sorszam vallasztas

z3r0 képe

sziasztok!

van 9 "lista" mind a 9 listaban 1-50 ig sorszamok.
a felhsznolok egy bizonyos csoportaj tud ezekbol listakbol szamot vallasztani. egy felhasznalo tobb szamot is tud de egy szamot csak egyszer lehet vallasztani.

egy ilyent kellene megvalositsak. esetleg kesz modult tud valaki valami ilyesmire vagy milyen modulokkal erdemes nekifogni.

elore is koszonom
zoli

Drupal verzió: 
aruna képe

jellegű dolog?

Minden négyzetben kiválaszt egy számot 1-50 között és utána feladja a szelvényt?

Nem világos mi a feladat, hol választ számot, egy listából többet is, vagy több listából többet, ha kiválasztotta a számokat, beküldi őket egy űrlapon vagy e-mail-ben mennek, fel kell-e dolgozni a számokat stb. stb.

Nagy általánosságban: A CCK-ban van lista elem amiben lehetnek 1 és 50 közötti számok, ezekből egyet és többet is lehet választani. Ilyen listaelemből többet is kirakhatsz egy űrlapra.

Szerk: Vagy foglalás jellegű a feladat? Pl. ha valaki lefoglalja egy listából az 5-ös számot, akkor azt már más nem választhatja.

0
0
z3r0 képe

Foglalas jellegu.

van egy ruhazti cikkeket gyarto ceg. van 9 felle termekuk amelybo csinalnak egy limitalt szeriat 1 to 50 ig. kulombozo uzletekbe le lehet foglalni sorszamot. tehat az eladok foglalnak le sorszamot azoknak az ugyfeleknek akik ok uzletukbe rendelnek es utana kerul legyartasra. az kellene ha valamelyik elado rendelest vett fol az egyik termek pl 13 as szamara akkor a masik elado ne tudja le foglalni.

Szerk: utofeldolgozas nincs csak tudjak az eladok a kulombozo uzletekben hogy hanyadan alnak

0
0
aruna képe

modul ami hasonló (vagy kevésbé hasonló) témával foglalkozik:

https://groups.drupal.org/node/137544

Ami nekem eszembe jutott:

Létrehozol egy ruha tartalomtípus pár mezővel:

  • Sorszám (szövegmező)
  • Termék (lista a 9 termékkel)
  • Foglalt-e (checkbox)
  • Elnevezés
  • Leírás
  • Kép
  • Beleraksz pár tartalmat (ruhát) több termékhez is.

    Majd létrehozol egy nézetet, ami termékek szerint szűr (filter, contextual filters) és sorszám szerint van rendezve. Mutatod a foglaltságot is a nézetben az adott sorszám mellett, ami link a tartalomra. Ha szerkesztik az eladók a tartalmat és átállítják a foglaltságot, akkor az látszani fog a nézet frissítése után.

    Az eladóknak csak a tartalom szerkesztésére kell jogot adni.

    -----------------

    Megvariálhatod még a nodequeue modullal, pl. létrehozol 9 queue-t a 9 terméknek és bepakolod a node-okat egyedi sorrendben. A 9 queue-hoz nézetek is engedélyezhetők.

0
0
z3r0 képe

eloszor is koszi

nem tudom szerintem egy kicsit tul komplikalt vagy nem ertettuk meg egymast. nekem csak az kellene hogy lassa az elodo hogy egy szam az foglalt vagy sem. pl a lista 2 es foglalt.

keszitenek 9 szvazast 50 opcioval es rulez modulal vennem ki azt az opciot amelyikre szavaztak? csak ha nagyjabol egyszere szavaznak? (betoltik ketten az oldalt az egyik hamarabb szavaz a masiknal ki fog akadni) valami konkurencia vezerles is kellene

vagy

keszitenek egy node-ot egy tablazattal fuggolegesen 9 oszlop visszitesen 50 sor. a megfelelo poziciora beirnak hogy foglat. (ha egyszere ketten nyissak meg szerkesztesre akkor mi lesz?)

valami ilyesmire gondoltam a leheto legegyszerubben

koszi

0
0
aruna képe

keszitenek egy node-ot egy tablazattal fuggolegesen 9 oszlop visszitesen 50 sor. a megfelelo poziciora beirnak hogy foglat. (ha egyszere ketten nyissak meg szerkesztesre akkor mi lesz?)

https://drupal.org/project/content_lock

és kész

1
0
z3r0 képe

koszi szepen

csak ossze jott ;)

0
0