Sziasztok!
Egy, immár 4 éve működő Drupal 7 alapú oldalon pár hónapja felütötte a fejét a spammelő regisztrálók hada. Az email címűk mindig [email protected] módon épül fel, a TLD mindenesetben xyz. Ezek aztán a Fórumba létrehoznak fals tartalmakat. A Mollom, Spambot, sőt Captcha is aktív a kezdetek óta. Kevés lenne? Mit lépjek még? Nagyon bosszantó már, mindig törölnöm kell őket.
Köszönöm a segítséget előre is.
Üdv,
Charlos
Drupal verzió:
Fórum:
Szia! Először is, ha stabil
Szia! Először is, ha stabil részlete van az emailcímnek, akkor Rules el készítenék egy szabályt, hogy az ilyen email című versenyzőket a profiljuk létrehozása után rögtön törölje.
Másodsorban, ha az említett védelmi vonalak nem felelnek meg akkor betenném a Honeypot ot is pluszban.
https://www.drupal.org/project/honeypot
Poroszkai Attila
Ugyen az volt nekem is
Ugyan ilyen xyz végű robotokat kaptam én is, sokáig vergődtem vele de megállítottam az áradatot. Ami kemény hogy átjöttek regisztrálásnál a google capcha-n és megcsinálta az user email aktiválást.
Ami nekem bevált így mind együtt:
Google captha,
Email aktiválás regisztráció után,
Amit hunostor mondott minden .xyz vegű email regisztrálót azonnal tiltottra tettem.
Honeypot idővel és láthatatlan mezővel
goaway
illetve a honeypot úgy láttam csak az aktuális próbálkozást blokkolja ha észreveszi, ezért egy modullal összekötöttem a goawayal, így ha a a honeypoton megbukik a robot akkor az ipja egybol a goawayal tiltólistára kerül.
Így mindez egy szép banned ip listát, de végeredményben tartós megoldást eredményezett.
Köszönöm a tanácsot. Esetleg
Köszönöm a tanácsot. Esetleg a Rulesben tudnál segíteni? Hogyan nézzen ki a Rules akciója?
--
Üdv:
Charlos
exportáltam
Itt az exportja, importálhatod:
Köszönöm! Próbálkoztam én a
Köszönöm! Próbálkoztam én a Rules belövésével, és majdnem jó is lett (így utólag behúzva a rules exportból), csak nálam „tartalmazza“ volt és nem „erre végződik“-en volt a feltétel beállítása.
Most beimportáltam, meglátjuk, javul-e helyzet.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
--
Üdv:
Charlos