Jó napot!
Nos, nekem egy olyan modulra lenne szükségem amely pontokat tud megjelölni a térképen... Ez igy elég bonyolultan hangzik ezért leirom máshogy: Egy olyan modul kéne amivel az emberek szélsőséges időjárást tudnak bejelenteni... Ezt úgy tudják hogy meghatározzák hogy hol (településen) és milyen szélsőséges időjárás volt. Ha ezt megtették egy bizonyos ikont tesz a adott településre a térképen!
Ezt valahogy meglehet csinálni?
Előre is nagyon köszönöm!
Drupal verzió:
Fórum:
hogyne lehetne
Openlayers modullal a térképen való bejelölést, CCK vagy Taxonomy modullal a kategória választást.
Views modul kellhet még hogy ki tudd listázni a látogatóknak a különböző kategóriában feltöltött tartalmakat, vagy akár egy térképen is megjelentetheted mindet.
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
csak egy ötlet
Üdv!
Ugyan még nem próbáltam, de mit szólnál a GMaps modulhoz, ami a Google Maps API felhasználását teszi könnyebbé egy Drupal-felület biztosításával?
A "reported installs" száma alapján igen nagy népszerűségnek örvend a modul.
Feltételezem, Google Maps API key birtokában hasonló célokra is bőven felhasználható.
===
Szerk.: sanszos, hogy a csakiistvan által időközben ajánlott OpenLayers modul még alkalmasabb, ki kell próbálni.
rendben mind kettőt
rendben mind kettőt kipróbálom... köszönöm!
A Gmaps ott "bukik" meg
A Gmaps ott "bukik" meg amikor szeretnéd az összes olyan közzétett tartalmat egy térképre pakolni, ahol netán, az időjárás típusokat(tornádó, ciklon, tájfun, miegymás) külön külön színnel is akarod ábrázolni, vagy ki/be akarod kapcsolni a típusokat a térképen..
A bukik nem véletlenül van idézőjelben, hisz biztos meg lehet csinálni, kellő/erős fejlesztői tudással, de OpenLayers-el mindezt össze tudod kattintgatni.
Tavasszal csináltunk egy olyan siteot ahol az volt a lényeg hogy vannak Úttorlaszok, Terelések, Útjavítások, stb és ezeket különböző színnel, egy térképen kéne jelölni. Ezek a fejlesztések 6 városban valósultak/váltak elérhetővé, és kérés volt hogy a városok nevei kerüljenek ki, és a user megfelelő zoom-al(kis városnak nagyobb a zoom, a nagy városnak kissebb), mutassa a várost a térkép.
Megpróbáltuk a GMaps modullal, de sok szenvedés után lemondtunk róla, és a könnyebb utat választottuk. Nem bántuk meg.
Jó tudni!
Köszi, nekem is tanulságos volt a dolog, hátha a jövőben szükségem lesz hasonló fejlesztésre. Ezek szerint a GMaps-modul nem éri meg a szenvedést. Jó volt látni példát is róla!
(Nagyon OFF: nem tudom, ez mennyire egyedi eset, de most többször is frissítettem a linkelt oldalt, és sajnos rengeteget kellett várni a betöltődésére. Persze lehet, hogy csak átmeneti durva terhelés eredménye, nem tudom.)
hasznos lehet:http://drupal
hasznos lehet:
http://drupal.hu/forum/%C3%B6sszes-openlayers-poligon-egy-t%C3%A9rk%C3%A...
"csakiistvan"
"csakiistvan"
El tudnád részletesebben is magyarázni a Openlayers modult hogy kell feltelepiteni... Már fel tettem a oldalra, engedélyeztem is és mi a következő lépés? irtam emailt is de arra nem válaszoltál
más hozzá ne merjen szólni!!!
más hozzá ne merjen szólni!!! :D LOL
ezt itt így nem szokás... vagy valamit rosszul tudok?
pp
Palócz István
https://palocz.hu | https://tanarurkerem.hu
nem azért :D :D :D csak ő
nem azért :D :D :D csak ő irta a openlayers modult de ha tudod te is vagy bárki itt nyugodtan elmagyarázhatja
bocs a félreértést :D
AZ OpenLayers elsőre, sőt
AZ OpenLayers elsőre, sőt másodikra sem túl egyszerű egy kezdőnek, de ha lesz időm pár sorban leírom mi-merre hány méter, de ma biztos nem, bocs.
Rendben köszönöm
Rendben köszönöm
törölt hozzászóláss
törölt hozzászóláss
Saját JS
Csak zárójelben szólók hozzá:
Sok idő kellet, mire megértettem az OpenLayers modul működését de a megjelenése sosem tetszett, ezért hasonló feladatra inkább saját JS-t kezdtem használni (csak Google térképhez jó). Szívesen mutatnék linket, de épp most elhasal valamin ez a bizonyos saját JS és nem tudom kideríteni, min.
Szóval csak annyi, hogy a Google Maps Javascript API egyszerű, átlátható, most már API Key sem kell hozzá, vagyis érdemes játszadozni vele.
Mondjuk van egy tartalomtípusod, amelyben minden node-hoz tartozik egy latitude és egy longitude mező (ezek sima numeric mezők).
A node-TARTALOMTIPUSOD.tpl.php-ba beilleszted a Google Maps JS könyvtárat, a saját térkép JS fájlodat és átadod a Drupal.settings.MODULOD_NEVE JS változónak a Latitude és Longitude mezők értékeit:
Kell egy div, ahová majd a térkép kerül (ennek a div-nek CSS-ben meg kell adni egy szélességet és egy magasságot):
A gmap.js-be ilyesmi kell:
A markert a
google.maps.Marker
konstruktorban lévőmap: map
helyezi el a térképen.Ugyanígy helyettesíthető a Views modul, csak létrehozol a hook_menu()-vel egy új oldalt, ahol minden megjelenítendő node-hoz létrehozol egy-egy markert. Szövegbuborékot az InfoWindow-val hozol létre.
Lehet, hogy elsőre bonyolultabbnak tűnik, mint egy modul, de az OpenLayers-t én például a mai napig nem értem igazán, ezt meg igen.
Fox Mulder