SMTP levélküldés

sanmarco képe

Sziasztok!

Problémám a következő: (Drupal 7.15)
- leveleket, hírlevelet stb. szeretnék küldeni, de nem a tárhelyről, hanem külső smtp szerverről (pl. gmail, ill. a domain MX rekordjában levő office365 fiókokról)
- a lehetséges köröket már végigfutottam: SMTP Authentication Support, PHPMailer...

DE: ha elküld egy levelet, mindig a Drupal domainjéről megy ki a levél, soha nem a megadott SMTP-ről. Ez azért probléma, mert bizonyos kiszolgálók spamnek veszik a leveleket, ill. egyáltalán nem engedik letölteni.

van valahol a Dripalban egy olyan beállítás, ami felülírja a modulok smtp beállítását?

Köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Megnéztem egy korábbi D6-os oldalról küldött levelet, Gmailnél az "Eredeti megjelenítése" opcióval (ahol látszanak a metaadatok), amit én szintén az SMTP modullal küldettem ki, és ott van egy ilyen rész:
Received: from example.com
(most az example.com helyére nyilván az én egyik oldalam címét kell képzelni)
Nálad ez jelent gondot?
Csak mert korábban nálam is volt olyan para, hogy Spambe ment a levél, de akkor szerintem az volt inkább a probléma, hogy tartalmazott a levél olyan szövegeket, amitől tipikusan spam megjelölést kapnak ezek a levelek (volt az angol nyelvű oldalon egy nyereményjáték, aminél sorsolás is volt, és ha valaki nyert egy díjat, akkor arról küldtünk egy levelet, olyan tárggyal, ami azt is tartalmazta, hogy az illető megnyerte a sorsolást - na, gondolom ezekből a levelekből annyi van, mint a szemét, úgyhogy ez eleve spamnek minősült), mert más levelek meg hibátlanul kimentek: pl. azok, amiket a PrivateMsg modul küldött (hogy kaptál egy privát üzenetet XYZ-től), és az is az SMTP modullal ment ki, és nem került spambe.

0
0
sanmarco képe

vannak megjelenítve a levelek. Íme a Gmail metaadatai:

Received-SPF: softfail (google.com: domain of transitioning [email protected] does not designate IP.CI.M.EM as permitted sender) client-ip=IP.CI.M.EM;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=softfail (google.com: domain of transitioning [email protected] does not designate IP.CI.M.EM as permitted sender) smtp.mail=[email protected]; dkim=neutral (bad format) [email protected]

Pedig, ha jól működik az SMTP, akkor nem az IP.CI.M.EM ip-n levő szerverről kellett volna kiküldeni a leveleket, hanem az SMTP szerevr IP-jéről. Ha jól gondolom. És ezt nem csinálja.

0
0

Kovács Márk

Sk8erPeter képe

A Received-SPF-nél és Authentication-Results-nál a gmail.com-os címnek kellene szerepelnie. Megnéztem az általam korábban SMTP-vel küldött leveleknél, és ott mind az [email protected] szerepel, az oldalamhoz kötődő cím csak a "Return-Path" és "Errors-To" résznél szerepel, máshol egyáltalán nem. Így a helyes szerintem, ezért is megy nálad spambe, mert a kettő nem stimmel. Tehát a feladó valamiért sztem nálad rosszul van beállítva.
Tudsz esetleg mutatni az SMTP modul beállításairól egy screenshotot, úgy, hogy kitakarod a szenzitív részeket? Csak hogy látható legyen, nálad hol van elrontva a dolog.

0
0
sanmarco képe

Most kipróbáltam 3 különböző SMTP Drupal modult.

1.) Swift Mailer
- 3 metódust kínál: Sendmail, PHP és SMTP
- az első kettővel jönnek a levelek (de a webszerver IP-ről)
- az SMTP-vel hibaüzenet (gmailes és ofiice365 SMTP-ről egyaránt)

An attempt to send an e-mail message failed.
Nem lehet emailt küldeni. Ha a probléma tartósan fennáll, akkor értesíteni kell a webhely üzemeltetőjét.

