Többnyelvű menük

nc képe

Telepítettem a Multilanguage - i18n modult. A leírásában az volt, hogy módosítsam a config.php-t és csináljak új primary és secondary menüket. Ok, megvan. De nem tudok többnyelvű, csak minden nyelven megjelenő menüket csinálni. Mit nézhettem el?

Pasqualle képe

Ha azt szeretned, hogy egy menu blokk csak egy adott nyelven jelenjen meg, akkor azt a blokk beallitasanal tudod megadni..

0
0
nc képe

A következőt adom meg:

Menük:
- Elsődleges hivatkozások forrása: (valami)
- Másodlagos hivatkozások forrása: (másik valami)

Na most készítek menüpontokat az elsődleges menük alá. A menüknél meg tudom adni, milyen nyelven jelenjenek meg, de mégis minden nyelven megjelennek.

Azaz pl. egyszerre látszódik a "homepage", "accueil" és "kezdőlap" linkek.

0
0
Pasqualle képe

1 menun belul tobbnyelvu menupontokat modszert meg nem probaltam. Arra tudok meg tippelni, hogy a menuponthoz tartozo node-ok nyelvet nem toltotted ki..
Jobban bele kellene neznem ebbe a modulba, mert nagyon keves elemet hasznalom drupal 6 alatt..

0
0
nc képe

Nekem mindegy mivel, a lényeg hogy a site többnyelvű legyen, azaz a nyelv váltásánál a menüpontok is az adott nyelven jelenjenek meg. Ha erre van más megoldás, az is jó nekem.

0
0
Pasqualle képe

Kulon menut keszitesz minden nyelvhez, es a menu blokknak beallitod, hogy melyik nyelvhez tartozik. Az i18nmenu (Multilingual Menu) modult be sem kell kapcsolnod, eleg az i18nblocks (Mutilingual Blocks).

0
0
Pasqualle képe

Meg azt elfelejtettem, hogy nekem is van egy menum ahol egy menuben kulonbozo nyelvu menupontok vannak, es mukodik. Pedig az i18nmenu (Multilingual Menu) modulom be sincs kapcsolva.
Azert mukodik mert mindig megadtam a menuhoz tartozo tartalom (node) nyelvet , es igy mindig csak az aktiv nyelvhez tartozo menupontok jelennek meg.

0
0
nc képe

És sikerült! Köszönöm. Még annyit kellett szenvedni vele, hogy be kell kapcsolni az egyes tartalom típusoknál, hogy többnyelvűek legyenek, csak úgy lehet beállítani, milyen nyelven menjen az adott tartalom.

0
0
FleetCommand képe

Köszi szépen, én is ezzel szenvedtem, de ezek szerint az i18n menü modulja számomra felesleges is...

0
0
d.pryke képe

Felesleges vagy sem, nekem sejtésem szerint ugyanaz a problémám mint Neked kiindulásként volt: "De nem tudok többnyelvű, csak minden nyelven megjelenő menüket csinálni."
Tehát ami nálam nem megy: a menüPONTokra külön meg lehet adni az i18n modul segítségével, hogy mely nyelven jelenjenek meg. Ezt nem veszi figyelembe a rendszer (drupal 6, 6.x-1.0-beta1 i18n). Hiába állítom be, hogy a menüpont csak x nyelven jelenjen meg, mindegyiken megelenik. Vajon én rontok el valamit? Másnak működik ez a funkció??

0
0
Pasqualle képe

többnyelvű tartalomtipus be van kapcsolva?
a menuponthoz tartozo tartalomnak megadtad a nyelvet?

nem igazan tudom mire van ez a (menupontok nyelvenek megadasa) funkcio az i18n_menu modulban, sose hasznaltam

0
0
d.pryke képe

"többnyelvű tartalomtipus be van kapcsolva?"
Ezt a kérdést nem teljesen értem. Ha arra irányul, hogy vannak-e több nyelven tartalmak akkor igen, tehát a többi része a nyelvkezelésnek jól működik, az angol nyelvűnek beálított tartalmak csak akkor jelennek meg, ha az angol nyelven nézem az oldalt, a magyarok pedig csak akkor ha a magyraon.

"menuponthoz tartozo tartalomnak megadtad a nyelvet?"
A menüponthoz tartozó tartalom egy views modullal előállított nézet ahol magyar nyelvűnek beállított tartalmak listázódnak. Maguk a tartalmak nem listázódnak ki ha angol nyelven nézem az oldalt mivel a tartalmak magyar nyelvűek de a menüpont ami a nézetre hivatkozik az ennek ellenére ott van, hiába állítottam be a menüpont szerkesztésénél hogy az egy magyra nyelvű menüpont. (ha oda kattintok, üres nézet jön elő)

Tehát a kérdés: Vajon mit lehet tenni, hogy egy magyar nyelvű tartalmakat listázó viewsre mutató menüpont csak magyar nyelv esetén legyen benne a menüben?

