szöveges captcha

Szekeres_Juli képe

Néhány hete spam kommenteket kapok matematikai captcha mellett. Arra számítottam, hogy elég lesz frissíteni a Captcha modult, de a legfrissebbet használom. Arra is számítottam, hogy másnak is van hasonló gondja, de nem találtam semmi ilyet sem itt a fórumban, sem a neten, sem a Captcha modul saját nyitott issue-i között.

Most átállítottam képi captchára, de egyrészt a kép egfejtése embernek sem mindig könnyű feladat, másrészt ez is felfejthető gépek által. Remélem, pillanatnyilag megállítja a spamet, de ez az ötlet megtetszett: http://drupal.hu/comment/8263#comment-8263 Igaz, 2007-es, de mégsem találtam megvalósítását.

Létezik már ilyen? Vagy a Captha modulban lehet valamit beállítani, amit nem találtam meg? Vagy álom maradt az ötlet?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
d0r0ttya képe

Nekem is jöttek spam kommentek még éppen olvashatóra állított szöveges Captcha mellett. Nem volt jobb ötletem, megvontam a jogot a felhasználóktól a komment beküldésére.

0
0
csakiistvan képe

próbáld ki a Mollom-ot, Drupal modul itt. Vesztenivalód nincs, de nagy valószínűséggel a hiba megszűnik. Vigyázz mert a free verzió csak 100 komment/nap-ot tesz lehetővé, azután kikapcsol.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

ludensjanos képe

Nekem is elkezdtek jönni kép captcha-kkal spam-ek novemberben. Frissítés szintén nem használt. Math captcha-ra átálltam, rosszabb lett a helyzet. Mollom-ra váltottam, azóta nem jön szemét, ill. amikor jött, akkor kidobta, amit meg nem tudott eldönteni, azt jóváhagyási listára tette (igaza volt egyébként, spam volt). Szóval nekem bevált, de ha sok kommentelős a site, akkor nem elég az ingyenes változat.

0
0

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."(Platón)

snufkin képe

en a hidden captchat szoktam ajanlani: http://drupal.org/project/hidden_captcha

0
0
szantog képe

Ezen nálam új d7 oldalon simán jöttek a spamek. Mondjuk lehet, manual spammerek voltak.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

snufkin képe

az mondjuk erdekes, ez az elso, hogy rosszat hallok rola (no meg nekem nagyon szimpatikus a megkozelitese). esetleg egy tesztet tudsz csinalni kezzel? (js/no-js verziok tesztelese kezzel)

Illetve most talaltam meg ezt is: http://drupal.org/project/spamicide

0
0
Szekeres_Juli képe

Elsőként megnehezítettem a képi captchát: minden betűtípus engedélyezve, szöveg színének változtatása mérsékelt, fájlformátum png átlátszó háttérrel, nincs torzítás, vonalzaj közepes. Így ember számára tökéletesen olvasható, de jelentősen megritkította a spamet.

Végül a névtelen látogatók hozzászólásait várakozásra ítéltem, így persze a spam nem jelent meg egyáltalán - abba is hagyták. Remélem, örökre.

1
0