Speciális kereső mező, ami egy adottoldalra visz

Anonymous képe

Sziasztok!

A következőt szeretném megoldani:

Az oldal felső blokkjába tenni egy amolyan keresőmező féleséget, ami a következőképpen működik:

Beírom az adott oldal hivatkozását, pl. oldal1, Entert ütök (illetve kattintok egy OK-t) és azonnal megnyílik az adott oldal a Drupalos oldalamon.

Ez a mező fönt állandóan látszódjon, hogy bármikor beírhassak egy újabb hivatkozást, pl. oldal2, Enter és már meg is nyílik egy másik oldal.

Tehát nem normális keresőmező kellene, ami a szavak alapján kiadja a találatokat, hanem ez egyfajta gyorslink, path féleség.

Az is fontos, hogy az eredmény a középső blokkban maradjon, tehát az oldal szerkezete ne változzon, ugyanis bal és jobb oldalt is vannak blokkok.

Az adott oldalon lehet szöveg, de lehet, hogy csak egy jpg kép van, és utóbbi esteben nem szeretném, ha egy üres böngészőablakban, bal felső sarokba rendezve csak a kép jelenne meg. Mert most ez van, ha egy kép megjelenik.

És az adott oldalakat a drupalból lehessen kezelni, feltölteni és automatikusan kerüljön bele ebbe a kereső adatbázisba, hogy amikor rákeresek, akkor megtalálja az oldalt.

Mintha a Path modul plusz szolgáltatása lenne, tehát a cím mezőben domain.hu/oldal1, de oda is lehessen így navigálni ahelyett, hogy a böngésző címsorába írnám be az oldal nevét.

-------------
A felhasználót saját kérésére töröltem. - pp -
A következő levelet kaptuk tőle az admin listára:

dru.pali üzenetet küldött a http://drupal.hu/kapcsolat űrlapon.

Nincs felület, ahol törölhetném magam.
Mivel totál elegem van az itteni arcokból (sok helyen jártam már és csak
pozitív véleményeim voltak (Joomla, phpBB fórum, stb.), nem velem van a
baj.
Töröljétek a regemet, megyek az angol Drupalhoz, ott úgyis több infó
van, pontosabban ott vannak infók és nem ilyen kifuserált, másodvonalas,
tehetségtelen, beképzelt barmok vannak.

Drupal verzió: 
Bálint képe

Ez most a Munkaközvetítőbe akart menni?

0
0
dru.pali képe

Még véletlenül sem. Miért?

Gondoltam, ahogy a többi kérdezőnek nekem is megmondja valaki, hogy melyik modul és milyen beállítással csinálja ezt.

Vagy te ajánlod magad?

0
0
pp képe

Ha nem Te akarod megoldani, hanem azt akarod, hogy más oldja meg helyetted akkor irány a munkaközvetítő.

Ez a fórum azoknak szól akik képesek és hajlandóak abba rengeteg munkát fektetni, hogy megtanulják a Drupalt és hajlandóak részt venni egy közös alkotásban, mely során a közösen készített tartalomkezelő rendszer egyre jobb és jobb lesz.

Te ezt láthatóan nem akarod, csak a problémádat akarod megoldani. Nosza fizess érte. Vagy úgy gondoltad, itt majd ingyen megoldják a problémádat? De miért is?

pp

Flame on

0
0
dru.pali képe

"Jó" a stílusod, biztos sok a barátod...

Ha a fórumot megnézem, akkor kérdések vannak és segítenek. Akkor lenne igazad, ha azt kérném, hogy csinálják meg helyettem, ehelyett két kérdést tettem fel: melyik modul tudja ezt és hol kell beállítani.

Eddig nem mondtam ki, de most már elegem van, (és úgyis kitörlik): a Joomla fórumon gyorsan segítenek és fel sem merül, hogy pénzért. Ugyanez igaz a phpBB fórumra.

És tudod miért lehet így: mert ők nem ingyenélők mint te, aki egy ingyenesen terjesztett és fejlesztett rendszeren akarnak keresni, hanem ha ingyen kapták, akkor ők is ingyen segítenek, ha tudnak.

