simplenews kérdések

aboros képe

Sziasztok,

5.1 -es drupalt használok. telepítettem a simplenews és a mimemail modulokat. rögtön itt van is egy problémám, a hírlevelekben krikszrakszok lesznek az ékezetes karakterekből. rögtön arra gondoltam, hogy a levelet nem utf8 -ban küldi esetleg, de a drupal.org szerint igen. ott legalábbis dries azt írja, hogy régebben annyian reklamáltak emiatt, hogy mostanra alapból utf8 -as kódolással mennek ki a levelek, nekem mégsem okés ez valamiért. mitől lehet ez? merre kutassak?

a másik bajom a hírlevelek sminkelésével adódott. arra gondoltam, hogy a hírlevelet ugyan úgy sminkelhetem, mint bármelyik másik tartalomtípust, de sajnos nem. olyan hírlevelet szeretnék, ahol a szerkesztő 'ízelíző' szöveget, képet, hivatkozást adhat meg a hírlevél egy-egy cikkéhez. ezt úgy gondoltam megoldani, hogy cck -val belepiszkálok a hírlevél típusba és elhelyezek benne megfelelő számban csoportokban egy-egy imagefield -et, szövegmezőt és node reference mezőt. ezzel nincs is semmi gond. a problémám az, hogy ha ezt a tartalomtípust hagyományos módon próbálom sminkelni, akkor a változtatásaim csak hírlevél weboldalon való megjelenítésekor látszanak, az elküldött e-mail nem sminkelődik.

az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehet teljesen egyedi megjelenést adni az elküldött leveleknek?

Illyés Edit képe

Az Állapotjelentés oldalon azt mutatja, hogy a PHP mbstring kiterjesztés rendben?

Ha a Simplenews-t magyarra fordítottad, akkor elképzelhető, hogy az kavar be (hibás a magyar fordítás kódolása). Keress rá itt a fórumon, rendszeresen előjön a téma.

A Simplenews nem importálja a sminkfájlokat, ezt csak a Mime Mail tudja.

0
0
aboros képe

köszi, a kódlap kérdés megoldódott. sajnos azonban ezzel még koránt sincs vége. továbbra is fennál az a problémám, hogy nem tudom a kimenő hírlevelet tetszés szerint sminkelni.

azóta telepítettem már a mimemail és a simplenews template modulokat. sajnos azonban bármit is írok a simplenews template modul által létrehozott "CSS" részbe a hírlevél beállításainál nincs hatással az elküldött levél tartalmára. mi lehet ennek az oka? mondok egy példát: a hírlevél beállításainál beírom a "CSS" részbe, hogy:

.piros {
  color: red;
}

aztán küldök egy hírlevelet ezzel az "üzenet" -el:
legyél kérlek <span class="piros">piros</span>

de nem lesz piros sajnos. :( hiába adok ott meg bármilyen stílusdefiníciót, semmi hatással nincs a levélre.
mitől lehet ez? mindenhol dícsérik a simplenews template modult, biztosan én csinálok rosszul valamit, de mi lehet az... :(

valahol olvastam, hogy a két modul közül valamelyik a smink stíluslapját is a levélhez csatolja. ha jól értem ez azt jelenti, hogy ha a hírlevélben valami olyan stílust használok, ami a style.css -ben definiálva van, akkor az úgy jelenik majd meg. de sajnos ez se megy valamiért.

lehet ennek bármi köze bármilyen szerverbeállításhoz?

0
0

-
clear: both;

Illyés Edit képe

A kiküldött email forráskódjában benne van a span?

A HTML email küldés egy külön szakma, cégek specializálódnak rá, mert macerás. Keress rá a Google-lal. A legjózanabb tanács az, hogy ne küldjünk HTML emailt, az utána következő legjobb megoldás, hogy ne csatoljunk CSS-t, hanem kódoljuk bele a stílust a HTML címkékbe.

<span style="color: #ff0000;">Legyél piros!</span>

Még akkor is egy csomó problémánk lesz, egyes felhasználók levelezőprogramjai pl. azonnal a levélszemét mappába fogják továbbítani az alkotásainkat.

