symlink nem működik

Doka képe

Úgy tűnik, hogy egy szolgáltatónál nem működik a symlink: aldomain-t akartam létrehozni, FTP-vel oda visz a symlink, ahova kellene, de böngészőből Error 500 van, ha az aldomaint akarom elérni:
"Server error! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Error message: Premature end of script headers: index.php"

Vagyis böngész?b?l nem éri el symlinken keresztül az index.php-t. Minden más (.htaccess, stb.) Drupal alapbeállítás.

Mit kell kérdeznem/kérnem a szolgáltató rendszergazdájától, vagy tudok-e én csinálni valamit?

Doka.

crt képe

Szia.

Igazából nem tudom miért kell symlink az aldomainhez, de valószínűleg a <Directory> beállításnál a symlink-et adtad meg. Ott az eredeti könyvtár nevet add meg.

Üdv: Zoli

0
0
Doka képe

Azért kell symlink, mert ugyanazt a Drupal core-t akarom használni több aldomain-ből, és erre az ajánlott eljárás az, hogy egy könyvtár "helyett" egy symlink mutat az alapbeállításra.

Doka

0
0
crt képe

Ugyanakkor:

FollowSymLinks
The server will follow symbolic links in this directory.
Note: even though the server follows the symlink it does not change the pathname used to match against sections.

De lehet, hogy félreértek valamit.

Üdv: Zoli

0
0
andrew képe

ha a szolgáltatód biztonsági megfontolásból nem engedi a symlinket akkor ettől függetlenül meg lehet azt csinálni, hogy akárhány domain / aldomain vhost configjába ugyan azt a documentroot -ot veszed fel.

evvel máris megoldódott a problémád!

0
0
Doka képe

Ez talán segíthet, köszönöm a tippet.

Jól értem, hogy a szolgáltató Apache configurációját tudom egy domain-re érvényes vhost configurációval változtatni? Hogyan? Hová és mit kell felvenni?

Doka

0
0
andrew képe

soha nem használtam hosting szolgáltatást ingyenest és fizetőset sem, csak saját szervereket üzemeltetek úgyhogy nem tudom neked megmondani, hogy az esetedben mi lehet a pontos eljárás.

a konkért kérdésed sem túl világos, de gondolom a vhost konfiggal kapcsolatban kérdezed a hogyant! :)

szóval apache -nak vannak a vhost config file-jai. hosting esetén 99,9% -ban name based vhost -ok vannak, így a ServerName direktívával azonosítják be a domain-t.

innen kezdve két megoldás van. vagy deklaráltatsz egy teljesen külön vhost konfigokt a másik domain -re, és a documentroot paraméternek ugyan azt adatod meg mint ami a már meglévőnél be van állítva, vagy ami talán kézenfekvőbb: "ServerAlias másikdomainnév" sort beleveszed (ha van online admin felületed az apache configodhoz) vagy beleveteted a konfigokba.

ezek után mindkét (v több) domain http kérése ugyan arra a documentroot -ra fog mutatni, ergó 1 drupal kódbázissal használhatsz több domain -t.

0
0