Több hírcsoport egy honlapon

G. képe

Üdvözletem!

Keresgéltem a problémámmal kapcsolatban az eddigi topic-ok között, de nem leltem meg a megoldást. :(

Cél: Olyan honlap elkészítésére kértek meg, ahol a főoldalon a fő blokkban egymás alatt jelenne meg a következő 3 hírcsoport legfrissebb híre pl.: film, új könyvek és receptek. Ez a 3 hírcsoport a főmenüből ugyanúgy elérhető lenne. Ergo olyan lenne, mintha több hír-site lenne összekapcsolva.

Probléma: A főoldalon még megoldanám, hogy egymás alatt 3 blokkban mindig az adott téma legfrissebb hírét mutassa, de azzal nem boldogulok, hogy témánként hogyan hozzam össze. Próbáltam, hogy blogokat hozok létre és azok szépen meg is jelennek egymás alatt, de pillanatnyilag úgy látom, hogy mind3 hírcsoporthoz létre kénem hoznom egy-egy felhasználót. Sejtem, hogy nagyon rossz úton indultam neki, de kifogytam az ötletekből. A felkérőmnek az lenne a kívánsága, ha belép az oldalra akkor ahova a legfrissebb hírt fel szeretné tölteni ezt egyszerűen meg tudja oldani, ne kelljen minden hírhez más felhasználóval bejelentkeznie.

Hálás lennék, ha valaki lépésről lépésre leírná, hogy hogyan állna egy ilyennek neki. Eddig egész jól elboldogultam a fórumolvasgatással, de most nagyon elakadtam.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

A Views modul fog kelleni hozzá. Legalább alap szinten meg kellene ismerned. A könyvemben leírtam az alapokat, érdemes ott kezdeni.

0
0

Nagy Gusztáv

Ramirez_hun képe

A node-ok bevitelére alapvetően két módszer kínálkozik.
1. Külön tartalomtípust hozol létre mindegyik csoporthoz (film, könyv, recept stb.)
2. Egy tartalomtípust használsz, de taxonomyval mindegyiket megjelölöd. Szépen felcímkézed, hogy könyv, film stb.
Persze a kettőt egyszerre is meg lehet tenni.

A tartalmak megjelenítése egyértelműen Views modul. Ebben mélyedj el, muszáj lesz.

0
0

- ad astra per aspera -

G. képe

Köszönöm a válaszokat!

Sejtettem, hogy eljön az ideje, amikor baj lesz abból, hogy a views-ot nem tanulmányoztam át... :D
Tartottam tőle, hogy ehhez kelleni fog, de hát akkor nincs mese!

Még egyszer kössz a segítséget!

0
0