Sminkekben blokkok meghatározása a smink alkalmazásakor lehetséges?

HF leon képe

Vannak a drupal-ban alapértelmezett modulok. A sminkekben pedig régiók.

drupal8 esetén van arra lehetőség, hogy egy smink alkalmazásakor az alapértelmezett modulok elhelyezkedését definiálhassam?

Például, mikor a drupal 8 telepítésre kerül a kereső mező az oldalsávban van.
Amikor alkalmazom a saját sminkem, akkor átmozgathatom-e ezt a modult a fejlécbe a sminken belül valamilyen paranccsal?

Vagyis ne kelljen ezeket a modulokat kézzel átmozgatni magán a drupal felületén, hanem a smink alapértelmezetté tételekor ezen modulok, ha léteznek átmozgatásra kerülnének a kívánt régióba.

Drupal verzió: 
Fórum: 
HF leon képe

Azért remélem másoknak is hasznos lesz.

Találtam egy megoldást a config/install mappába yaml fájlok segítségével kivitelezhetőnek tűnik.

Találhatók leírások is itt-ott, ha rákeresünk, de egyes már elkészített drupal8 sminkekben használtak alapján könnyebben érthetővé válik a logika :).

3
0
aboros képe

csak nem volt időm még kipróbálni, de most hogy te kipróbáltad, már ezt is tudjuk. fura amúgy, hogy ezt sehol nem említi a dokumentáció.

0
0

-
clear: both;

HF leon képe

Részletes dokumentációt én sem találtam és inkább azok is a moduloknál alkalmazható lehetőségeket, vagy más yaml-lel beállítható dolgokat taglalnak.

A témáknál is megoldható, hogy egy téma telepítésénél a téma átrendezze a már létező blokkokat, ahogy beállítjuk azt. A blokkok részletesen konfigurálhatók.

Egyedül a blokkok label értékének fordításával állok hadilábon. Azok a megoldások, amiket találtam nem működnek.

A drupal az alapértelmezett blokkok neveit mindig lefordítja az adott nyelvre. Viszont hiába adom meg ugyanazt az angol nevet az mégsem kerül lefordításra. Biztos meg lehet oldani valahogy, de erre még nem jöttem rá.

(Pl. a kereső blokk címkéje Search, de más nyelvre váltva az lefordul az adott nyelvre - mondjuk magyarul Keresés lesz. A telepítésnél a yaml fájlal beállított címke viszont minden nyelven egységes marad.)

0
0