Sziasztok!
Nehéz helyzetben vagyok, mert a kérdésemet is alig tudom megfogalmazni.
Egy olyan problémám lenne, hogy a SimpleMenu-t beszúrtam az oldalamra és szépen működik is, csak:
<div class="simplemenu-block">
<ul id="simplemenu" class="menu clear-block superfish">
<li id="simplemenu-li-566" class="expanded first root">
<a name="menu-id-1">Hirdetések</a>
<ul id="simplemenu-ul-566" class="menu" style="display: none; visibility: hidden;">
</li>
<li id="simplemenu-li-589" class="expanded root">
<li id="simplemenu-li-136" class="leaf">
<li id="simplemenu-li-220" class="leaf">
<li id="simplemenu-li-50" class="leaf last">
</ul>
így néz ki és így nem nagyon tudom sminkelni. Azt szeretném megoldani, hogy hasonlóan a blokkok tpl.php elrendezéséhez most is több tároló álljon rendelkezésemre. Gondolok itt arra, hogy:
<ul>
<div></div>
<div><li...></li></div>
<div></div>
Blokkoknál ezt könnyedén megoldottam a block-xy.tpl.php segítségével, de ebben az esetben sajnos azt sem tudom, hogy mit keresek.
Remélem sikerült átadnom a kérdésem és előre is köszönöm a segítséget :)
Syl
Nem valid
Ez így total nem valid és nem valami szokásos megoldás. Mi az, amit az eredeti HTML kóddal nem lehet megoldani?
Nagy Gusztáv
Első körben
Első körben, hogy udvaroljak egy kicsit: sokak mellett szeretném én is megköszönni a könyved, ugyanis nekem is nagyon sokat segített a rendszer tanulásában és megértésében.
Nos az ok pedig az lenne, hogy eredetileg a SimpleMenu egy menü csík. Nekem ebből a menücsíkból egy "fül rendszer" kialakítását kéne elvégeznem. Vagyis marginnal széttolom egy kicsit a menü pontokat és ezek után akadtam el, ugyanis egy menüpontnak csak egy background: url()-je lehet és nekem pedig 3 hátteret kéne beillesztenem, ami pedig már nem működ...
De mutatok is valami, így hátha szemléletesebb lesz: a képen jelenleg egy elég sarkos menüpont látszik és én ennek a menüpontnak készítettem mind a 2 oldalára egy egy lekerekített sarok szerűt és ezeket szeretném beszúrni. De nem tudom... :(
kép
ehhez nem kell semmilyen plusz div
a technikát amit keresel úgy hívják "sliding doors", a működési elve miatt. nem három háttér van (bal, közép, jobb), hanem kettő. az egyik csak egy lekerekített szél, a másik a másik lekerekeített szél plusz a hosszú közép egyben. ez a hosszú háttér a felirat hosszának megfelelően csúszik ki-be (slinding) a másik háttér alá.
rengeteg leírás van róla a neten, hogyan kell egy ilyen sliding doors trükköt megcsinálni. hirtelen ezt találtam: http://www.alistapart.com/articles/slidingdoors/
-
clear: both;
Köszönöm
Köszönöm, a segítséget! Sikerült megoldanom az oldal alapján :)