Smink hiba

gabriella74 képe

Mi a baj a sminkemmel?

warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/spawelln/public_html/includes/theme.inc on line 485.
warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/spawelln/public_html/includes/theme.inc on line 490.

Van valakinek valami tippje?
Előre is köszönöm!
Gabi

Drupal verzió: 
Fórum: 
Sima képe

Mi a neve a sminknek, amit használsz?
Le tudom tölteni valahonnan?

0
0
gabriella74 képe

csak a lényeget nem mondom...
http://drupal.org/project/kanji
A kanji smink
és a 6.0-ás Drupal

0
0
Sima képe

Nálam 6.20-s Drupal van azon semmi baja!

0
0
gabriella74 képe

Nekem is 6.20 Drupal van, csak a nagy sietségbe a 2-est nem ütöttem rendesen. Most újra beléptem és nincs gond. Ez nem jó, mert a status rapportba ott vannak a nagy piros PHP problémák. Eddig nem volt semmi gond a lappal mi történhetett?
Más ötlet vkinek?

0
0
csakiistvan képe

Költözött a site? általában cache vagy mappa jogosultság baja szokott lenne. Ha csak egyszer tűnt fel, nem biztos hogy te vagy a ludas, lehet szerveren állítottak valamit, ki tudja, bár ez utóbbi kevésbé valószínű.

Ha nem állandósul, nem tér vissza, akkor élvezd tovább a drupalt, ne idegeskedj..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

gabriella74 képe

Most először tűnt fel, de megvallom eléggé ideges lettem...Minden esetre köszi a nyugtatást, most nincs baja.....és remélem nem is lesz.

Mégegyszer köszi!

Gabi

0
0
gabriella74 képe

ujra feljött a fenti hibaüzenet, de már nem tudok kilépni a siteról, folyton adminba maradok, ha az adminisztrációra kattintok akkor a webhely fejlesztés alatt felíratom jelenik meg, ha új tartalomtípust hoznék létre szintén a webhely fejlesztés alatt felíratom jelenik meg, de az urlbe kiirja, hogy node/add...

Segítsen valaki aki már látott hasonló problémát!
Köszönöm előre is:
Gabi

0
0
vajdasági képe

En megprobalnam visszakapcsoni az eredeti sminket azt a Garland -ot vagy hogy is hivjak pontosan. Ott is elojon a baj?

Masfele meg jo lenne tudni hogy mi is torten amikor ezek a gondok kezdtek megjelenni. Ez egy mar mukodo oldal, vagy most fejleszted? Ha most fejleszted akkor azt kellene megnezni hogy akkoriban mit csinaltal es ott a baj valahol. Viszont ha egy mukodo oldalrol van szo akkor egeszen masfele kell keresni a bajt, baris szerintem.

0
0
gabriella74 képe

... a problémák pedig ezután kezdődtek. De Azóta már átnéztem az eredeti smink info állományát, meg azt ami a serveren van és teljesen megegyezik, ezért nem értem mi a gond.....

0
0
nevergone képe

Mi a baj a sminkemmel?

Ezt sok nő szokta kérdezni, csak más értelmezésben. :)

0
0
Laza képe

a smink alap fájlai megvannak és szabványosak?
egyszer futottam bele ilyenbe, azt hiszem elfelejtettem megadni a smink nevét egy alsminknél, vagy ilyesmi.

0
0
gabriella74 képe

....írtam a szolgáltatónak, hogy rakja vissza a tegnap előtti állapotokat a fájlrendszerbe meg az adatbázisba......kíváncsi vagyok tud-e csinálni valamit.....

0
0
pp képe

A stylesheets és scripts változódat rosszl adod meg!

hibás:

stylesheets = style.css
stylesheets[] = style.css
scripts = script.js

Helyes:
stylesheets[all][] = style.css
scripts[] = script.js

Foirrás: http://drupal.org/node/171205

0
0
gabriella74 képe

; $Id$
name = Kanji
description = Theme with fixed size, multiple columns and regions.
core = 6.x
engine = phptemplate
stylesheets[all][] = style.css
stylesheets[all][] = local.css
stylesheets[print][] = print.css
stylesheets[all][] = sf/css/superfish.css
stylesheets[all][] = sf/css/theme.css
scripts[] = sf/js/superfish.js

regions[sidebar_first] = sidebar first
regions[sidebar_last] = sidebar last
regions[header_top] = header top
regions[header] = header
regions[preface_top] = preface top
regions[content_top] = content top
regions[content] = content
regions[content_bottom] = content bottom
regions[postscript_bottom] = postscript bottom
regions[footer] = footer
; Information added by drupal.org packaging script on 2010-12-29
version = "6.x-1.4"
core = "6.x"
project = "kanji"
datestamp = "1293608470"

Nem látom benne azokat a sorokat ami szerinted hibás!

