Sziasztok

mrobi képe

Abban szeretném a segítséget kérni, hogy én nekem a drupal 7.22-es változat van fent. Nem rég láttam hogy már van 7.23-as is. Azt szeretném kérdezni,mivel a frissítésnél nem frissíti fel a 7.22-őt 7.23-ra valamiért még, hogy felülírhatom a 7.23-al a rendszert úgy, hogy rá másolom a 7.22-es rendszerre csak úgy simán. Mivel az oldalon már kész anyagok vannak. Nem vesznének el vagy kellene újra rakni mindent ha csak a rendszert frissítem fel vele egy másolással 7.22-ről, 7.23-ra? Köszönöm a választ. Sziasztok.

Drupal verzió: 
nevergone képe

Szia!

Elvileg nem fog problémát okozni a felülírása. Ha jól értelmezem, akkor ez már egy működő oldal, ilyenkor viszont nem árt teljes biztonsági mentést (fájlok és adatbázis) készíteni előtte, esetleg az éles oldal frissítése előtt az élesből lemásolt tesztoldalon kipróbálni a frissítést.
Mert ugye, az ördög sohasem alszik.

1
0
mrobi képe

Köszönöm, sajnos nem tudok biztonsági mentést csinálni, mert az én szerverem domaine-m egy amerikai cégnél van kint, egyszer már kérdeztem erre vonatkozóan , de akkor megkérdezem, de nem jött válasz, akkor újra hátha íme.Feltelepítettem a backup and migrate modult. Szerettem volna egy adatbázis mentést csinálni de sajnos hibaüzenettel leállt. Gondolom az volt a hiba hogy nincs sql szerver beállítva a drupálnak hanem a telepítéskor az sql-en kívül felajánlott lehetőséget választottam aminek sajnos most nem jút eszembe a neve. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy hogyan tudok adatbázis mentést csinálni. Köszönöm előre is a segítségedet és az információt. Szia.

0
0
biggabo19 képe

Így frissíteni elég érdekes lesz. Érdemes lenne egy adatbázis mentés és egy tárhely mentés előtte. FTP hozzáférést a legtöbb hostingszolgálttaó add az oldalhoz.

Üdv.

0
0
mrobi képe

Köszi küldenél egy linket hol kell? Ezek fizetősek 1GB tárhelyért kb. Nem tudom hogyan működnek ezek a portálok. Köszönöm szia

0
0
mrobi képe

Sikerült teljesen felülírni a 7.22 a 7.23-ra átmásolással. Úgy bárki csinálhatja akinek még 7.22-ese van minden rendben van ugyan úgy. Viszont légyszi a linket kérném. Köszi. Még nem csináltam adatbázis mentést drupalon. Köszi. Szia.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A tárhelyszolgáltatónál lehet olyan felület, ahol ez megoldható. Náluk kellene érdeklődni.

0
0

Nagy Gusztáv

mrobi képe

Jól hangzik. És hogyan tovább????. Mert ebben még nem volt tapasztalatom. Köszönöm Guszti. Már bocs ha így szólítalak.Szia. Áldás.

0
0
mrobi képe

Igen kezdő vagyok még,haladok saját tempómban. A tárhelyről bővebben kaphatnék leírást vagy valamit, miként kell vagy hogyan?? mert a domain-t és a weblapot egy amerikai cégtől kapom, ott van adatbázis szerver, de állandóan feldobja hogy keresi az ittenit is. Néha sok kis kellemetlenséget okoz. De elvoltam vele. Viszont ha nem túl drága akkor érdekelne a lehetőség. Köszönöm. Szia Áldás. Még egy kérdésem volna, drupal 7-hez magyar helyes írás javító vagy modul van?? Olyan mint itt ahol most írok ami felajánlja a javítási lehetőséget??. Köszönöm a választ.

0
0
Sk8erPeter képe

A hozzászólás tárgyához tartozó mező nem a "Sziasztok" vagy "Szia" jellegű üdvözlésekre való.

Semmilyen információt nem írtál arról, hogy melyik tárhelyszolgáltatóról van szó, mit látsz, amikor annak az admin-felületére bejelentkezel, például van-e ún. cPanel-felület, eléred-e a phpMyAdmint (vagy azonkívüli lehetőségeket adatbázis-kezelésre), és így tovább, így meglehetősen nehézkes lenne segítséget adni. Egyébként a tárhelyszolgáltató oldalán remélhetőleg találsz mindenféle technikai segítséget. Normális tárhelyszolgáltató kommunikál is az ügyfeleivel, amennyiben segítségre van szüksége, így elsősorban náluk kell keresni a kérdéseidre a válaszokat. Vagy legalább minket ellátni kellő mennyiségű információval.

Viszont ha nem túl drága akkor érdekelne a lehetőség.

Milyen lehetőség érdekelne? Nem értelek.

Még egy kérdésem volna, drupal 7-hez magyar helyes írás javító vagy modul van?? Olyan mint itt ahol most írok ami felajánlja a javítási lehetőséget??.

  1. Nem fogsz attól előbb választ kapni, ha duplázod a kérdőjeleket, sőt, ez inkább idegesítő.
  2. Új kérdésnek mindig nyiss új témát. Ez a fórum úgy működik, hogy egy témát kivesézünk, az ahhoz érkező hozzászólások szálakba rendeződnek, és így jól lehet követni, hogy EGY problémát ki szerint hogyan lehetne megoldani. Ha újabb kérdés merül fel, újabb témát kell nyitni.
1
0