Smink választás

simont képe

A weboldal 6 sminket használ. Mind a hat aktív. Regisztráció után, a felhasználó tud választani a sminkek közül, hogy neki melyik legyen az alapértelmezett sminkje. Ezt a themekey modullal oldottam meg. A probléma az, hogy a felhasználó mind a hat aktív smink közül tud választani a "Saját adatok" szerkesztésénél. Azt szeretném, hogy csak négy smink jelenjen meg a választásnál. Van erre valami modul, vagy ötlet? Előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
csakiistvan képe

Miért nem választhatja a user azt a 2 sminket? Admin smink netán?
Amúgy tüntesd el CSS-el azt a két sornyi részt amelyik sminket nem akarod engedélyeztetni...
Biztos van erre modul, theme access vagy valami, de ezért modult bekapcsolni :D

1
-1

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

simont képe

Az egyik az admin smink, másik pedig a főoldal sminkje, amelyiken majdnem minden le van tiltva. Ha netán ezt választaná, meglepődne a káoszon.
Igazad van, CSS-el el is tüntettem, bejött !!!
Kössz!

0
0

SimonT

csakiistvan képe

főoldalnak külön sminkje? :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

simont képe

A megrendelő akarta, hogy a főoldalon csak négy menüpont legyen, egy kép, meg egy szöveg. Ezért ezt egy külön sminkkel oldottam meg, amit csak a főoldal használ.

0
-3

SimonT

gerisz képe

Van pár lehetőséged arra hogy "új" vagy "egyedi" kezdőoldalt(frontpage, vagy ki tudja hogyan hívjátok) létrehozzál. Az hogy teljesen új sminket használj 1 db oldalnak [mondjuk ki]: - elég nagy balgaság. Itt a drupal.hu-n is van több téma ahol megoldást kapsz egyedi megjelenésre.
Meg kell nézni, tanulni, és használni, jobb lesz neked is, és annak is akinek készíted.

0
-3
dyra képe

Egy tök egyszerű megoldása annak, hogy egyedi legyen a főoldal. Elkezdesz blokkonként variálni, hogy mi hol jelenjen meg? Vagy mi az az egyéb megoldás? Felteszed a borzadály panelt aztán ott kezdesz el variálni?

Egyedi téma ha minimálisan tér el a fő sminktől sperec alatt megvan. Az oldal szerkezete meg átlátható marad.

Szerintem ez épphogy egy egyszerű és nagyon jó megoldás.

2
-2

honlapom http://dyra.eu/

gerisz képe

"A főoldalon csak négy menüpont legyen, egy kép, meg egy szöveg."

Ehhez feltenni egy külön sminket?

"Szerintem ez épphogy egy egyszerű és nagyon jó megoldás."

Egyszerűnek egyszerű, de hogy nagyon jó lenne? -ezt én nem így gondolom.

Erre az egyszerű és nagyon jó: page-front.tpl.php

"Felteszed a borzadály panelt aztán ott kezdesz el variálni?"
Akár, de gondolom egy kép és egy szöveg megjelenítésére te sem használnád. Ezt a "borzadályt" nem ilyen esetekben kell/lehet használni.

1
-2
dyra képe

"A főoldalon csak négy menüpont legyen, egy kép, meg egy szöveg."

Egy egyszerű smink mennyiből áll? Ehhez nem gondolom, hogy több ezer soros CSS-t kellene össze ütni.

"Erre az egyszerű és nagyon jó: page-front.tpl.php"

Ott is kell sminkelni.

Csak annyit szerettem volna mondani, hogy szerintem a sminkeléses módszer egyáltalán nem rossz. Ha sokkal többet tanul sem lesz rossz megoldás. Az persze igaz, hogy vannak alternatívák.

1
0

honlapom http://dyra.eu/

aboros képe

"Ehhez nem gondolom, hogy több ezer soros CSS-t kellene össze ütni."

és akkor minek ehhez egy tucatyni fájlból álló komplett zen sminkgyerek? :)

1
-1

-
clear: both;

simont képe

A sminket a Zen starter kit alapsmink segítségével hoztam létre, percek alatt megvan. Letiltottam ami nem kell, (header, jobb oldal, bal oldal, footer). Bevittem tartalomként képet, linkeket, szöveget, themekey modullal kiválasztottam melyik sminkkel jelenjen meg. Webhely információknál az Alapértelmezett címlap-nál beírtam az útvonalat egy kis CSS és kész. Szerintem jó megoldás. Biztos van több megoldás is, nekem ez egyszerűnek tűnt, és működik, gond nélkül. Mindenki elégedett.

1
-1

SimonT

aboros képe

nem is vita tárgya. ha nagyon kukacoskodni akarunk akkor kettő kifogásom lenne. egyik hogy themekey modult használsz "feleslegesen" (ilyen a megoldásod) másik meg hogy szülted magadnak ezt a problémát és hát ugyan erre is van megoldás de az se túl elegáns. egy egyszerű firebuggal kijátszom a display nonet, es átváltok a sminkre amire te nem akarod.

szerintem ezek a fő gázok ezzel a megoldással, de végülis teljesít. ennél már egy fokkal elegánsabb lenne vagy hogy is mondjam kényelmesebb, hogy van a sminkedben egy page-front.tpl.php, amiből kivágsz mindent és tiszta htmlben belerakod a "cimlapot".

persze akkor meg az nem elegáns, hogy ugyanúgy betöltünk minden blokkot, meg mindent ami amugy a cimlapon lenne, aztán egy huszárvágással a sok betöltött dologból semmit nem használunk fel. :)

100 (költői túlzás) megoldás lehetséges kb, neked kell mérlegelni.

2
0

-
clear: both;

simont képe

A Themekey modul már alapból fenn van. 6 sminket használ a weboldal. A főoldalról négy különböző oldalra léphetünk, ami külön menükkel, sminkkel jelenik meg. A regisztrált felhasználók választhatnak, mi legyen a saját alapértelmezett sminkjük (ezeket themekeyel oldottam meg). Ami közös, az egy legördülő főmenüsor, amivel átmehetnek egyik oldalról a másikra. Az egyik ezek közül egy webáruház (übercart). Ha most kezdeném, ezzel a tudással, biztos hogy másként csinálnám az egészet. Kb. egy éve ismerem a drupált, másfél éve a weboldal szerkesztést.
Köszönöm mindenki segítségét, nagyon hasznos volt a számomra, még a kritikák is!

0
0

SimonT