Single Page modul

Kocsis Kata képe

Miután feltelepítem, mit kell tennem? Nem jelenik meg a modulhoz tartozó tartalomtípusom, se egy blokk, se egy view...

Honnan tudom, hogy működik? Van már valakinek tapasztalata ezzel a modullal?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szt képe

Nem igazán világos: erre gondolsz?

0
0
Kocsis Kata képe

Igen, erre, de már kinyomoztam. Semmilyen tartalomtípus, vagy path alias nem jelenik meg pluszban a modul telepítése után, de ha a frontpage értékét "single_page"-re állítom, akkor működik az animált scrollozás a főmenü menüpontjaira. Sajnos kétnyelvű környezetben így nem tudom használni, nem lehet két ilyen típusú oldalt létrehozni és a vízszintes scrollozás is csak hack-eléssel, átírással oldható meg (még nem tudom pontosan hogyan).

Megpróbálom megérteni inkább, hátha modul nélkül is be tudnék integrálni jQuery plugin-okat a Drupal-os oldalaimra. Grafikus menü, animált menü, scrollozásra animált oldalak, mert egyre gyakrabban szeretnének ilyen oldalakat az emberek (én annyira nem rajongok érte, kicsit zavar felhasználóként).

0
0
Sk8erPeter képe

"Sajnos kétnyelvű környezetben így nem tudom használni, nem lehet két ilyen típusú oldalt létrehozni és a vízszintes scrollozás is csak hack-eléssel, átírással oldható meg"
Ezt nem igazán értettem, miért nem működik ez kétnyelvű környezetben?
Ha belegondolsz, alapértelmezettként a "node"-ra van állítva a kezdőoldal, aztán mégis működik többnyelvű környezetben... :)

0
0
Kocsis Kata képe

Egyrészt, mert a modul fejlesztője megírta, hogy nem megy ;)

Másrészt pont az a baj, hogy ez a bizonyos single_page nem jelenik meg node-ként a rendszerben. Semmi nyoma nincs, nincs ilyen tartalom, block, path alias, semmi.

Ha beírom a frontpage variable-be, hogy single_page, akkor legyárt "valamit" a Primary links-hez rendelt menüelemekhez rendelt tartalmakból, ami kvázi egy oldalként jelenik meg a felhasználónak.

A menüelemek #anchorokat kapnak azonosítónak, de az angol nyelvű menü ugyanazokat az azonosítókat kapja, ezért a magyar nyelvű tartalomra ugrik.
Tehát a magyar menüpontokhoz is az #anchor1, #anchor2, #anchor3 van rendelve és az angolokhoz is. Kipróbáltam, hogy egy menübe vettem fel a különböző nyelvű menüpontokat, hátha akkor kiosztja az #anchor4, stb.-t is, de nem. A látható menüelemekhez rendeli az azonosítókat.

Valamelyik előző verziója a modulnak a menüpontok nevéből származtatja az anchor azonosítókat, szerintem annak működnie kéne többnyelvű környezetben is a fenti módon.

Bocs, ha nagyon kezdő módon fogalmaztam. Nem fogom megúszni, hogy megértsem modul nélkül a jQuery plugin-ok beüzemelését Drupalban :)

0
0
Sk8erPeter képe

"Egyrészt, mert a modul fejlesztője megírta, hogy nem megy ;)"
Hmm, hát az gáz, ha nem eleve többnyelvűségre készítette fel a modult. :(

"Másrészt pont az a baj, hogy ez a bizonyos single_page nem jelenik meg node-ként a rendszerben."
Nem is kell, hogy megjelenjen "node-ként"... a Views által kreált page-ek sem node-ok. :)

"Semmi nyoma nincs, nincs ilyen tartalom, block, path alias, semmi."
Dehogynem. Nézd meg a modulban a hook_menu() implementálását.
http://drupalcode.org/project/single_page_website.git/blob/906b1adf1ac47...

1. /**
  2.  * Implements hook_menu().
  3.  */
  4. function single_page_website_menu() {
  5. $items = array();
  6. $items['single_page'] = array(
  7. 'title' => '',
  8. 'page callback' => 'single_page_website_front_page',
  9. 'access callback' => TRUE,
  10. );
  11. $items['admin/config/system/single-page'] = array(
  12. 'title' => 'Single Page Settings',
  13. 'description' => 'Configure theme and easing of the single page etc.',
  14. 'page callback' => 'drupal_get_form',
  15. 'page arguments' => array('single_page_website_settings_form'),
  16. 'access arguments' => array('administer single page'),
  17. 'file' => 'single_page_website.admin.inc',
  18. );
  19. return $items;
  20. }

Az $items['single_page'] a lényeg. A single_page-re tehát itt definiál egy elérési utat, és azt is megmondja, hogy az oldal megnyitásakor a single_page_website_front_page() függvény kimenete jelenjen meg az oldalon (callback).

"Ha beírom a frontpage variable-be, hogy single_page, akkor legyárt "valamit" a Primary links-hez rendelt menüelemekhez rendelt tartalmakból, ami kvázi egy oldalként jelenik meg a felhasználónak."

A single_page_website_front_page() függvény határozza meg, mi lesz a kimenet.

Ahogy elnézem, itt a phpQuery (asszem ez az: http://code.google.com/p/phpquery/) library-t használja fel a kimenet összepakolására, ami meglehetősen ellenkezik a Drupal-konvenciókkal.
Igazából ezek alapján már nem is csodálkozom, hogy a többnyelvűség nem működik.

0
0