Solr és az ékezetek

zedclans képe

Kedves drupal guruk,

Sokszor sikerült már nekem nagyon hasznos kis leírásokat, segítségeket adnotok, ismét szükségem lenne egy kis távpontra 
Weboldalam egy igen nagyra hízott webshop commerce alapon, jelenleg becsült ~10.000 termékkel, és emellett még közel 100 egyéb node-al. Lényeg a lényeg itt már nem elég az alapértelmezett drupal kereső, így beüzemeltem a Solr-t. A telepítés pöcre ment, a szerver üzemel, a keresés gyors, és elég pontos is. Viszont ugye kis keresőnk nem szereti magyar nyelvet, így komoly haldoklást csinál, amikor példaként „árvíztürő tükörfurógép” a keresendő szó :P

Tehát szeretném kicsi solr-t megtanítani magyarul, ha nem is tökéletesen, de a weboldalon előfurduló termékek nevére legalább (nincs sok különleges név ebbe a listába)

Biztos vagyok, hogy nyelvi problémába ütközik szegény keresőm, mert kizárólag olyankor dobál nekem hibaüzenetet, ha a keresett szóban ékezetek vannak.

A drupal.hu-n biztosra veszem, hogy szintén solr alapú a kereső, itt is kipróbáltam azokat a szavakat, amik nálam problémásak, itt rátalál rájuk, tehát itt már tanított a delikvens 

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Mik a hibaüzenetek?

Ha tomcat alá tetted be, akkor pedig van valami varázs beállítás, ami kell neki, különben a POST kérésekből kidobálja az ékezetes karaktereket. (ékezet nélkül működik a keresés, ékezettel pedig nem)

pp

0
0
zedclans képe

Érdekes jelenség, de szegény log nem tud mit írni nekem, mert ő is belehal, legalábbis erre utal a hibaüzi amit kapok

PDOException: dblog_watchdog() függvényben (C:\inetpub\wwwroot\devsite\www\modules\dblog\dblog.module 160 sor).

Tovább próbálkoztam, és nem minden szóra akad ki, egyszerűbb szavakra csak szimplán nem ad találatot, összetett szavaknál szereti ezt dobálni.

Példaképp probálok rákeresni a "hűtőzsír" szóra ami hibát dob, de a "zsír" szó viszont nem fáj neki.

A solr-nél az összes stopwords_hu, synonyms_hu, levan frissítve, és aktív, szóval elvileg a solr sem teljesen buta hozzá.

UI: lemaradh a rendszer, IIS alatt fut, a dolog, követtem a drupal.org-os leírást, nem volt probléma a telepítéssel.

0
0
pp képe

Kapd el azt az exception-t és azt, valamint egy debug_backtrace()-t logolj mondj dd-vel. (nyugodtan írj bele a core azon részébe, most hibát keresünk, csak ne hagyd ott. :D)

0
0
zedclans képe

Köszönöm, közbe kutattam ismét a neten és a következőt találtam:

https://drupal.org/node/1922802

a #6 számú patch-et felhasználva, most tökéletesen adja a találatot, viszont nem teljesen tiszta számomra, hogy mit is módosít ez a patch? :) Mert oké, hogy működik, csak nem szeretném ha más hibát szülne ez a későbbiekben.

0
0
nevergone képe

Ez a loggolást javítja, pontosabban az egyik felhasznált változó értékét elkódolja.

0
0
zedclans képe

Értem, és ezek szerint emiatt a probléma miatt, nem adott találatot a kereső? :D Furcsa egy bug, ahogy olvastam viszont ez az IIS-re vezethető vissza, mert a postokban, mindenki az IIS verziókra hivatkozott.

0
0