2.) SMTP Authentication Support
- a levél eljön, de a metaadatok a szokottak:

Received-SPF: softfail (google.com: domain of transitioning [email protected] does not designate webszerverIP as permitted sender) client-ip=webszerverIP;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=softfail (google.com: domain of transitioning [email protected] does not designate webszerverIP as permitted sender) smtp.mail=[email protected]; dkim=neutral (bad format) [email protected]

- ha a Drupalban mindenhol a gmailes címemet állítom be levélküldőnek, akkor akövetkező az üzenet:

Received-SPF: neutral (google.com: webszerverIP is neither permitted nor denied by domain of [email protected]) client-ip=webszerverIP;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: webszerverIP is neither permitted nor denied by domain of [email protected]) smtp.mail=[email protected]

- tehát még mindig látszik a webszerver IP-je. Vagy ez normális?

3.) PHP Mailer
A beállítások mentése megtörtént.

SMTP -> ERROR: Failed to connect to server: Connection timed out (110)
A test e-mail has been sent to [email protected]. Check the logs for any error messages.
Ez a hibaüzenet:
SMTP error: could not connect to SMTP host
Server response:

SMTP -> ERROR: Failed to connect to server: Connection timed out (110)

Subject: PHPMailer test e-mail

Body:

Your site is properly configured to send e-mails using the *PHPMailer*
library.

Message:

array (
'id' => 'phpmailer_test',
'module' => 'phpmailer',
'key' => 'test',
'to' => '[email protected]',
'from' => '[email protected]',
'language' => NULL,
'send' => true,
'headers' =>
array (
'X-Mailer' => 'Drupal',
),
)
Nem lehet emailt küldeni. Ha a probléma tartósan fennáll, akkor értesíteni kell a webhely üzemeltetőjét.

Hát, szóval ennyi... Szerintetek, kihez forduljak? Illetve, ha a tárhelyszolgáltatóhoz, akkor mit mondjak neki, mit állítson át?

0
0

Kovács Márk

Sk8erPeter képe

Én még mindig a 2.-ra lennék kíváncsi, és egy screenshotra a beállításokról, a szenzitív adatok kitakarásával persze. Hátha ott feltűnik valami. Mondjuk én a korábban írtakat Drupal 6-nál használtam még, de az jól működött, nem volt ilyen hitelesítési para, és a küldőnél a gmailes cím látszott (mint írtam). Annak ellenére, hogy emlékeim szerint nem írtam át mindenhol a címeket, csak az SMTP Auth. beállításainál.

0
0
sanmarco képe

smtp

Az smtp beállítások azok, amiket az office365 megadott. És működik is (mert ha valamit nem jól írok be, akkor nem küld levelet...)

0
0

Kovács Márk

Sk8erPeter képe

Én mindvégig abban a hitben éltem, hogy Gmailes címmel szeretnéd ELKÜLDENI a levelet. Akkor ezek szerint csak annyiról beszéltél, hogy a Gmail spambe dobálja? Mert akkor totál elbeszéltünk egymás mellett. Az office365 beállításairól lövésem sincs.
Viszont a Gmaillel authentikálva tökéletesen kimennek a levelek.
Javaslom, próbáld ki a Gmailes címeddel authentikálva. Ahogy írja is, a Gmail a 465-ös portot használja SMTP portnak, SSL protokollal.
A felhasználóneved az [email protected] legyen, a jelszó meg az ehhez tartozó.
De ha ez nem opció, hogy Gmailes címről küldd ki a leveleket, akkor innentől átadom másnak a szót, mert az office365 beállításaival soha nem volt még dolgom.

0
0
sanmarco képe

Amikor a gmail volt az smtp, akkor ezek a metaadatok jöttek:

Received-SPF: neutral (google.com: webszerverIP is neither permitted nor denied by domain of [email protected]) client-ip=webszerverIP;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: webszerverIP is neither permitted nor denied by domain of [email protected]) smtp.mail=[email protected]

De ebben az esetben is a webszerver IP-je megjelent... A gmail egyébként nem dobja spambe, de jobban örülnék, ha megbizonyosodhatnék afelől, hogy végülis MELYIK szerver küldözgeti a leveleket... Ugyanis mindenféle korlátozások vannak (a gmailnél is) az egyszerre kiküldhető, napi kiküldhető leveleknél.

Kipróbáltam egyébként két másik (nem ingyenes) smtp-t is, de ott is megjelent a webszerveremIP-je.

0
0

Kovács Márk