Több nyelv, több domain, SEO

moha képe

Hali!

Van egy weboldal 7 nyelvvel, a fő nyelv a magyar. A fő domain egy .com de számos nemzetközi domain (.hu .cz .sk .pl) is rá van irányítva. Maga az oldal már jól működik, nyelvi előtag és browser nyelvválasztás működik. A gugli viszont nem ad magáról nyelvi infót indexeléskor, ezért mindig az alapértelmezett magyar nyelvet kapja. Megoldható-e valahogy az, hogy továbbra is megmaradjanak az x.com/hu/valami formátumú URL-ek, de ha a site-ot (böngésző nyelvtől függetlenül) nemzetközi domain címmel látogatják meg, akkor az adott nyelvű verziót kapják? Nyilván, ha már az URL-ben benne van a nyelvi előtag, akkor az dönt, de a főoldal megnyitásánál?

Tehát pl. ha .com főoldalt nyitják meg, akkor a böngésző nyelve legyen a döntő
ha viszont .hu .pl vagy .cz címet, akkor az adott nyelv legyen kiválasztva, függetlenül a böngésző nyelvétől.

Megoldható ez így? Remélem igen.

Előre is köszi,
Moha

Drupal verzió: 
pp képe

minek a nyelvi előtag, amikor domain alapján is lehet választani nyelvet?

pp

0
0
moha képe

Bár ilyen egyszerű volna... de pl.

  • Nincs minden nyelvnek külön domain név (.de domainünk nincs, pedig van német nyelvű oldal, ráadásul már foglalt is .de alatt a szokásos domain)
  • Nemzeti domain névből van több is (cég neve és fő termék neve), mindkettőnek az adott nyelvű főoldalra kellene mennie
  • Az emberek többsége így is a .com-ot használja
  • A drupal oldal mellett van egy másik rendszer is fent és jelenleg a nyelvi előtagok különböztetik meg, hogy a rewrite a drupal oldalra, vagy erre a rendszerre küldje a kérést.

Írhatok konkrétumokat is, ha az alapján jobban tudtok segíteni.

0
0
Laza képe

Igazából nem értem a problémát. Ha van a főoldalon vagy bárhol nyelvválasztási lehetőség, akkor a Google úgyis bejárja az egész site-ot és vele az összes nyelvet is, nem?

Google Webmaster tools nem mondd semmit arról, hogy mit néz? A nyelv felismerésére pedig elég jó algoritmusa van szerintem, én még nem nagyon láttam olyat, hogy idegennyelvű találat jelenjen meg valahol a keresésben, ha csak nem akarom.

Ha használsz domain accesst is, akkor nézz rá erre: http://drupal.org/project/domain_xmlsitemap

0
0
moha képe

Benne vannak a gugliban az idegen nyelvű oldalak is, kivéve a főoldalt, mert annál a global redirect a / alatt tartja (nincs gyűjtőoldal, a főoldal is egy sima node).
Igazából nekem mindegy volna, a főnök veri a tamtamot, hogy a lengyel google-ben vacak helyezése az oldalnak és még a fontos kulcsszavakra se az első oldalon szerepel. Én csak remélem, hogy javítana rajta, ha a .pl alatt egyből a lengyel nyelvű oldal jönne be, de valószínű ettől azért ez bonyolultabb.
Mielőtt rám húzzátok a vizes lepedőt: vajmi keveset foglalkoztam eddig SEO-val.

0
0