Egy oldalt megpróbáltam kicsit SEO-zni és ehhez kellene az, hogy a meta description-be behúzza a summary mező tartalmát. Ami rendesen működik is, ha a mezőt a felületről töltöm ki.
Viszont a tartalom legnagyobb része importált, így egyszerűbb lenne sql-ből betolni. A field_data_body és field_revision_body táblák body_summary mezőjébe be is írom, de sem a felület, sem a meta_description-be nem jelenik meg.
A vicc, hogy azt a beírást sem találom az adatbázisban, amit a felületről töltöttem ki.
Tud vki segíteni abban, hogy hol találom meg az adatbázisban a summary mező értékét, már ha ott van?
Köszi
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Lehet tevedek,
Lehet tevedek, de nekem mintha ugy remlene hogy azt nem is tarolja sehol, amikor a teaser nezetnel a summary or trimmed van kivalasztva akkor is betolti a tablabol az egeeszet es akkor generalja vagyis vagja le a neki megfelelo reszt.
Neked (szinten ha nem tevedek) a metatag nevu tablaba kell felvinni hogy az entity_type az node es a entity_id az meg a node id es a data mezobe (longblob) be kell irni azt hogy hogy mi is kell valojaban vagyis hogy honnan szedje azt ami kell neki ...
De szeritem valaki biztos tud ra jobb megoldast tolem.
Ezt még el is fogadom, de
Ezt még el is fogadom, de amikor külön kitöltöm eltérő tartalommal a summary-t, mint a body-t, akkor sem találom az adatbázisban.
Gazsesz
Azthiszem felreertettem
Azthiszem felreertettem az egeszet, akkor az a gond hogy a summary nincs meg?
Azok meg a body_value es a body_summary mezok a field_data_body tablaban.
Igen, az a probléma, hogy a
Igen, az a probléma, hogy a felületen beírt és látható summary-t nem találom az adatbázisban.
Gazsesz
Ezt nezted es nincs benne?
Ezt nezted es nincs benne? Azok meg a body_value es a body_summary mezok a field_data_body tablaban. Mert en mielott ide irtam volna nalam leellenoriztem es nalam ott vannak...
A meta descriptiont milyen
A meta descriptiont milyen modul pontosan melyik verziója által varázsolod be a
<head>
-be?(hogy ne áruljak zsákbamacskát, nekem a metatags 7.x-1.0-alpha5 csinált ilyeneket, hogy a metatageknek megadott értékeket látszólag "elmulasztotta megjegyezni" (akkor visszaálltam az alpha4-re és az jó volt)(és ahogy nézem a changelogot, az alpha6-ban is valószínűleg ki van ez javítva)) (nem tudom, hogy ennek lesz-e köze a summaryhoz, lehet hogy nem -> akkor elnézést)
Itt nem a meta tag generáló
Itt nem a meta tag generáló modul a hibás, mert az teszi a dolgát rendesen, hanem az adatbázisban nem találom a summary mező értékét.
Gazsesz
Használd az api-t a mentéshez
Használd az api-t a mentéshez, ne az adatbázisba irkálj.
A hetesben a body az egy ugyan olyan field mint minden más. Az adatbázis sémát elnézve ott kell a summary-nak lennie az adatbázisban. Azonban, ha megnézed a hozzá tartozó formattert akkor láthatod, hogy a Drupal-t nem zavarja, ha nincs summary.
Remélem segített ez a leírás.
Palócz István
https://palocz.hu | https://tanarurkerem.hu
Köszi.
Köszi.
Gazsesz
No, én ezt csináltam:
No, én ezt csináltam:
sortörés
Az elején van egy kikommentezett rész, aminek az lett volna a lényege, hogy mekkora truváj már, hogy megcsinálom előre a tokeneknek a summary értéket. Ezzel nem volt gond addig, amíg újra nem szerkesztettem a nodeot, és akkor ott volt külön a summary mező, a node formot meg nem akartam emiatt szétgányolni.
Amúgy ez sem a legszebb megoldás, szépen kinyírjuk vele a metatag ui bizonyos beállításait + űt kell hajtani node_saveen az érintett tartalmakat.
Inkább saját tokent kéne alá varázsolni, amibe már azt rakunk, ami csak kell - erről a summary dologról van ám egy gumiissue a dorgon.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.