sites/default/files és a sites/default/files/tmp mappa "magától" védetté válik

sisi képe

Szép havas napot!

Ismerős tárhelybérlete a t-home-nál van, a minap frissítettem a drupalt 6.30-ra, mindent a leírásnak megfelelően, bár évek óta én frissítek neki, és eddig nem volt gond. Most van, méghozzá a tárgyban jelölt, tehát a sites/default/files és a sites/default/files/tmp mappa "magától" védetté válik. Ami ezekben a mappákban van, elérhetetlenné válik a mezei honlaplátogató számára. Ezt csak a szolgáltató honlap.t-online.hu oldalán az adminisztrációs felületnek csúfolt oldalra belépve lehet a "webtárhely védettség"-nél visszaállítani. Szóval jó régen frissítgetem neki a 6-os drupalt, eddig sose volt probléma. A szolgáltatóval érdemben felvenni a kapcsolatot esélytelen, a telefonos ügyfelesek nem tudnak válaszolni, vagy a 4. dimenzióba kapcsolnak tovább, email-re a support használhatót nem közöl, csak annyit, hogy ellenőrizzem a beállításokat. Kösz, azokat a beállításokat, amihez 3 évig nem kellett nyúlni és eddig minden frissítés szépen felment és dolgozott.
Még annyit, hogy ez a "védetté válás" a tapasztalatom szerint akkor következik be, amikor adminisztrátorként belépünk és kilépünk, nem kell semmit mást tenni. Csatolok két képet, hogy mit látok a szolgáltató felületén.

Üdv: Sisi

Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon 1.png12.13 KB
Kép ikon 2.png11.56 KB
pp képe

Gyere el a szolgáltatótól, ha ő nem szupportál, itt sem fognak tudni segíteni neked.

A két könyvtárba biztosan tesz a Drupal egy-egy .htaccess fájlt. Ezt FTP-vel le tudod tölteni és meg tudod nézni. A tmp mappát biztos, hogy nem kell elérnie a felhasználódnak a weben keresztül.

Látni kéne azt a két .htaccess-t, nekünk is, és a szolgáltatónak is.

Egyébként az elérhetetlen mit jelent? Mert ha 500-as error, akkor gyere el a szolgáltatótól a válasz. :)

pp

1
0
sisi képe

Szia!

Elérhetetlen alatt azt értem, hogy pl. egy kép helyén nincs semmi, csak a körvonala. Ami a .htaccess fájlt illeti, nos legnagyobb megdöbbenésemre a két jelzett mappában NINCS ott! Gyorsan leellenőrizem más 6-os drupalos webhelyeimet, ott természetesen megvannak. Ha másolok egyet a hibás oldalra, látszólag ott van, majd ha újra belépek FTP-n és megnézem megint eltűnik. Ilyet még nem láttam...
A szolgáltatót nem én veszem igénybe, tehát ebben nem tudok lépni, hogy cseréljék le, bár nekem is ez volt az első ötletem.
De mondom, 3-4 éve én frissítek a barátomnak, és sose volt még ilyen probléma.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A .htaccess rejtett állománynak számít Linuxon. Tehát ezt alapból nem listázza az FTP kliensed. Így azt külön be kell kapcsolni.

Az 500-as hiba meg úgy tesztelhető, ha nyomsz egy jobb gombot a kép(keret)en, és Kép megjelenítése (vagy hasonló) nevű menüpont. No, ott mit látsz?

0
0

Nagy Gusztáv

sisi képe

Köszi a tippeket, közben kiderült, hogy kérdéses mappák jogosultságai változtak meg "maguktól", bár ez azért vet fel még bennem kérdéseket, de most minden rendben.

Üdv: Sisi

0
0