SQL probléma.

pityu73 képe

Sziasztok!
A lent megjelenített hiba fogad ha a /admin/config oldalra akarok lépni.
Az oldal működik, de ezen az útvonalon nem érem el az adminisztrációs felületet. Már lefutattam az SQL táblákon a javítást az optimalizációt, de a hiba megmaradt. Ennek oldaldalnak egyébként fut egy tükör mása ahol tesztelem az újításokat mielőtt ide felviszem és az adatbázist is mindig innen húzom le a tüköroldalra teszt előtt de a tükör oldalon ez a hiba nem jelentkezik.
Kérnék szépen segítséget milyen lépéseket tegyek meg a hiba javítása érdekében.

Köszönettel:
István

Additional uncaught exception thrown while handling exception.
Original

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away: INSERT INTO {watchdog} (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1, :db_insert_placeholder_2, :db_insert_placeholder_3, :db_insert_placeholder_4, :db_insert_placeholder_5, :db_insert_placeholder_6, :db_insert_placeholder_7, :db_insert_placeholder_8, :db_insert_placeholder_9); Array ( [:db_insert_placeholder_0] => 1 [:db_insert_placeholder_1] => l10n_update [:db_insert_placeholder_2] => File not found: @uri. [:db_insert_placeholder_3] => a:1:{s:4:"@uri";s:96:"http://ftp.drupal.org/files/translations/7.x/imagecache_token/imagecache_token-7.x-1.x-dev.hu.po";} [:db_insert_placeholder_4] => 5 [:db_insert_placeholder_5] => [:db_insert_placeholder_6] => http://mydomain.hu/admin/config [:db_insert_placeholder_7] => http://mydomain.hu/ [:db_insert_placeholder_8] => 31.46.132.212 [:db_insert_placeholder_9] => 1416514936 ) in dblog_watchdog() (line 160 of /var/www/example/data/www/mydomain.hu/modules/dblog/dblog.module).
Additional

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away: SELECT s.lid, t.translation, s.version FROM {locales_source} s LEFT JOIN {locales_target} t ON s.lid = t.lid AND t.language = :language WHERE s.source = :source AND s.context = :context AND s.textgroup = 'default'; Array ( [:language] => hu [:source] => The website encountered an unexpected error. Please try again later. [:context] => ) in locale() (line 720 of /var/www/example/data/www/mydomain.hu/modules/locale/locale.module).
Uncaught exception thrown in shutdown function.

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away: DELETE FROM {semaphore} WHERE (value = :db_condition_placeholder_0) ; Array ( [:db_condition_placeholder_0] => 1580178241546e4d6e867a07.05567967 ) in lock_release_all() (line 269 of /var/www/example/data/www/mydomain.hu/includes/lock.inc).
Uncaught exception thrown in session handler.

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away: SELECT 1 AS expression FROM {sessions} sessions WHERE ( (sid = :db_condition_placeholder_0) AND (ssid = :db_condition_placeholder_1) ); Array ( [:db_condition_placeholder_0] => xijj3dxXpEFUPuFgSkbc5S5HxcRpLE-CJy2f2O_jUzs [:db_condition_placeholder_1] => ) in _drupal_session_write() (line 209 of /var/www/fpinfinity/data/www/mydomain.hu/includes/session.inc).
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Phoere képe

Szia,

Hasonló hibával régebben találkoztam, amikor a régi tárhelyszolgáltatónál voltak még az oldalaim. Egy bizonyos mennyiségű modul telepítése után összeomlottak egyes oldalak, majd eljutottam oda, hogy az admin oldalak nem jöttek be. Többször is újratelepítettem, de a a hiba előbb-utóbb előjött.

Végül a tárhelyváltás oldotta meg teljesen a problémát, az új helyen nem volt még összeomlás. A két tárhely közötti alapvető különbség a PHP memória nagyságában volt. A régi helyen csak 32 Mb volt, az új helyen 256 Mb.

Próbáld meg első lépésként letiltani az adatbázis naplózás (Database logging) modult, az nagyon jelentősen használja a memóriát. Talán ez segít, nekem időlegesen segített anno.

0
0

Csökönyi Ferenc

szantog képe

Ez nettó zöldség. Nem a dblog eszi meg az erőforrásokat, hanem valami más. Nincs elég resource a mysql-nek.
Tárhelyszolgáltatótól kell logot kérni minden error-ról, amiről csak lehet, amúgy 7szentség, hogy valami mysql beállítás a ludas, amiben az a szép, hogy a legtöbb itthoni tárhelyszolgáltató sz@rni fog rá..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Phoere képe

Biztos igazad van, én a saját tapasztalatomat írtam le, hogyan tudtam én a saját eszközeimmel megszüntetni a hibajelenséget (a szerver beállításain nem tudtam módosítani.) Ez akkor segített.

Egyébként más fórumokon az SQL-beállításban a max_allowed_packet értékének növelését javasolják ilyen esetben.

0
0

Csökönyi Ferenc

szantog képe

Igen, a max_allowed_packetet mindenképp érdemes alápakolni, pont az általad emlegetett dblog szokott elhasalni miatta.

Viszont ez egy statikus dolog, ha ez a baj, akkor az a mirror szerveren baj (feltételezve, hogy ugyanazok a mysql paraméterek).

Egy lock_release_all() viszont nem az az erőforrászabáló valami, amitől ledobja a láncot a server. :) Ez sokkal inkább arra utal, hogy az adott pillanatban volt az utolsó csepp a pohárban, szóval inkább terhelésfüggőnek tűnik

Baar.. Most lehet, hogy én írtam zöldséget, hogyha az /admin/config oldal minden esetben elhasal, akkor hülyeséget beszéltem.

Itt amúgy vannak ötletek, hogy milyen mysql változókat érdemes még bántani: http://stackoverflow.com/questions/1178736/mysql-maximum-memory-usage

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pityu73 képe

Tovább teszteltem, mely útvonalakon hasal el:

  • /admin/config
  • /reports/status

oldalaknál, de az egészet megkerülve /admin/index oldalról már elérem az adminisztrációs felületet kivéve a /reports/status oldalt.

Teszteltem továbbá egy költöztetést is és a teszt szerveren nem volt sehol probléma. Egyébként a teszt környezetem is ugyan annál a szolgáltatónál van csak egy másik szerveren.
A php.ini-hez van némi hozzáférésem pl: memória emelés stb... de az SQL-hez nincs. Gondolom nem véletlenül. :)
Köszi hogy foglalkoztatok vele, megyek a szolgatátóhoz a kapott infókkal, s jelzem mire jutottam.

István

0
0
pityu73 képe

Végül a Localization update és a locale modul kikapcsolásával a terhelés csökken így elértem az oldal minden részét. Unistalláltam őket, így újból visszarakva újraépültek az adattábláik. Ezután már nem tapasztaltam a hibát. A szolgáltatóval ezek után beszéltem és kértem emelje meg a max_allowed_packet értékét. Ő megtette, úgy hogy most örülünk.

Most volt egy kis időm így gyorsan leírtam végül mi hozott eredményt.

István

2
0