Több különböző tartalomtipusba tegyem?

vajdasági képe

Tanacsot kernek hogyan is oldjam meg, vagyis inkabb csak azt kerdeznem hogy igy jol kepzelem-e el.

Gmap terkepen kellene tobekk kozott megjeleniteni adatokat. Az adatnak letrehoztam egy uj tartalomtipust, a gmap a terkepen meg is jeleniti szepen, mukodik, betudom allitani a nekem megfelelo markert is (vagy hogy is hivjak azt a jelolot) egyszoval ezzel nincsen is gondom. Viszont feltetelezheto hogy az oldal elindulasa utan szukseges lessz ugyanezeken a terkepeken mas adatokat is megjeleniteni. Egyszeruseg kedveert kepzeljuk el hogy a terkepen konyvtarakat kell megjeleniteni. Letrehoztam egy konyvtar tartalomtipust aholva belehett vinni imnden fontos adatot rola es a gmap a terkepen meg is jeleniti (ez az ami mukodik). Varhato hogy a jovoben a konyvtarak melle majd legyen pl. szinhazak amiket majd megkell jeleniteni. Az adatok amiket tarolni fogok teljesen ugyanazok a szinhazaknal es a moziknal is csak a markerben ami a terkepen megjelenik csak akkan kulonboznek majd. Kepzeljuk el azt is hogy a oszesen lenne majd kb 5. kulonbozo ilyesmi (konyvtar, szinhaz, 3valami, 4., 5.)

Ennyi bevezeto utan csupan az lenne a kerdesem hogy legyen kulon kulon tartalomtipus a konyvtarnak, a szinhaznak es a tobbinek, vagy ezt a meglevo tartalomtipust nevezzem at valami semlegesebbre es adjak hozza egy mezot ahol a tartlom feltoltesekor be lehet allitnai hogy konyvtarrol vagy szinhazrol van szo? A gmap is ez a plussz mezo alapjan valasztana ki hogy milyen markerrel jelolje a poziciot a terkepen?

A valasz az optimizacio szempontjabol is lenyeges lenne mert eleg sok ilyen tartalom lessz es jo lenne ha a views gyors lenne. Pl valaki egy helyisegben levo szinhazakat keresi ... Persze bonyolultabb lekerdezesek is lennenek ettol.

Segitseget elore is nagyon koszonom!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

egy tartalomtípusod van a 'hely'. és van egy taxonómiád, hogy 'hely kategóriák', ebben a szótárban vannak ilyen kifejezések, hogy mozi, színház, könyvtár, pincészet ;) és amikor beküldi a jóember a helyet, kiválasztja a kategóriát.

külön tartalom típust akkor érdemes megfontolni, ha mondjuk más jogosultságok tartoznak az egyes típusokhoz vagy egyértelműen más adatszerkezetük van, más mezőket kérsz be egy színházra mint egy pincészetre. de még akkor is lehet, hogy conditional fieldsel érdemesebb.

0
0

-
clear: both;

vajdasági képe

A jogosultsagok teljesen ugyanazok, sot meg a mezok is azonosak teljesen, egydul a 'hely kategoria'-ban lenne kulonbseg meg a marker a terkepen minden kategorianal mas lenne. Most eppen azt probalom megoldani hogy a merkert megjelenites az uj szerint.

Most van egy view ami 2 tartalomtipusbol szedi ki az adatokat. Mindket tartalomtipusnak van kulon kulon beallitott markere es az mukodik is szepen. Most az egyik tartalomtipust kibovitettem a 'hely kategoriak' mezovel. Letrehoztam a szotarat es bele a mozi, színház, könyvtár, pincészet, be is allitotam mindegyiknek a megfelelo markert. Talan jol csinaltam. De a viewsnel most nem boldogulok azzal hogy az egyik tartalomtipusnal a marker a tartalomtipushoz hozzarendelt legyen, mig a masik tartalomtipusnal a taxonomia szerinti legyen vagyis hogy mozi, színház, könyvtár, pincészet stb. legyen. Vagy van 2 kulonbozo markerem a 2 tartalomtipus szerint vagy egy alapertelmezett markert kapok ...

0
0
aboros képe

ha lesz időm megpróbálom rekonstruálni a helyzet és írok, ha rájövök. addig keresgélj ;) ha előbb jössz rá, azért írd meg a megoldást, érdekelne :)

0
0

-
clear: both;

vajdasági képe

Hogy en elnezem, vagy tartalomtipus szerint lehet meghatarozni a markereket, vagy a taxonomy szerint, de egyidoben csak az egyiket. Mindenesetre keresgelek en is hatha rajovok a megoldasra. Legrosszabb esetben a hasik tartalomtipusnak is keszitek egy taxonomiat...

Termeszetessen a megoldast kozeteszem majd!

0
0