Sziasztok!

john_gotti képe

Csinálgatok 1 kis oldalt, felraktam a galerie modult, fent már az Internationalization-t, néhány tartalmat, menüt már lefordítottam, és mindezt drupal 7-en. Létrehoztam egy galéria típusú tartalmat, beraktam 1 menüpont alá, működik is, de ha a szerkesztésre, vagy a nyelvválasztóra kattintok, akkor egy hibaüzenetet ír ki vagy hússzor.

Notice: Undefined variable: actions include() függvényben (/home/asztalos/public_html/drupal/sites/all/modules/galerie/galerie/galerie-thumbnail.tpl.php 8 sor).

link

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj?
Ha ajánlatok jobb megoldást képgalériára, azt is szívesen fogadom.

csakiistvan képe

Nekem nincs hibauzenet, de valszeg kell neki a rovid url/clean url, amit az admin/config/search/clean-urls odlalon tudsz beallitani.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

john_gotti képe

Bekapcsoltam a clean urls-et, de ugyanúgy megjelennek a hibaüzenetek.

Frontok,szekrényajtók menüpont, aztán nyelvváltás jobb oldalt, és már jönnek is a hibaüzenetek.

link

0
0
csakiistvan képe

File rendszer jol van beallitva?

A modulrol sokat elmond hogy nincs README.txt, igy az embernek ra kell jonnie hogy kell hasznalni. Lokalban kiprobaltam, de mar a modul megjelenitesen logikajat se igen ertem, a gallery formatter modul kb hasonlot tud, csak az nem bugos.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

john_gotti képe

File rendszeren nem állítottam semmit.

Köszönöm, akkor megpróbálkozom inkább azzal a modullal!

Egyébként más megoldás is érdekelhet képgaléria létrehozására, szívesen fogadok minden tanácsot!

0
0
john_gotti képe

Egy ideig nem volt időm foglalkozni a témával 1-2 hete újra belevettettem magam. Lassan ott tartok, hogy inkább külső megoldást használok, aztán majd belinkelgetem. Egyszerűen nem működik semmi sem, amit próbáltam.

Csak annyit szeretnék elérni, hogy képeket tehessek egy galériába, ne egyenként kelljen feltöltenem. Rácsszerűen thumbnail-ek jelenjenek meg, rákattintva pedig megjelenjen rendes méretben a kép.

Erre egyszerűen nem találtam drupalos megoldást.

Fentebb olvasható galériák nem működtek.

Tovább próbálkoztam:

http://www.ostraining.com/blog/drupal/photo-gallery-drupal-7/

Nem lehet vele több képet feltölteni egyszerre, és thumbnail-ek sincsenek. Ez utóbbit mondjuk lehet, hogy meg lehet oldani, én nem jöttem rá hogyan.

Aztán mediagellery-t próbáltam, felötlésnél hibaüzenettel elszáll, ha egyesével próbálok feltölteni:

Fatal error: Call to undefined function file_info_file_types() in /home/asztalos/public_html/drupal/sites/all/modules/media/media.module on line 1084

A webes, és a mappából való feltöltés-re kis is akad. Mondjuk ezt nem is csodálom mivel unstable, és béta állapotú modulok kellenek, ha jól emlékszem maga a modul is béta.

Jött a node gallery. Ezt sikerült működésre bírnom, de csak egyesével lehet képeket töltögetni. Továbba internet explorer 8-nál rosszul méretezi thumbnail-eket, és a ránagyításnál nem jelenik meg a kép...
Pontosítanék, ie8-nál olyan szélesre veszi a képet, amilyen hpsszú a kép címe. Nekem nem is kellne cím, de kötelező megadni, és eltüntetni sem tudom.

Nem tudom mit próbálhatnék még ki, ha nem kapok tanácsot, akkor felhagyok a drupal-os megoldás keresésével.

0
0