Miután feltelepítem, mit kell tennem? Nem jelenik meg a modulhoz tartozó tartalomtípusom, se egy blokk, se egy view...
Honnan tudom, hogy működik? Van már valakinek tapasztalata ezzel a modullal?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Nem igazán világos: erre
Nem igazán világos: erre gondolsz?
Védd az állatokat! ;)
Single page website modul korlátai
Igen, erre, de már kinyomoztam. Semmilyen tartalomtípus, vagy path alias nem jelenik meg pluszban a modul telepítése után, de ha a frontpage értékét "single_page"-re állítom, akkor működik az animált scrollozás a főmenü menüpontjaira. Sajnos kétnyelvű környezetben így nem tudom használni, nem lehet két ilyen típusú oldalt létrehozni és a vízszintes scrollozás is csak hack-eléssel, átírással oldható meg (még nem tudom pontosan hogyan).
Megpróbálom megérteni inkább, hátha modul nélkül is be tudnék integrálni jQuery plugin-okat a Drupal-os oldalaimra. Grafikus menü, animált menü, scrollozásra animált oldalak, mert egyre gyakrabban szeretnének ilyen oldalakat az emberek (én annyira nem rajongok érte, kicsit zavar felhasználóként).
miért is nem működik kétnyelvű környezetben?
"Sajnos kétnyelvű környezetben így nem tudom használni, nem lehet két ilyen típusú oldalt létrehozni és a vízszintes scrollozás is csak hack-eléssel, átírással oldható meg"
Ezt nem igazán értettem, miért nem működik ez kétnyelvű környezetben?
Ha belegondolsz, alapértelmezettként a "node"-ra van állítva a kezdőoldal, aztán mégis működik többnyelvű környezetben... :)
Single page website modul többnyelvűsítése
Egyrészt, mert a modul fejlesztője megírta, hogy nem megy ;)
Másrészt pont az a baj, hogy ez a bizonyos single_page nem jelenik meg node-ként a rendszerben. Semmi nyoma nincs, nincs ilyen tartalom, block, path alias, semmi.
Ha beírom a frontpage variable-be, hogy single_page, akkor legyárt "valamit" a Primary links-hez rendelt menüelemekhez rendelt tartalmakból, ami kvázi egy oldalként jelenik meg a felhasználónak.
A menüelemek #anchorokat kapnak azonosítónak, de az angol nyelvű menü ugyanazokat az azonosítókat kapja, ezért a magyar nyelvű tartalomra ugrik.
Tehát a magyar menüpontokhoz is az #anchor1, #anchor2, #anchor3 van rendelve és az angolokhoz is. Kipróbáltam, hogy egy menübe vettem fel a különböző nyelvű menüpontokat, hátha akkor kiosztja az #anchor4, stb.-t is, de nem. A látható menüelemekhez rendeli az azonosítókat.
Valamelyik előző verziója a modulnak a menüpontok nevéből származtatja az anchor azonosítókat, szerintem annak működnie kéne többnyelvű környezetben is a fenti módon.
Bocs, ha nagyon kezdő módon fogalmaztam. Nem fogom megúszni, hogy megértsem modul nélkül a jQuery plugin-ok beüzemelését Drupalban :)
korrekció
"Egyrészt, mert a modul fejlesztője megírta, hogy nem megy ;)"
Hmm, hát az gáz, ha nem eleve többnyelvűségre készítette fel a modult. :(
"Másrészt pont az a baj, hogy ez a bizonyos single_page nem jelenik meg node-ként a rendszerben."
Nem is kell, hogy megjelenjen "node-ként"... a Views által kreált page-ek sem node-ok. :)
"Semmi nyoma nincs, nincs ilyen tartalom, block, path alias, semmi."
Dehogynem. Nézd meg a modulban a hook_menu() implementálását.
http://drupalcode.org/project/single_page_website.git/blob/906b1adf1ac47...
Az
$items['single_page']
a lényeg. A single_page-re tehát itt definiál egy elérési utat, és azt is megmondja, hogy az oldal megnyitásakor asingle_page_website_front_page()
függvény kimenete jelenjen meg az oldalon (callback)."Ha beírom a frontpage variable-be, hogy single_page, akkor legyárt "valamit" a Primary links-hez rendelt menüelemekhez rendelt tartalmakból, ami kvázi egy oldalként jelenik meg a felhasználónak."
A single_page_website_front_page() függvény határozza meg, mi lesz a kimenet.
Ahogy elnézem, itt a phpQuery (asszem ez az: http://code.google.com/p/phpquery/) library-t használja fel a kimenet összepakolására, ami meglehetősen ellenkezik a Drupal-konvenciókkal.
Igazából ezek alapján már nem is csodálkozom, hogy a többnyelvűség nem működik.