0
0
Pasqualle képe

most mar ertem, de nem tudok igazan jo megoldast. a D6 i18n_menu-vel masoknak is gondjuk akadt

alternativ megoldas
1. az egesz menu blokknak megadod a nyelvet
2. egy megadott nyelvu node-ba illeszted a view-t a views_embed_view($name, $display_id = 'default') fugvennyel

de ide valoban az i18n_menu kellene, vagy valahogyan megadni a view nyelvet, amit szerintem nem lehet..

0
0
d.pryke képe

Köszönöm a segítséget, a 2. megoldás teljesen jól működik.

0
0
lzs képe

Ez alapján http://drupal.hu/kezikonyv/tippektrukkok/tobbnyelvu sikeresen működik az Magyar/Angol site.
Ugyanakkor azt tapasztalom hogy a bluemarine és pushbutton smink kivételével próblémás a primary link kezelése. Konkrétan mindkét nyelv menü-je megjelenik azaz Kapcsolat/Contact egyszerre viszont a tartalmuk csak a kiválasztott nyelven független hogy a menü linken Angol van alatta magyar a szöveg. Miért működik jól az oldalam a két gyári sminkkel (bluemarine, pushbutton) és a többi gyári sminkkel (garland, minelli stb....) NEM. Valamit rosszul csinálok? PathAuto van és hu/en bigyesztés a taxonomy opciónál is beállítva azaz a Magyar oldalnál domain-name/hu/content-path stb... default nyelv az Angol ha magyar böngészővel jön a kliens átvált automata.

0
0
york képe

Legy kedves uj kerdesnek uj temat inditani.
Nekem mukodik garlanddal jol a tobb nyelvu menu.

0
0
lzs képe

Köszi a reflektálást és a tanácsot, gondoltam ide kapcsolható a problémám. Nem akartam a sokadik témát megnyitni. A megoldás pedig egyszerű mint mindig :-) a hiba bennem volt azaz figyelni kell arra hogy: Címlap » Adminisztráció » Webhely beállítása » Nyelvek oldalon az adott nyelvnél be legyen állítva az útvonal előtag pl: Magyar -> hu / English -> en.

Nálam az Angol-nál ez nem volt beállítva csak a Magyar-nál ez pedig felemás működést eredményezett érdekes módon smink függő lett mint azt írtam (a zen alatt is jó volt).

Talán nem eléggé figyelmesen olvastam az útmutatót, ugyanakkor abban a default nyelv az Angol és ha a Magyar-ra váltasz jön a hu előtag (erre van utalás a beállításhoz a válaszokban) csak visszafelé nem működik mivel nincs külön megemlítve hogy ha default a Magyar akkor nem feled az en előtagot az Angol-hoz bigyeszteni és nem csak a pathauto-nál hanem triviálisan ugyan de a nyelv oldalán is.

És még a smink is kicsit bezavart a felemás működéssel.

Most már müxik garland alatt is :-)

0
0
Szabolcs képe

Olvasgatom az összes hozzászólást a többnyelvű oldalak létrehozásával kapcsolatban. Én egy egyszerű, majdnem statikus oldalt szeretnék magyarul és angolul megjeleniteni.
Nagyon bonyolultnak tűnik minden hozzászólás, ezért megkérdezném a véleményeteket, hogy én a két oldalt két külön domainnev alatt, ket kulon könyvtarban, külön adatbazissal üzemeltetném. Igy különböző tartalmakat, felületeket lehetne létrehozni azonos sminkkel.
Talán ez a legegyszerubb, vagy oldjam meg az altalatok ismertetett hivatalos uton, mert az a biztos?

Szabolcs

0
0

Szabolcs

vajdasági képe

Uj forumtemat kelett volna nyitnod az uj kerdessel es nem egy tobeveset ujbol felhozni itt ez a szokas.

Az elejen ugy ertettem hogy egy ketnyelvu oldalrol van szo. Ha igen akkor egy domain alatt is megbirod csinalni egy adatbazissal, a nyelveknek meg vagy a domain nev ele teszel elotagot vagy utanna teszed. lehet lp. hu.example.com vagy example.com/hu a tartalmat meg tobbnyelvusited. pl. megirod magyarul es leforditod a masik nylevre is.

Ha teljesen 2 kulonbozo peldaul cegrol van szo az egyik csak magyar a masik meg csak angol akkor en teljesen kulonvalasztanam oket, de persze akkor is lehet varialni hogy egy drupal tobb adatbazissal vagy egy adatbazis.

0
0