Üdv!
Egy simplenews hírlevél elküldésénél a "Newsletter" fülön az látszódik, hogy "This newsletter is pending", tehát folyamatban van.
Van valami napló, hogy hol tart a küldés? Vagy ez csak OS szinten lehet megnézni?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Annó csináltam egy módosítást
Annó csináltam egy módosítást ami a tooltipjébe írta bele ezt az infót a hírlevél listában (a pending ikonjába) de most nincs kéznél. Amit hirtelen tudsz tenni, hogy megnézed a simplenews_mail_spool db táblát, amik kiküldésre várnak, azok itt vannak. Ha kiment minden, üres. A rekordok darabszámából láthatod, hogy változik-e vagy beakadt. Ha utóbbi, nézd meg hogy a cron fut-e normálisan de amúgy be tudod kapcsolni a simplenews beállításainál is, hogy loggolja a kiküldött leveleket (Send mail / Log emails).
simplenews_mail_spool
A simplenews_mail_spool táblában valóban vannak még rekordok. Tehát küldi őket.
A reports-ban (admin/reports/dblog) vannak bejegyzések:
Ez a fenti most kiment elvileg. Ugye?
Szerintem igen, de ha
Szerintem igen, de ha megnézed egy ilyen watchdog bejegyzés előtt és után a mail spool táblában a rekordok számát és csökkent, akkor biztosan. Ha nem akar fogyni, akkor lehet, hogy nem és akkor gond van.
De ha meg ilyen lassan fogy, akkor lehet túl kicsire van véve, hogy cron-onként mennyi küldjön a simplenews, azt emeld meg különben sose mennek ki, de túl nagyra sem szabad mert akkor meg spammernek néznek.
cron, send status
Igen, köszi. Már látom a küldést. :)
Az adott hírlevél "Newsletter" fülén látszódik:
* This newsletter is pending -> folyamatban
* This newsletter has been sent -> elküldve
A beállításokban (admin/config/services/simplenews/settings/mail) lehet állítani:
Tehát alapból 20 küldés van beállítva egy cron futásakor. Értem. :)
Lehet ezzel már nem mondok
Lehet ezzel már nem mondok újat, de ha a Beállításoknál rámész az Időzítőre (#overlay=admin/config/system/cron) mész, akkor ott egyszerűen beállítható, hogy az időzített feladatok mennyi időközönként menjenek le. Plusz manuálisan is lefuttathatod őket.
Nekem az időzített feladatok futtatásával elküldte a hírleveleket. Plusz gondolom az is számít, mit állítottál be, hogy egyszerre hány levelet küldjön ki. Ha jól emlékszem, akkor ez alapértelmezetten 20.
Igen, ez oké volt.
Csak azt nem tudtam (nem vettem észre), hogy alapból 20 email-t küld és az időzítőm "1nap"-ra volt állítva.