Többlépcsős regisztrációs űrlap D5 alatt

krisy képe

Sziasztok!

Egy meglévő Drupal 5.x alapú oldal (alap, profile module által "turbósított" :-) ) regisztrációs formját szeretném tovább fejleszteni.
A mostani, 1 lépéses változat helyett 3 lépésre bontanám, hogy ne egyszerre kelljen a felhasználónak sok adatot megadni, hanem 3 lépésben.

Szerintetek hogy lehet ezt megoldani? Eddig az alábbiak jutottak eszembe:
- form_alter hook (asszem ez :-) )
- frissítés Drupal 6.x-re (abban mintha lenne hasonló funkcionalitás)
- javascript alapú megoldás (form elemek egymás után történő megjelenítése-elrejtése,így igazából egy oldal maradna a regisztráció, de a felhasználó mégis háromnak érzékelné)
- esetleg létezik ehhez valami modul?

Van valami ötletetek, hogyan érdemes ennek nekikezdeni?
Előre is köszi a válaszokat!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
krisy képe

Úgy tűnik, nehéz kérdést tettem fel :-(

Elég sokat kutakodtam, két további kiegészítést találtam:
- a legtöbb megoldás arra "játszik", hogy a profil kitöltésének az első része a regisztrációs űrlap, a második része pedig - a sikeres regisztrációt követő átirányítás után, ez modullal megoldható - vagy a profil további mezőinek kitöltése (profile setup modul), vagy egy új node létrehozása, ami a felhasználó kiegészítő információit tartalmazza
- felvettem minden mezőt, ami a három lépéshez kell a profile modul segítségével. Ezután implementáltam a hook_form_alter-t, és minden fieldset-nek adtam egy id-t, illetve egy class-t, attól függően "visible", vagy "invisible", hogy hányadik lépésben van, illetve felvettem FAPI-val még két markup típusú elemet, amit két button HTML kódját tartalmazza, amikre kattintva az elrejtett mezőket megjeleníti a böngésző. Nem szép, de nem találtam jobb megoldást :-(

0
0