Te az a fajta alak lehetsz, aki filmeket kiír DVD-re és pénzért eladja. Azaz lopja és más alkotásán keres.

Szóval nézz magadba "haver"!

Utóirat: megnéztem az oldalad: az is hülye, aki ilyen igénytelen és gyatra oldalt látva megrendel tőled munkát!

0
0
nevergone képe

Ha már itt tartunk, akkor külön öröm számomra, hogy a kérésemnek megfelelően sikerült normálisan kitölteni az adatlapod. Gratulálok! :)

Sajnos, (vagy szerencsére?), amit kérsz, arra nem feltétlenül van kész megoldás, könnyen lehet, hogy le kell programozni. Azt pedig nem várhatod, hogy ezt más megtegye helyetted. Mint ahogy azt sem, hogy egyesek órákon keresztül lessék a kívánságaidat, és megpróbálják teljesíteni. Ez a fórum nem erről szól.

De ha már itt tartunk, nekünk megfelel ez a rendszer, te pedig nyugodtan választhatsz mást. De mielőtt mást becsmérelsz, mindig nézd meg, hogy az illető mit tett le az asztalra, majd ezután méregesd magadhoz és személyeskedj.

Azt pedig érdemes elfogadnod, hogy nem csak kérdezni célszerű, hanem másoknak segíteni is, különösen ha annyira profi vagy, hogy a drupal.org-on is magabiztosan tájékozódj. Amíg azonban csak olyan kérdéseid vannak, amelyek alapján valószínűleg nem fordítottál túl sok energiát a probléma önerőből történő megoldására, addig kicsit nehezebb órákat tölteni azzal, hogy a kérdéseidre választ adjanak.

Köszi, hogy ezt megérted! :)

0
0
york képe

Koszonjuk Emese!

Ha a fenti ket rendszer annyira szuper, akkor miert nem azokat hasznalod?

De hogy segitseget is kapj, modulokat itt tudsz keresni:
http://drupal.org/project/modules

Ha jutottal valamire ne tartsd magadba ird ide, hogy a kovetkezo latogato akinek hasonlo problemaja van mar a megoldast is megtalalja itt.

0
0
Bálint képe

Ha a fórumot megnézem, akkor kérdések vannak és segítenek...

Pontosan, ezért írtam az első hozzászólást. Nem volt ugyanis kérdés. Csak leírtad, hogy mit szeretnél. Nem értem az ilyen stílusú "kérdezőket", akik valójában nem kérdeznek, tehát nem is kérdezők. Inkább követelőzőnek nevezném őket.
Egyáltalán nem a pénzről szól ez, csak így más szájízzel segít az ember.

0
0
Den képe

A stílusod alapján egy factoid vagy. Mindazonátal, nekem nem tisztem, hogy kivágjalak innen.

A modulok, amiket kipróbálnék a helyedben:

http://drupal.org/project/node_quick_find
http://drupal.org/project/autocomplete_node_finder

0
0
sgabe képe

Ez utóbbi fejlettebb 6.x változata a Finder modul, elég széleskörűen konfigurálható. Például tudja ezt is, hogy nem találatokat listáz ki, hanem a legelső (vagy éppen egyetlen) találatot betölti azonnal stb.

Mindenesetre ez a

Beírom az adott oldal hivatkozását?, pl. oldal1, Entert ütök [...]

dolog érdekes. Kiváncsi lennék, hogy a látogató honnan fogja tudni az oldalak útvonalát, amiket meg szeretne nézni...

0
0
aboros képe

A stílusod alapján egy factoid vagy.

remélem mire hazaérek ismeri a bot :)

már megint az open source = ingyenes tévhittel van dolgunk :) nagy az isten állatkertje hiába :)

0
0

-
clear: both;

Den képe

Nem csak az, hogy ingyen van! Hanem az, hogy bárkinek az ideje azonnal rendelkezésre áll, számolatlanul. Nem számít, hogy te éppen ráérsz-e válaszolni, vagy egyátalán épp ahhoz a érszterülethet értesz-e.

Ebbe is belefutottunk már párszor: ha nincs ott valakinek a neve, elérhetősége, akkor képes bármekkora tahó lenni. Most is ez van.

p.s. A factoidot NeverGone elintézte :)

0
0