Smink elemeinek csúszása

sev képe

Az oldalamnál ( http:/tfmuvhaz.cwi.hu ) az adt_higherground sminket használom. A főoldal megnyitásánál elcsúszik a smink széle és alja (ie-ben még borzalmasabb), viszont, ha bármelyik más menüpontra kattintok, akkor minden a helyére áll. Gondolom nem a sminkkel van gond. Igazából a webprogramozáshoz nem értek, pedig azt hiszem, hogy ott lehet valami probléma.

Kérem aki tud a problémámra valami megoldást, segítsen!

Előre is minden segítséget Köszönök!

Üdvözlettel: Sevecsek Péter

Fórum: 
norbiii képe

Sajnos valmi hasonló problémám van nekem is az oldalamon (http://hnje.hu/portal) anyi különbséggel, hogy nálam a Firefox tökéletessen jeleníti meg az oldalt, de az IE a fejécet és az elsődleges menüt nem. Ha valakinek van 5lete akkor segítsen, mert sajna nem igazán értek a css-hez.

Norbiii

0
0
sev képe

Mivel, php és css tudásháttérrel nem rendelkezem utánaolvastam az ilyen formázási dolgoknak, valami lezárási kulcsszó hiányzik a page.tpl.php fájlból. Sajnos nem tudom, hogy mit és hova írjak. Kérem, ha valaki tud segítsen!
Előre is minden hozzászólást köszönök!

0
0
nevergone képe

a főoldal sminkjében (valószínűleg page.tpl.php) szerepel egy ilyen rész a végén:

<div id="content-wrap">
...
<div id="footer-wrap">...</div>
</div>

ennek így kellene kinéznie:

<div id="content-wrap">
...
</div>
<div id="footer-wrap">...</div>

Hosszabban nem tudom idézni, de bízom benne, hogy ez alapján sikerrel jársz. Vagyis a <div id="footer-wrap">...</div> résznek a <div id="content-wrap">...</div> után kell jönnie, nem lehet beleágyazva.
Ha jól látom (semmi sem biztos), ez okozza a gondot.
Sok sikert, cserébe tessék rágyúrni a CSS -re! :)

0
0
sev képe

Köszönöm, ezzel megoldottam. Rágyúrok CSS-re! :)

0
0
nevergone képe

Sajnos az IE jelenlegi (a 7 -es azért javult valamelyest) verzió elég sandán bánnak a webes ajánlásokkal, így a CSS -sel is. Jobban jársz, ha megpróbálsz ügyeskedni magadnak, vagy másik smink után nézel, már ha ez megoldható. A Drupalhoz kapcsolódó sminkek általában jól működnek a különféle böngészők alatt, de lehetséges, hogy valamelyik közreműködésed megbontotta ezt a harmóniát.
Sajnos többet nem tudok segíteni, mivel elég körülményes lenne IE -t indítanom, ugyanis nincs.
Sok sikert, és neked is azt ajánlom, (picit) mélyedj bele a CSS használatába.

0
0
crt képe

Nem kapcsolódik a témához, de hasznos lehet: IEs4Linux

Üdv: Zoli

0
0
nevergone képe

Ismerem (amúgy nincs benne IE7), sőt mindenféle emulátorom is van a munkához, de azt a környezetet beizzítani ezen a pIII -as gépen nem két perc.

0
0
fox mulder képe

... és bocs, ha nem ide illik (a drupal.hu-ra) a kérdés, az ies4linux teljesen megfelel (CSS és Javascript értelmezés terén) a valódi Internet Explorer-eknek? Vagyis megbízható tesztkörnyezetet nyújt a Windows absztinenciában élő fejlesztőknek?

0
0

Fox Mulder