Szavazás / poll modul sikertelen

Joee képe

Frissítettem a Drupalt 7-ről 8-ra. A poll modult nem rakta át a migrate, de a régi szavazások megvannak. Telepítettem. Nem működik. A Blokkoknál elhelyeztem a kiszemelt helyhez a "Legutóbbi szavazás" nevű blokkot, ahogy a 7-es Drupalban is volt. A blokk beállításainán nem a "poll" van, ahogy a D7-ben volt, hanem: Programok által használt név: legutobbiszavazas. Nem is jelenik meg a szavazás a kijelölt helyen. Ha megpróbálok új szavazást létrehozni: Tartalom hozzáadása/Új szavazás létrehozása (node/add/poll), akkor csak a "Question" szerkesztőablak látszik, ahol beírhatom a kérdést, de ott ahol a válaszoknak kellene lenniük ott üres hely van. Lehet, ez is azért lehet mert a kódokban direkt címzést használnak a relatív helyett? Mi lehet a hiba és, hogyan lehet kijavítani?

nevergone képe

A Drupal 8-ban a poll modul kikerült az alaprendszerből és külső modulként fejlesztik tovább. Sajnos nem túl nagy aktivitással fejlesztik, így még hiányosságokkal küzd. De az már most is igaz, hogy a szavazások nem tartalomként tárolódnak, hanem más típusként, így a node/add/poll útvonal biztosan nem lesz használható.

2
0
Joee képe

A node/add/poll-al sikerült tartalmat beküldenem és így került be a tartalmak közé: /node/1434
Persze csak a kérdés ment be, mert az adandó válaszokat meg sem lehetett szerkeszteni. A modulhoz a drupal.org-on van egy leírás, de úgy még ennyi sem lesz belőle, mert a program működése nem követi a leírást. Ha ennyire fejlesztési állapotban van, akkor szerinted hagyjak fel egyelőre a szavazással és várjam meg a sikeres fix verziót?

0
0
nevergone képe

Szia!

Valami gond lehet nálad, mert leellenőriztem, a Drupal 8.3.7 és a legfrissebb Poll 8.x-1.1 telepítése után nincs poll tartalomtípus, ahogy fentebb is írtam. Ezért a node/add/poll útvonal sem működik, ezt is külön ellenőriztem.
A Drupal 8 standard profillal való telepítése után ezek a tartalomtípusok vannak a rendszerben:
content types

Ha még eléred, akkor a https://d2l0p.ply.st/ weboldalon magad is ellenőrizheted ezt, ez egy üres Drupal 8.3.7 és csak a Poll modul van külön feltelepítve és bekapcsolva.

Amúgy a Poll modul működik (használom), csak még nem éri el teljesen azt a szintet, ami Drupal 7 alatt a core-ban volt, kicsit faragni kell, ilyesmi.

2
0
Joee képe

Nekem nem működik a tesztoldal sem. Beléptem és próbáltam hozzáadni szavazást, de csak egy üres "List Polls" oldalt tölt be.

1
0
szantog képe

A node/add/poll útvonalad működik, hiszen ez a 7-es verziódban content type volt, amikor updatelted 8-ra, a ct ugyanúgy megmaradt. Viszont nincs alatta funkció.
NeverGone írta, hogy elég slowplay fejlesztik a modulet, valószínű hogy rendes upgrade path is lassan fog megszületni.
A régi szavazatok megtartásához valószínűleg az új poll contrib + egy okos migrate kell.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Joee képe

Köszönöm az infót. Úgy tűnik kénytelen leszek megvárni.

0
0
HF leon képe

Minden működik!
A jogosultságoknál lehet konfigurálni, hogy ki férhet hozzá a szavazásokhoz
A tartalom résznél pedig megjelenik egy új poll fül, ahol szavazásokat lehet hozzáadni.
A konfigurációnál pedig van egy poll settings opció. Ott mezőket lehet hozzáadni a szavazó űrlaphoz, de ezek max arra jók, hogy a szavazás létrehozásánál képpel, tartalmasabb szöveggel, vagy hasonlókkal bővítsük a szavazás lapját.

Viszont működött minden. Talán időbe telik megszokni az új kialakítást, de nem olyan vészes.

2
0
Joee képe

Itt volt a derék eb elhantolva: "A tartalom résznél pedig megjelenik egy új poll fül, ahol szavazásokat lehet hozzáadni." A D7-ben a tartalom hozzáadása pontnál tudtam szavazást létrehozni. Itt is megvan az a menü még mindig és ezt tölti be: "node/add/poll", de ez csak félig működik. A kérdést meg tudom adni, de a válaszokat már nem és a beküldés is rossz helyre megy. Gondolom, hogy ez a költöztetés előtti, régi D7-ből maradhatott vissza, csak már nem működik. Ezt már ki is dob6om. A tartalom, poll fülről pedig ez a hely töltődik be: "poll/add". Ez a jó. Ez jól átvert azzal, hogy meghagyta a régi, lebénult szavazást is és én azzal próbálkoztam. Ezt szantog is írta, csak akkor nem tudtam, hogy az új modul új helyről is indul és honnan? Köszönöm mindenkinek a segítségét! Csak sikerült megtalálni.

1
0