Sminkmódosítás szótáranként

Pál úr képe

Üdv,

az lenne a feladatom, hogy bizonyos node-csoportoknak, amik egy szótárban vannak, egyik féle, más szótárba tartozó node-oknak másik féle oldalfejléce jelenjen meg. Semmi más nem változik az egész oldalban, csak a fejléc-kép az egyik szótárban kiegészül egy kis képpel, a másikban ugyanott a fejlécben egy másik kép van.

Találtam egy ilyen Drupal modult: Taxonomy theme, ami az egész sminket lecseréli.

Egyelőre az oldalam fejlécében (részben lustaság okából) háttérképnek van betéve egy kép.

Van-e annál korrektebb, és / vagy egyszerűbb megoldás, mint az egész sminket lecserélni a fenti modul segítségével?

Köszönöm.

Fórum: 
pp képe

Nem tudom hogy csinálsz külön sminekeket, de ha a html rész azonos, és csak a css-ben van változtatás, akkor én a következőt javaslom:

van a könyvtár a themes könytáron belül, amiben a smink van, pl ensminkem

/themes/ensminkem

ez ala letrehozhuk a szukseges sminkeknek egy konyvtarat es csak a style.css-t másoljuk bele ebbe.
themes/ensminkem/ensminkem_variacio1/style.css
themes/ensminkem/ensminkem_variacio2/style.css
themes/ensminkem/ensminkem_variacio2/style.css

Ekkor ha változtatunk a html-en ami minden sminket érint, csak egy helyen kell változtatni.

Egy másik megoldás lehet, hogy a kis képet az arg() függvénnyel kinyert érték alapján teszed ki a sminkeben(page.tpl.php) . pl

if(arg(0)=='taxonomy' && arg(1)=='term' && is_numeric(arg(3)){
  switch(arg(3)){
  case 1 : print ....;break;
  case 2 : print ....;break;
  case 3 : print ....;break;
  }
}

Ezzel valószínűleg az lesz majd a problémád, hogy a kedves felhasználók majd kitalálják, hogy hát igen, de ne csak a képecske legyen más, hanem itt ott amott ez meg az történjen, stb. Ekkor az első megoldásnál viszonylag könnyű dolgod van, míg ennél adott esetben vért izzadhatsz. ;)

Harmadik megoldásként ajánlhatom, hogy fejlesz egy saját modult, ami a megfelelő képecske megjelenítéséről fog gondoskodni ;))

0
0
Pál úr képe

Nem tudom hogy csinálsz külön sminekeket

A themes/sminkem könyvtárat másolom le, más-más néven. A variációkat alkönyvtárba rakását még kipróbálom, hogy ezt a Drupal hogy kezeli. --- Bár mondjuk nem tudom, hogy a page.tpl.php-ból hogy is kellene hivatkozni rájuk...

Sajnos az általad "második megoldás" néven illetett nekem is eszembe jutott, de éppen a felhasználó megbízhatósága miatt (biztosan ki fog találni valamit... :D) elvetettem. Ráadásul ez kissé ellent is mond a kód és a tartalom szétválasztása elvének (és ezzel nem vallásháborút akarok elindítani).

Marad a harmadik megoldás, de nem kell megírni a modult, erre jó a Taxonomy_themes. Nem csak szótárhoz vagy node-hoz, de pl. url-hez is tud más sminket rendelni. Szóval okos ki modul, nem kell a kifejlesztésével szenvedni.

0
0
yaanno képe

Ha rögzített a taxonómiák száma, vagy értelmes határon belül marad, akkor próbálkozni lehet mondjuk azzal is, hogy elkapod a taxonómia id-jét, nevét stb, és ezt beteszed a body tagbe; példa:

<body id='termekek'>, 
<body id='mozi'> 

stb.

Ezután - ha css-ből vezérled a fejléc megjelenését - az id alapján cserélgetni tudod a megfelelőre.

Kiindulópont

0
0