0
0
vajdasági képe

En is hasznalom a superfish menut de az en sminkemben (vagyis a sminkem.info -ban) ezek a sorok nem szerepelnek, a tobbi az kb. nalamis az ...

stylesheets[all][] = sf/css/superfish.css
stylesheets[all][] = sf/css/theme.css
scripts[] = sf/js/superfish.js

Nem lehet hogy itt a bibi? De persze hozzateszem hogy csak talagatok, de en ugy ertelmeztem a sminkkeszitest hogy ezek a dolgok majd onmaguktol is belekerulnek a "vegeredmenybe" amikor a modult feltelepited.

0
0
pp képe

Gyorstár ürítés volt?

Amit írtam azért írtam, mert belenéztem a jeleztett theme.inc-be és ott ezeket a változók vannak, tehát azokkal van a gond. Hogy ez a gond honnan jön az persze kérdéses, de annak a felderítéséhez már debug backtrace kéne azon a rendszeren.

pp

0
0
gabriella74 képe

nem tudom mit csináltam rosszul, de a szolgáltatóval visszaállítattam a filerendszer hétvégi állapotait, így most nincs gondom. De ilyenkor mindig bánt, hogy nem tudom megoldani egyedül a problémát......köszi a segítséget!

0
0
csakiistvan képe

akkor tessék üríteni, (amin menüben felhasználóbarátan hozzáférsz)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

gabriella74 képe

És csak manuálisan lehet?

0
0
csakiistvan képe

Administration menu akart lenni, csak hibásan írtam, és általában akkor szoktuk alkalmazni amikor vagy módosítunk a template fájlokon, vagy valami a tiedhez hasonló hibát észlelünk. Az első teendő ennek az ürítése, így kizárod azt hogy a hiba egy cache-ből jövő tempalte fájl generálta vagy sem.

Ha az ürítés is megvan, jöhet a kutakodás hogy mi okozhatta

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

gabriella74 képe

soraid nagyon hasznosak voltak számomra, KÖSZÖNÖM!
Gabi

0
0
Laza képe

Még azt tudom elképzelni, hogy *.tpl.php-ban definiáltál olyan régiót, mait itt nem.

0
0
gabriella74 képe

...még olyan profi nem vagyok, hogy bele merjek gányolni :-)))) De köszi!!! Szép napot Neked!

0
0
vajdasági képe

En ugy szoktam hogy idonkent masolatot keszitek az egeszrol es ha eppen olyan gondom van amit nem tudok megoldani mint most te akkor en magam viszateszem a regit es es nezegetem a kulonbsegeket mert ugyebar azok kozott van valahol a bibi. Vagy a regi allapotbol ujbol lepesenkent megprobalom elerni azt az allapaotot ami a problemas volt es altalaban megtalalom hogy melyik lepes is volt az ami a gondot okozza.

Fogjuk ra hogy ez egy verziokezeles :) Persze az oszes faljok mellett a mysql adatbazisat is mentem.

Ha a sminkekkel bibelodsz akkor a smink cachelt adatait (vagy hogyan is hivjak oket) torolni kell. Erre az is megoldas volt nalam hogy amikor beelnyultam a sminkben amit keszitettem es utanna valakol az egesz akkor atettem az oldalt a garland-ba majd utanna mingyart vissza az en sminkemre. Gondolo ezzel torlodtek azok a cache tartalmak ... En sem vagyok nagyon tapasztalt de nekem akkor ez a megoldas segitett.

Fejleszteseimet nem a szolgaltatonal "tartom" hanem mongyuk ra hogy salyat fejleszo (teszt) kornyezetet hoztam letre. Debian Linux, Apache, Php, MySql stb... Es igy helyben van minden.

0
0
gabriella74 képe

....használom a Backup and Migratet, de a filementésem, sajnos nem volt "naprakész" pontosabban 2 hetes volt. Hallottam, hogy a szolgáltatók néha csak hirdetik, de nem nyújtják ezt a szolgáltatást, így megvallom most kapóra jött, hogy kipróbáljam, tényleg csinálnak-e naprakész mentéseket. Szerencsém volt velük, gyorsan pontosan dolgoztak, hamar megoldódott a problémám. Tudom, hogy fejlesztő teszt környezetbe kellene fejleszteni, de mia a garancia arra, hogy pontosan a szolgáltatóm környezetét tudom produkálni a teszkörnyezetben?
Ha meg a tesztkörnyezet nem pontosan ugyanaz, akkor szerintem nincs értelme....

