Sorrend megváltotzatása, image modul

esgott képe

Meg lehet azt valahogy oldani, hogy az image_gallery modul által készített galériák fordított ábécé sorrendben jelenjenek meg?

Pál úr képe

...de az image_gallery.module 102. sora környékén van az a lekérdezés, amelyik a megjelenítéshez legyűjti a képeket.

De a modulok forrásába nem illendő belepiszkálni, mert nem fogod tudni frissíteni.

P.

0
0
Illyés Edit képe

Views modullal tudsz készíteni egy nézetet, amivel felülírhatod az Image által készített galériát. Az argument résznél megadod a felülírandó URL paramétereit, a szűrőkkel kiválasztod, hogy mit gyűjtsön ki, a Sort Criteria résznél pedig 'descending' helyett 'ascending' sorrendet adsz meg.

0
0
esgott képe

Hát ez a views modul elég bonyolultnak tűnik... Az argument résznél különféle argumenteket tudok hozzáadni. Nekem melyik kell?

0
0
Illyés Edit képe

Az URL-ben látod. Például ha a www.valami.hu/taxonomy/term/12 oldalt szeretnéd felülírni (mondjuk csökkenő helyett növekvő sorrendbe tenni, vagy bevezető szöveget adni hozzá), akkor az Arguments résznél megadod, hogy

  • Argument type: Taxonomy: Term ID
  • Title: 12
  • Default: Display all values
  • Option: 0 (ha az alkategóriák tartalmát is ki akarod listázni, egyébként 1)

Majd beállítod a kívánt opciókat - megadod a page header szöveget, a filterek között meghatározod, hogy csak a 12-es kategóriát listázza, a sort criteria résznél megadod a sorrendezést, stb. Ha ezek után felkeresed a www.valami.hu/taxonomy/term/12 oldalt, akkor a szokásos taxonómia listázás helyett az általad készített oldal fog megjelenni header szöveggel, a kívánt sorrendben, stb.

Tehát a galériád URL-jét kellene megnézned, és az Arguments résznél megmondani a Views-nak, hogy ez az az URL, amit az adott view-val le akarsz cserélni.

0
0
juteam képe

nagyon okos vagy!!! Minden tiszteletem!!!

0
0
esgott képe

Bocsi, most egy darabig nem tudtam foglalkozni az üggyel.
Még annyi kérdésem lenne, hogyha én az image modul által létrehozott oldalt szeretném felülírni, akkor meg kéne jelenjen az argument type-k között vmi az image modullal kapcsolatban, nem? Mert ilyen nem jelenik meg. Vagy valamit félreértettem? :)

0
0
Illyés Edit képe

Igen, kéne. Ha nem jelenik meg, akkor nincs a Views-ban Image támogatás. Ebben az esetben csak az Image Galleries szótár alá tartozó taxonómia kifejezéseket tudod használni listázásra.

Most nincs ilyen galériám sehol beüzemelve, úgyhogy nem tudom megnézni, de azt hiszem, hogy a galériák főoldalán (ott, ahol kiírja, hogy ebben-és-ebben a galériában X kép van) felül kell írnod a linkeket, hogy ne az egyes galériák normál oldalaira (/tid/xxx típusú link, ha jól emlékszem) mutassanak, hanem az általad Views-zal készített oldalakra.

Ezek a linkek sminkből módosíthatók, bár lehet, hogy egy kicsit variálni kell, hogy a tid alapján valahogy ki tudd választani az adott galériát helyettesítő nézet URL-jét.

Egyébként meglepő, ha tényleg nincs Image támogatás a Views-ban. Én azért alaposan szétnéznék a Drupal.org-on...

0
0