színminta - tartalomszervezés

gyuri2012 képe

Hát nem tudtam jobb címet kitalálni.
Lenne sok termék, amik több tucat gyártótól származhat.
Minden gyártónak megvan a saját szín katalógusa (anyag szerint bontva: fa, fém, műanyag..., mindegyikben sok száz szín (név, kép), és minden termékéhez megadja, hogy a konkrét általa gyártott terméket melyik színekkel gyártja a katalógusából.

Hogyan lenne érdemes szervezni az egészet?

Én arra gondoltam, hogy létrehozok egy taxonomy szótárat, benne a gyártókkal, aztán mindegyik alá hogy fa, fém, múanyag..., és egy gyártó fái alá a gyártó oda tartozó színmintáit. (ezeket már csak akkor hoznám létre, amikor felviszem az első ehhez a színhez kapcsolódó terméket)

Egy termék felvitelekor felsorolnám, hogy melyik taxonomy kifejezésekhez (melyik színekhez) kapcsolódik, milyenekkel gyártja a gyártó.
Előfordul az is, hogy egy konkrét terméket bármilyen színnel ami a gyártóhoz tartozik, ilyenkor a gyártó kifejezéshez kapcsolnám a terméket.
Viszont a színek nem csak nevek (kifejezések), hanem mindegyik kifejezéshez fel kell hogy tölthető legyen egy kép (egy és csak egy :)), ami aztán a termék node oldalán megjelenik majd.
Lehet valahogy ilyesmit csinálni? (taxonomy kifejezéshez képet (node-ot) kapcsolni úgy, hogy csak egy legyen hozzá kapcsolható?

Vagy van például olyan webbolt modul ami tud ilyet?

crt képe

Szia.

Lehet, hogy nem jól értelmezem amit szeretnél, de talán jobb megoldás, ha külön szótárakba szervezed a gyártókat, anyagokat, színeket. Így utólag több a lehetőség az egyéni listák készítésére.
A kifejezésekhez rendelhető kép szerintem a taxonomy image modullal megoldható.

Üdv: Zoli

0
0
gyuri2012 képe

Köszönöm! Még nem próbáltam, de jónak tűnik.

Még nem tudom a dolog arányait sem...., csak tippeltem, de talán néhány tucat gyártó, néhány száz szín anyagonként/gyártó. 4-5 féle anyag.

Termék beküldésekor az lenne praktikus, ha lenne egymás után 4-5 lista (taxonomy "ablak") , ahova be kell sorolni a terméket.
Az első a gyártókat tartalmazná, és ettől függne, hogy a többiben milyen kifejezések szerepelnek, mert a többiben az anyag szerinti színek (kifejezések) jelennének meg. Szóval a másodikban azok a faanyaghoz tartozó kifejezések, ami a már kiválasztott gyártóé, hármadiknál gyártó műanyagjai, stb. ill. lenne olyan kifejezés lista is, aminek semmi köze a szynmintákhoz, de szintén a gyártótól függme, hogy mit lehet belőle kiválasztani adott termékhez.

Gyártót kötelező lenne választani, és csak egyet lehetne, a többiből viszont nem kötelező, de akarménnyit szabad.

Szóval kiválasztja a gyártót, aztán nézi a következő dolgot..., ahol ki kell választania a faanyag színeket ha vannak a termékhez, aztán a fém színeket, stb...
Ez így talán jól kezelhető lenne.
Lehet valahogy ilyet csinálni?
Azért írtam olyan furán hogy listát (taxonomy "ablak"), mert nem ismerem a lehetőségeket...

A termék oldalára pedig minden olyan agyag szerint, ahol kiválasztott legalább egy kifejezést, beraknék egy view-t, amely azon kifejezés képeit tartalmázza, amikhez a termék kapcsolódik.

Működőképes elképzelés? ...és hogy érdemes ehhez szervezni a szótárakat, kifejezéseket?

0
0
gyuri2012 képe

Lehet nem lehetett érteni a dolgot... :(
Ahhoz hogy úgy nézzen ki a tartalom beküldése, ahogy írtam, talán ajax kell (ha még nincs ilyesmi modul amit nem találtam meg), de nem ez a lényeg..., hanem hogy hogy érdemes ilyesmit szervezni, taxonomy!?
Kinézet az már másodlagos, de arra is gondoltam, hogy beküldéskor csak az egyik taxonomy szótárból választja ki a "gyártót", aztán késöbb a tartalom szerkesztésekor van csak lehetősége a másik szótár megfelelő kifejezéséhez kapcsolodó dolgait beállítani.
Ezt se biztos hogy sikerült érthetően leírnom :(
Ilyen megoldásnak hogy érdemes nekiállni, hol kezdjem?

Hogy más jelenjen meg a beküldéskor, és a szerkesztéskor. Az alap rendszer átírása nélkül van ilyesmire lehetőség?
Modulok még csak csak...

0
0