"Szétcsúszott" modulok

juillet képe

Nagyon kezdő vagyok a drupalban, amit csináltam eddig, mind a magam erejéből és a netről. Nem tanultam, csak hobbi...Problémám: más felbontásban nézve a modulból "kicsúszik" az anyag, kilóg a kép. Segítségül annyit kérek, milyen utasítást kell beírni ahhoz, hogy ne csússzon ki? Annyit tudok, hogy valami 100% legyen, de ennyi.../Kérem a nevetést mellőzni...:-) /
www.darvasj.hu/page/test

Nagy Gusztáv képe

Először is azt tisztázzuk, hogy itt nem modulokról, hanem blokkokról van szó. Legalábbis ha a "Friss hírek, felhívások", "Sikerek, beszámolók" stb-re gondolsz.

Nagyon dicséretes, hogy a linket megadtad. De azzal még jó lenne pontosítani, hogy pontosan mi az a más felbontás. Mert ugye azt nem tudjuk, hogy mi a "nem más", amiben meg jó. Ilyesmire gondolok:

"1024-es felbontásban IE 6,7,8 és FF 3 alatt rendben van, de nagyobb szélességnél már a "Friss hírek, felhívások" dobozból kilóg a cím."

A legtutibb az lenne, ha egy képernyőképet is tudnál mutatni, pl. pirossal odanyilazva, bekarikázva stb, hogy mi a gond.

0
0

Nagy Gusztáv

aksza képe

Én úgy látom, hogy jó az oldal, ami a méretezést illeti, gondolom az lehet a probléma, hogy ott a suliban előfordulnak még régebbi eszközök is ( 15 colos monitorok stb.) és azokon csúszik ki a blokkból a szöveg. Én a helyedben csak az egyik oldalra raknék blokkokat, megfelelő átszervezéssel ez könnyen megoldható. Egy klasszikus megoldás: friss hírek: főoldalon az igazgatói köszöntő után , a jobb oldalon nem sok érdemleges dolog van amúgy sem. A bal oldalt is lehet csökkenteni, óra (van a tálcán is), "vendégkönyv képpel" felesleges dolgok. Vendégkönyvet is érdemes csinálni a drupal modullal, egy menüponttal megoldani és máris felszabadult még egy blokk. Bár ez nem volt kérdés de iskolai honlapon nem annyira nyerő az üzenőfal. Amint felfedezik a nebulók, hogy oda büntetlenül lehet írni minden hülyeséget, ezt meg is teszik. Én csak akkor tennék ilyet ha van egy non-stop moderátorom (még egy blokk mínusz:-)
Rendkívüli mértékben alkalmas a Drupal egy iskolai lap készítésére, nagyon jól választottál. Én már nagyon várok egy ilyen lehetőséget, de még nem jött el az életemben:-)

0
0