A Simplenews-tól már...

SzeFe képe

... zsibbad az agyam, annyi felé keresgéltem a problémamegoldáshoz. Találtam is ötleteket, de mégis csak bajban vagyok.

A napokban telepítettem a simplenews-t (simplenews-6.x-1.0-beta5.tar.gz). A Drupalom utolsó frissítése "drupal-6.6.tar.gz".

A beállítások elvégzése után azt tapasztaltam, hogy CSAK a simplenews-szal kapcsolatos dolgoknál (az admin felületen és az oldalon) az ékezetes karakterek hiányoznak, ill. helyettesítése "bónusz" karakterrel történik (kis négyzetben ?-jel).

Másik észrevétel, hogy a fordítás inkább nincsen mint van, pedig találtam ehhez meglévő dolgokat pl. a "hu.po"-ban.

Nekiálltam kideríteni a probléma okát. Találtam is erről egy csomó mindent, de igazából nem találtam a megoldást, vagy csak nekem nem sikerült.

Szerintem a karakterkódolás jól van beállítva...

Olyan mintha a magyarítást nem látná, de nem találtam sehol a simplenews könyvtárban olyan részt ami arra utalna, hogy tudnám kézzel kényszeríteni a helyes működésre...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Bálint képe

Szia! Ugyanebbe a problémába ütköztem, de szerencsére gyorsan rájöttem, mi okozza. A hu.po fájl karakterkódolása rossz, át kell állítani UTF-8-ra, és újra beimportálni, de úgy, hogy a már lefordított szövegeket is felülírja. Ez megodlja a problémát.

0
0
SzeFe képe

Az valahogy sejtettem, hogy a hu.po körül lehet a gond. Meg a korábbi bogarászásaim arra is engedtek következtetni, hogy az UTF-8, csak az a baj, hogy az egész nem áll össze bennem.

Miután elolvastam a hozzászólásodat, megnyitottam a hu.po-t. Próbáltam több módon is átállítani UTF-8-ra. Szerintem sikerült is jegyzettömbbel megnyitva és átállított kódolással elmentve.
Ezt az állományt bemásoltam a szerver könyvtárstruktúrájába, beléptem az oldalra, frissítettem a képernyőt, de semmi nem történt...

Idáig jutottam. Fogalmam sincs hol baltázom el!?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem a jegyzettömb még nem hallott az UTF-8-ról. (Legalábbis az általam ismert verziók.)

A fájlt nem elég felmásolni, hiszen azt csak egyszer, a fordítások adatbázisba töltésekor használja a Drupal. Újból importálni kell a nyelvi fájlokat.

0
0

Nagy Gusztáv

sgabe képe

Az XP óta a Windows is támogatja az UTF-8 kódolást. (Jegyzettömb -> Mentés másként -> Kódolás -> UTF-8)

0
0
SzeFe képe

Én az 5.1-es jegyzettömböt használom. Ott a mentés másként ablak alján vannak a kódolások választási lehetőségei.

0
0
SzeFe képe

... szöget ütött a fejembe.
Azt látom, hogy a hu.po-ban le vannak fordítva a szövegek (most a kódolást nem veszem figyelembe). Azt is tapasztalom, hogy ennek ellenére az admin felületen is és a kimenő levelekben is vannak olyan szövegrészletek, amik nem kerülnek fordításra, ergo marad angolban.
Úgy gondoltam, hogy majd a fontosabbakat (elsősorban a kimenő üzeneteket) magam átírogatom, de a föntiek végiggondolása, nomeg némi keresgélést követően azt hiszem nem szerencsés dolog kézzel manipulálni, mert ennek működnie kell(ene) magától is.
Szóval a megoldást még nem találtam meg, viszont azt tapasztaltam, hogy a nyelvi beállításoknál a magyar kipipálva, alapértelmezettnek bejelölve, viszont a pipa egy szürke négyzetben van és "hozzáférhetetlen", nem állítható.
Végignéztem az összes olyan felületet, aminek köze lehet ehhez (modulok, sminkek, mindenfelé beállítási lehetőség között bogarásztam), de csak nem tudom megszüntetni ezt a gondot, pedig úgy érzem ez az eredeti megoldás kulcsa lehet.

0
0
york képe

Szia

Nem igazan ertem mit is szeretnel?
Attol, hogy az uj "javitott" hu.po filet felmasoltad a szerverre semmi nem fog valtozni, a drupal adatbazisban tarolja a forditasokat, es csak a modul elso bekapcsolasakor tolti be oket az adatbazisba. Ha frissiteni szeretned a javitott hu.po fileval akkor importald be az admin feluleten az uj filet...

Ha ki akarod kapcsolni a magyar nyelvet akkor valsz masik nyelvet alapertelmezettnek es akkor meg tudod tenni.

0
0
SzeFe képe

... a tudatlanságom miatt.
Azt tapasztaltam, hogy a fölmásolás során semmi sem fog történni...:-(((((((
Idáig én ftp-vel föltöltöttem állományokat a szerverre. A Drupalban bekapcsoltam, kikapcsoltam dolgokat. De ez az importálni, az admin felületen ez megfogott. Eleget kóvályogtam már az admin felületen (de lehet hogy nem eleget) azonban gőzöm sincsen, hogy pl. a hu.po állományt hogyan lehet importálni.

0
0
aboros képe

ott lehet importálni.

0
0

-
clear: both;

SzeFe képe

..., de nem történt semmi. (Csak azt nem tudtam, hogy ez az importálás, "az" az importálás.)
Viszont most figyeltem föl rá, hogy a "Beépített felület" alatt a magyar nyelvnél "3248/4126 (78.72%)" érték van.

0
0
sgabe képe

Azt a po fájlodat importált be felülírással, amit magad mentettél el újra UTF-8 kódolással.

0
0
SzeFe képe

Attól tartok valamit bekevertem. Újból kódoltam, importáltam és a karakterprobléma megszűnt, viszont a vonatkozó admin felület bizonyos részletei maradtak angolul valami miatt. Pedig látom, hogy a po fájlban le vannak fordítva...
De ez már "belső" probléma, inkább bosszantó...
Köszönöm a segítségeket!!!!

0
0
duni képe

A problemam hasolno az eddigiekhez. Letoltottem a modult, de alapban nem beszelt magyarul. Atkodoltam a hu.po allomanyt es a "webhely építés -> felület fordítása -> import" feluleten beimportaltam ez sikeresen lefutott, de tovabbra is minden angolul van.
Hianyzik valami modul?

A readme.txt-ben a 8,9 pontban leirtak nem tisztak szamomra pl ez:
"Multilingual taxonomy of 'Localized terms' and 'per language terms' is
supported. 'per language vocabulary' is not supported.
I18n-taxonomy module is required."
De lehet valahol mashol van a gond....

Elore is koszonom a segitseget.

0
0
SzeFe képe

túltettem magamat a problémán. Azt nem mondom, hogy perfekt megtanultam angolul, de egyszerűbbnek tartottam, ha tudomásul veszem ezt a tulajdonságát. Tudod..., úgy van ez mint a nőkkel...;-)))

0
0
duni képe

Az aktualis magyaritast innen lehet leszedni
http://forditas.mindworks.hu/translate/languages/hu/export?project=simpl...
webhely építés -> felület fordítása ->
import-tal feltenni
Sajnos csak reszben magyar, de ez is tobb mint a semmi.

0
0
SzeFe képe

Mindjárt nézem..

0
0