Szótár mező CCK-hoz?

pentike képe

Sziasztok!

Van egy régi saját modulom, ami egy árucikk tartalom típust valósít meg. Szeretném ezt az árút áttenni CCK-ra. A kép része már megvan, a cím meg a leírás triviális, de a paraméterekkel (mármint az áru paramétereivel) nem jutok dűlőre.

Tehát a kérdés:
Van-e olyan CCK mező, ami egy szótárat jelenít meg? A szótár alatt kulcs érték párokat értek, ahol a kulcsok listája minden node-nál ugyanaz (ez sem igaz teljesen, mert ahol nincs érték, azt nem kéne megjeleníteni), az értékek pedig változnak.

Köszi a segítséget!

Nagy Gusztáv képe

hogy mi köze van az árucikknek és a szótárnak egymáshoz.

Ha szópárokat kellene tárolnom, akkor én erre nem egy mezőt, hanem egy új típust csinálnék 2 szöveges mezővel. Igény szerint akár többes érték megadást is engedélyezve. Ez nem lenne jó?

0
0

Nagy Gusztáv

Illyés Edit képe

Én se biztos, hoy értem a kérdést, de kategóriákat jelenít meg CCK mezőként a Taxonomy Fields modul.

0
0
pentike képe

Hát igen, a taxonomy-hoz ennek semmi köze.

A lényeg, hogy egy áru a következőképpen néz ki:

van egy neve
van hozzá kép
vannak paraméterei, mint pl:
tápfeszültség, méret, csatlakozók száma, szigetelési osztály, stb...

Ezeknek az értékeit kell megjeleníteni és mivel ezek már megvannak adatbázisban, ezért lenne jó valami, ami megjeleníti.

0
0
Nagy Gusztáv képe

"ezek már megvannak adatbázisban"

Ha jól értem, akkor ez azt jelenti, hogy Drupalon kívüli adatbázis. Én továbbra is erőltetném az importálást. Tehát CCK típusok, majd Node import modullal CSV-ből imortálni. Ha pedig már node-okként megvan, akkor olyan nézetet csinálsz, amilyet akarsz.

Azért ha ezt leírod az elején, jóval kevesebb kört kellett volna megfutni. Nem?

0
0

Nagy Gusztáv

pentike képe

Igen, próbáltam, de valahogy nem sikerült. Régi saját modul alatt régi drupal node modult értettem, bocs, ha nem volt egyértelmű. Az adatbázis végülis drupal-on kívüli, mert a saját modulom használja a táblát, de maguk a node-ok a drupal-ban vannak a képekkel együtt.

El akartam kerülni a sok mező egyenkénti hozzáadását a cck típushoz, de úgy látom, nem úszom meg.

Köszi a segítséget!

0
0