Többnyelvű oldal menüje nem jelenik meg

Ramirez_hun képe

Sziasztok!

Egy kis tanácsot szeretnék kérni, mert már régen küzdök a problémával, és nem találok megoldást.
Gábor előadásából kiindulva (http://videotorium.hu/hu/recordings/details/3684,Tobbnyelvu_weboldalak_D...), többnyelvűsíteni szeretném az oldalalamat.

Azt a módszert választottam, hogy csak az entitások kerülnek fordításra, tehát nem teljesen új node-ok jönnek létre minden nyelven.

Ez működik is egészen odáig, hogy beállítom, lefordítom, összekapcsolom. Ha más-más nyelvre váltom az oldalt, szépen behozza a megfelelő fordításást.

A probléma az, hogy maga a menü nem jelenik meg, csak magyarul, ami az alap nyelv. Amint átváltok más nyelvre, a menüsor eltűnik. És sehogy se tudom odavarázsolni, pedig már a maradék hajamat is kezdem kitépni...

Egyetlen kivétel ez alól, hogy ez egyik menüponthoz tartozó oldal nem sima content type redeménye, hanem egy veiws nézet. Az megjelenik, de fogalmam sincs, hogy ennek mi az oka.

Szóval, nagyon jó lenne, ha a fő menüsorom minden nyelven látható lenne.

Köszi.
Ramirez

Drupal verzió: 
Ramirez_hun képe

Úgy néz ki, megtaláltam az idevágó részt.
A probléma forrása a "Multilingual select" modul (i18n része). Ez akad össze mással.
Ha a "Multilingual select" modult kikapcsoljuk, megjelenik minden nyelven a menü.

Mivel nem változik nyelvenként a menü elemek felirata, ezért érdemes nyelvenként külön menüt létrehozni. A blokkok beállításásnál ezt beállíthajuk, melyik nyelven melyik jelenjen meg.

A probléma leírása: http://drupal.org/node/1398770

2
0

- ad astra per aspera -