíteni. :(

0
0