Táblázat formázási probléma

Arthemis képe

Táblázatot szeretnék beilleszteni tartalomként. WYSIWYG és CKeditor modulokat használok. A táblázatot full html-ben készítettem el, és a kód beillesztése után automatikusan széthúzza a táblázat méretét a smink tartalmi szélességéhez akármekkora width-et adok meg neki. Illetve a borderrel is ugyanez a problémám, hogy hiába állítom 0-ra, továbbra is látható marad. Ingyenes sminket használok. A smink CSS-ében lehet a hiba?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szt képe

Ez nem feltétlenül hiba, egyszerűen csak így van beállítva. Egyedi CSS-sel megoldható a dolog.
Szokásos kérdések:
1. Melyik sminkről van szó?
2. Nincs publikus linkje az oldalnak?
3. Ugye alsminket használsz?

0
0
Arthemis képe

http://csat.hu/Kapcsolat
Erről az oldalról van szó egészen konkrétan. A smink pedig a freetemplates.it-ről való drupal_7_8365 1.0 smink. Elvileg ha jól értelmezem, akkor ez nem alsmink, csak sima smink.

0
0
aboros képe

nem látni hogy melyik fileba mert (nagyon helyesen) be van kapcsolva a css tömörítés. ha kikapcsolod, azt is látod melyik file, melyik sor. lényeg, hogy ott állítja be a bordert.
http://aboros.com/webshare/firebug-20130213-184943.jpg

ezt átírhatod közvetlen abba a fileba is vagy csinálhatsz egy sajat.css filet amit aztán a smink .info filejába hozzáadsz úgy, hogy stylesheets[all][] = sajat.css. a többi ilyen stylesheet megadás után tedd a tiédet, hogy az töltődjön be utoljára.

és akkor a sajat.css:

.free-templates-lt-article th, .free-templates-lt-article td {
  border: none;
}

összes cache ürítése, tadaaa.

2
0

-
clear: both;

Arthemis képe

Más lesz a probléma, vagy más is. A css-ben beállítottam a bordert 0-ra, de továbbra sem mutatott változást.

Ezen felül középre sem illeszti a táblázatot. Az lehet esetleg, hogy a wysiwyg írja felül a formázásaimat?

0
0
aboros képe

én ugyan azt a csst látom. ürítetted az összes cachet biztos? kapcsold ki-be egyszer a css tömörítést, az a tuti. :) vagy mutasd a kódot meg hogy pontosan melyik fileba raktad légyszi mer így csak találgathatok.

1
0

-
clear: both;

Arthemis képe

Én vagyok a láma, bocs! A cachet nem ürítettem. Köszi szépen! Most már a border okés, csak középre nem tudom illeszteni. Ezt viszont vagy vak vagyok, vagy nem találom a css-ben, hogy hol írja felül. Most kilőttem a css tömörítést, hogy láthasd.

0
0
aboros képe

1451. sor, ".free-templates-lt-article table" selector az vonatkozik pl erre a táblázatra is. szerencsésebb amúgy a későbbi káosz meg mit-hova-írtam-miért kérdéskörrel való szenvedés elkerülése céljából egy saját cssbe írkálni mindent amit módosítasz. egyszerűen az info filehoz hozzáadod a sor végére a saját cssed és abba írod a saját stílusszabályaidat amik szépen majd felülírják az előttük lévőket. ahogy írtam feljebb.

középre rakhatod azt a táblázat pl így:

.free-templates-lt-article table {
  margin: 0 auto;
}

szerintem középre igazítva rondább amúgy :)
0
0

-
clear: both;

Arthemis képe

Megfogadtam a tanácsodat és megírtam inkább a saját css-be. Annál is inkább, mert utánanéztem az alsminknek és tényleg praktikus dolog.

A dolog szépséghibája, hogy így viszont az admin felületen is kiveszi a táblázatok bordereit.

Ps. középre igazítva tényleg nem az igazi, de akkor is csinálja azt amit én akarok ;) :P Aztán visszaraktam balra :D

0
0
aboros képe

például csak nodeok bodyjában lévő táblázatokra akarom ezt vonatkoztatni, akkor ilyesmi:

.node div.field-name-body table {
  border: none;
}

de igazából ez már nem annyira drupal kérdés, inkább a css alapismeretekhez sorolnám.
1
0

-
clear: both;

Arthemis képe

Ennek utána fogok járni, mert css-ben nagyon babacipőben járok még :) De egyébként továbbra is van egy olyan sejtésem, hogy a wysiwyg modul kavarhat be, mert egy másik drupalos oldalon csak sima CKeditort használunk wysiwyg nélkül, és azzal semmi ilyen probléma nincs.

Minden esetre próbálkozok tovább a probléma forrásának megtalálásával. Nagyon köszönöm a válaszokat! Rengeteget segítettél velük!

0
0