0
0
vajdasági képe

Meg ha nem pont ugyanazt a kornyezetet hozod is letre, sot nagy valoszinuseggel nem is birod vagy tudod pont azt osszehozni, de akkor is van ertelme. Pl egy ilyen fent emlitett biztonsagi mentes csak egy egyszeru masolasra vezetheto vissza. Vagy eppenseggel fel is tehetsz egy verziokovetot. Masreszt ami a Druplat illeti ha mukodik lokalban a sajat gepen az apache -t betudod allitani hogy rendesen mukodjon a rovid url -kkel is akkor mar nemsok valtozas lehet majd ha a szolgaltatohoz teszed fel.

De nezzuk egeszen masfelol a dolgokat. Tetelezzuk fel hogy van 10 kulonbozo megrendelesed mas mas egyenektol, akik majd persze mas mas szolgaltatoknal szeretnek hosztolni az oldalt amikor keszlessz. Nem kovetelheted meg hogy amikor megrendelik egybol a szolgaltatonal is rendezzek le a hosztingot, hogy legyen hol fejlesztened. Neked sem eri meg mindeg mas mas szolgaltatonal hosztingot venni a fejlesztes miatt. Na meg persze lehet csak majd amikor keszlessz az oldal akkor lessz eldontve hogy hol is lesz hosztolva.

Ha hoszabb tavon tervezel ezzel foglalkozni (es a mostani munkad melett van ra idod) akkor annyit szanj ra hogy kialakitod magadnak hogy helyben (lokalisan) tudjal fejleszteni. En Linuxozok de tudom hogy van Win -re is egy vagy tobb program amit felkell telepiteni es lessz rajta azon is MySql, Apache meg Php.

0
0
gabriella74 képe

nincs mit válaszolnom, meggyőztél. Nagyon köszönöm a tanácsodat!

0
0
vajdasági képe

Szivesen.

De azert mivel en is meg kezdo vagyok, hatha meg valaki hozaszol ...

0
0
nevergone képe

Pedig-pedig van értelme, nem véletlenül mondta pp a DDN2011-en (emlékszel?), hogy éles oldalon lehetőleg ne próbálgassunk, mert ha valami "eltörik", akkor ajjaj.
Meg amúgy is, gondolj bele, hogy az éles oldal látogatóira mennyire tartozik az, hogy te éppen milyen funkcionalitást próbálsz belevarázsolni az oldaladba? Elárulom: semennyire. Sőt, elrettenti őket, ha az oldalt gyanútlanul meglátogatva olyan üzenetekkel, félkész űrlapokkal, percenként változó (hol szétcsúszó, hol más színű) kinézetekkel találkoznak, amelyekre amúgy nincs hatásuk.
Az a minimum, hogy ilyenkor karbantartási módba kell tenni az oldalt ("amit nem lát a szem, azért nem fáj a szív"), de az sem igazán járható út, hogy csak ezért órákig nem elérhető az oldal. Abba pedig ne is gondoljunk bele, hogy mi van akkor, ha egy sikertelen próbálkozást követően nem tudod visszaállítani az eredeti, "hivatalos" állapotot.
Ezért van a tesztrendszer. Manapság egy XAMMP, WAMP, MAMP telepítése nem nehéz, egy tesztrendszer összeállítása elég gyerekjáték. Ha pedig azt mondom, hogy Acquia Stack Installer, akkor van egy programod, amit letöltesz, feltelepítesz a számítógépedre és mindenféle külön bütykölés nélkül van egy teszt-rendszered, amin azt próbálgatsz, amit akarsz.
Azzal pedig ne nagyon foglalkozz, hogy a szolgáltatód környezetét utánozd, mert a szolgáltatónak esetleg több ezer oldalt kell biztonságosan kiszolgálnia, neked pedig csak egy tesztoldal kell, amit csak te fogsz látogatni és piszkálgatni, vagyis ha gond van vele, az sem okoz problémát. Lehet, hogy olyan dolgoknak utána kell nézned, hogy a tesztkörnyezetben milyen módon kell a PHP által elérhető memóriát vagy a futási időt feljebb állítani, esetleg hogyan lehet plusz PHP kiegészítéseket betenni a teszt-rendszer alá, de erről rengeteg leírás érhető el a neten, főleg az általad választott rendszer honlapján.

Zárszóként mindig csak annyi lebegjen a szemed előtt: Te a honlapoddal szeretnél valamit elérni: Több pénzt, nagyobb elismertséget, vagy bármi mást. Viszont ehhez az is kell, hogy a honlapodra látogatók minél kevesebb olyan dologgal találkozzanak, amelyek valójában nem rájuk tartoznak.

0
0