0
0
aboros képe

köszi, értem a dolgot, néha azonban egyszerűen az a követelmény, hogy a levélben képek legyenek, akár több hasáb, szépen nézzen ki, na.

a levél forrásában benne van a span.

közben odaáig már eljutottam, hogy megnéztem például az observer.com hírlevelének a forrását ami azért eléggé html ;) és láttam benne én is, hogy direktbe bele van minden kódolva, sőt helyenként táblázatos.

kutakodni kezdtem, és azt találtam, hogy a simplenews template -ben van sminkelhető function, de sajnos sehogy nem bírok rájönni, hogyan lehet használni. ez rávilágított azért, hogy a sminkelésről még olyan sokat nem tudok, sok modulban van ilyen 'themeable function' csak még sose kellett használnom őket, mindig ment a dolog .tpl.php -kal, views -al, meg ilyesmi.

ezt a function -t találtam:

/**
 * Themeable function for the HTML e-mail content.
 * Based on http://www.mailchimp.com/resources/templates/.
 */
function theme_simplenews_template_mail_content($content, $newsletter_name, $issue_title, $style, $bgcolor) {
	return <<<EOT
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8">
<TITLE>$newsletter_name: $issue_title</TITLE>
</HEAD>
<BODY bgcolor="$bgcolor">
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
$style
-->
</STYLE>
<TABLE class="simplenews-template-background" width="100%" bgcolor="$bgcolor" cellpadding="0" cellspacing="0"><TR><TD valign="top" align="center">
<TABLE class="simplenews-template-content" cellpadding="0" cellspacing="0"><TR><TD>
$content
</TD></TR></TABLE>
</TD></TR></TABLE>
</BODY>
</HTML>
EOT;
}

hogyan tudom ezt használni? általánosan hogyan lehet ezeket használni vagy akár konkrétan ezt? ha jól értem, ezt felülírva, az történik amit 'én akarok', mármint az lesz a kimenet. hogy kell ezt?

[köszi egyébként az értékes segítséget!]

0
0

-
clear: both;

Illyés Edit képe

Fogod ezt a függvényt, és bemásolod a sminkmappában található template.php fájlba (ha nincs ilyened, akkor hozd létre).

Utána megejtheted a módosításokat, csak a változókat ($newsletter_name, $content, stb.) hagyd békén, ezeket a modul az adatbázisból feltölti a hírlevél létrehozásakor megadott szövegekkel.

0
0
crt képe

Belekotyogok, bocsánat:

A függvény nevét érdemes megváltoztatni 'sminkneve_simplenews_template_mail_content'-re vagy 'phptemplate_simplenews_template_mail_content'-re. Mondjuk ha nem, úgyis hibát dob...

Üdv: Zoli

0
0
Illyés Edit képe

Igen, köszi a helyesbítést.

0
0
marik képe

A minap én is szétküldtem a már említett modullal e-mailekat és nem értettem, hogy miért került automatikusan a próbalevél a szemétbe.
Igen én is html-ben készítettem és valszínüleg spam- nak minősítette.

Igy ha tetszik ha nem sima levelet kell irnom a felíratkozoimnak is.

marik

0
0
nevergone képe

Sziasztok!

Feltettem a simplenews modult, mert abban bíztam, hogy megoldja a problémámat, de sajnos eddig nem sikerült. Azt szeretném, hogy az oldalra feltöltött híreket naponta elküldje a feliratkozott felhasználóknak, amolyan digest formában. Előfordul, hogy több napig nincs feltöltve új hír, máskor több is egyszerre, ezek néha képet tartalmaznak (image+img_attach modul). Ilyenkor a feltöltött híreket egy levélben kellene elküldeni (megfelel a szöveges formátum), természetesen a kép nélkül.
Én már átnéztem a simpenews beállításait, beüzemeltem magamnak localhost -on, de eddig semmi eredményes... pedig a simplenews azért is jó lenne, mert egész jól magyarítva van.

Köszönöm a segítséget! :)

0
0